Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VVD: Bouwcollege moet blijven voor care

De VVD vindt het onverantwoord het Bouwcollege voor de AWBZ op te heffen. Eerst wil de VVD duidelijkheid over wat publiek en wat privaat eigendom is in de AWBZ.

Anouchka van Miltenburg (VVD): “In de gehandicaptenzorg zijn instellingen slapend rijk geworden doordat private landgoederen enorm in waarde zijn g­estegen, terwijl ouderenzorg­instellingen vaak niets bezitten. Tellen we al het privaat eigendom bij elkaar op en verdelen we dat eerlijk?” Ook vindt de VVD dat het Bouwcollege moet blijven om de besteding van publieke middelen te controleren, zolang patiënten en verzekeraars onvoldoende tegenwicht kunnen bieden aan instellingen. Van Miltenburg zegt dat het kabinet moet leren van de cure. Daar is het bouwregime ook afgeschaft zonder goed te regelen wat ervoor in de plaats moest komen. “Dan moet een commissie van wijzen de losse eindjes weer aan elkaar knopen.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees meer:

Bouwcollege: ‘Biedt duidelijkheid over bouw!’

Bestuur Philadelphia poetste jaarcijfers op

2 REACTIES

  1. het in ere herstellen/instandhouden van het vergunningstelsel ex wtzi en het daarmee voor bijv. 10 jaar garanderen van rente en aflossing,zou een impuls zijn voor de zorgbouw en een stimulans voor de werkgelegenheid in de bouw.
    dat kan ook via TNO.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik ben het tot op een bepaalde hoogte eens met mw. Anouchka van Miltenburg van de VVD dat het bouwcollege niet afgeschaft mag worden.
    In de zorg wordt op jaarbasis ongeveer 2 miljard in de bouw geïnvesteerd. De bestuurders van de zorginstellingen hebben het erg druk met de vele veranderingen in de zorg-en welzijnswet. Door afschaffing van het bouwcollege zal de bestuurder de kennis en deskundigheid van het bouwcollege niet meer krijgen, waardoor hij later op zijn handelswijze aangesproken kan worden. Omdat het om grote bedragen en lange termijn planning gaat is het noodzakelijk om een toezichtorgaan te hebben.
    Maar om efficiënter te werk kunnen gaan moeten de bestuurders iets meer mogelijkheden c.q. bevoegdheden krijgen om sneller en zelfstandiger op een verantwoorde manier over kleinere bouwprojecten te kunnen beslissen (die later door het bouwcollege beoordeeld zouden kunnen worden).
    De huidige financiële crisis is mede veroorzaakt door het slechte toezicht binnen de bankenwereld. Dat betekent dat toezichthouders binnen iedere publieke sector een noodzaak zijn.
    De vraag is: wat zijn de reële (werkelijke) toegevoegde redenen om het bouwcollege af te schaffen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.