Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

ZN blij met terugdraaien inkomensafhankelijke zorgpremie

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is verheugd over het terugdraaien van de kabinetsplannen voor de invoering van een nieuwe inkomensafhankelijke zorgpremie. Dat meldt de koepel vandaag.
ZN blij met terugdraaien inkomensafhankelijke zorgpremie

‘ZN heeft eerder aangeven ernstige twijfels te hebben bij het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie. Dit plan, waarbij nog slechts 15 procent van de premie zou worden geïnd door de zorgverzekeraar, verhield zich naar mening van ZN niet met het publiek-private karakter van het Nederlandse zorgstelsel. Daarbij zou het de concurrentie tussen zorgverzekeraars kunnen beperken. De zorgverzekeraars houden ernstige twijfels of de voorgenomen afschaffing van de restitutiepolis zich wel verdraagt met de uitgangspunten van het Nederlandse zorgstelsel: een private verzekering onder publieke randvoorwaarden. Zij vinden een consultatie van de Europese Commissie door het kabinet noodzakelijk om hierover (zo veel mogelijk) zekerheid te verkrijgen.’

Inkomensafhankelijke zorgpremie

De inkomensafhankelijke zorgpremie is door regeringspartijen VVD en PvdA geschrapt en in ruil daarvoor zijn aanpassingen in het belastingstelsel gedaan. De zorgtoeslag, een tegemoetkoming in de zorgkosten, blijft gehandhaafd. (ANP / Beeld ANP Phil Nijhuis)

Lees meer:

VVD en PvdA hakken knoop door over zorgpremie

Tweeverdieners verliezen maximaal 6500 euro door zorgpremie

Rouvoet: Plan zorgpremies in sterijd met EU-regels

‘Maatwerk’ mogelijk bij uitwerking zorgpremie

4 REACTIES

  1. Gemiddeld verplicht eigen risico wordt 350 euro per jaar. Laagste inkomens betalen maximaal 180 euro en bij stijging gaat dat naar bijna 600 euro. Natuurlijks wordt dit jaarlijks gemiddeld verhoogd. Verplicht verzekerden komen zo in de dubbele tang: de lagere inkomens krijgen te maken met vermindering van de zorgtoeslag, stijging van de nominale premie, stijging verplicht eigen risico. Afschafing van de Restitutie Polis is voor hen een luxe probleem.
    En bij deze maatregelen in de zorg komen daar de overige maatregelen van overheidswege nog eens bij; huren, btw, overige lastenverzwaringen.
    Het ijs onder de zwaktsten van onze samenleving. Zo zien Rutte en Samsom de taak van de Overheid.
    IJs kan draagkracht verliezen door de opwarming van de aarde en door verdere verzwaring van de te dragen last; toename van het aantal zwakkeren in de samenleving door korte termijn beleid van de Regering; tot 2012 het Schild van de zwakkeren.
    De Regering Rutte en Samsom volstaan nu met het aantrekken van de schaatsen om nog even te kunnen genieten van het ijs.
    Laat de EU Commissie maar een oordeel vellen over het zorgstelsel 2006 en de beschaving doen wederkeren in Nederland. Duncan Stutterheim had het bij P&W als enigste door; er is geen verschil meer tussen USA en NL qua mentaliteit van politici, ambtenaren en rijken.
    En de PvdA vindt dat goed!
    Dan helpt vlooien niet meer. Wat doen ruziende apen dan nog meer?

  2. Lees alle reacties
  3. Vandaag op de radio gehoord: in de apenwereld gaan de ruziende mannetjes door het stof, door in het openbaar elkaar te gaan vlooien. Onder druk van de groep. Desnoods worden en Big Mama- achtige seniorenwijfjes bijgehaald, om ze daartoe te dwingen.
    In de mensenwereld, als er besluiten worden genomen op niveau Bokito, vind ik dit wel een goede.
    Laten Samsom en Rutte elkaar dus maar gaan vlooien, in het openbaar, en in het Glazen Huis.
    Dat zal ze leren.

  4. En wat nu over het inkomensafhankelijk verplicht eigen risico? Dat gaat weer wel door en wordt geadministreerd door een aparte organisatie die naar schatting van de twee partijen een 100 miljoen moet gaan kosten. Die 100 miljoen wordt budgettair neutraal opgebracht door alle verplicht eigen risico betalenden.
    Hoe makkelijk wil je het hebben?
    Zorgtoeslag met eigen administratie blijft bestaan en zo ook de afbouw van de zorgtoeslag. Na x jaren krijgt niemand meer zorgtoeslag.
    Wat zijn dan de voorzienbare problemen?
    Gaat de ijslaag onder de zwakkeren en zwaksten van de samenleving het houden?
    Duncan Stutterheim in Pauw en Witteman kan er met zijn verstand niet bij: heeft jaren gewoond in de USA en is onlangs naar NL teruggekomen om in een normaal land te kunnen gaan wonen en treft een land met dezelfde opvattingen aan over zorg, inkomen en egoïsme en narcisme.
    Op uitzendiggemist te zien.
    Een beschaafd land kan NL niet meer worden genoemd.
    Een Regering die het verschil niet meer kent tussen een schild en een ijslaag is de weg helemaal kwijt; terug bij af.
    Laat de EU Commissie het NL zorgstelsel maar eens doorlichten. Verplichte verzekering, met verplicht inkomensafhankelijk eigen risico en allemaal In Natura? Vrije keuze en concurrentie tussen verschillende verzekeraars waren toch de reden van bestaan?
    Laat maar komen die experts van de EU. Voordat de ijslaag het begeeft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.