Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zomerrush zorgaanbieders om aanbestedingen te halen

Voor veel zorgbestuurders zit er voorlopig geen zomervakantie in. De aanbestedingstrajecten in de Wmo zijn van start gegaan en volgende maand staan de inkoop voor de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) al op de agenda.
Zomerrush zorgaanbieders om aanbestedingen te halen
Foto: ANP - Lex van Lieshout

‘We werken de hele zomer door

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    4 REACTIES

    1. Wie denkt dat de zorg op deze manier goedkoper wordt heeft het mis. Teveel manuren zijn er nodig om alles te lezen, naar alle bijeenkomsten te gaan en aan te besteden bij alle gemeenten, wie gaat dat uiteindelijk betalen.
      Het opnieuw optuigen van CJG, s waar ook het nodige budget opnieuw naar toe gaat.
      Gemeenten die betaald moeten worden om alles op te tuigen.
      ZINbudgetten die vnl. naar de grote instellingen toe gaan waar de nodige overhead betaald moet worden.
      Het wordt pas echt goedkoper als er een persoonsvolgend budget komt of iedereen een PGB.
      Cliënt, of diens vertegenwoordiger verantwoordelijk.
      De cliënt weet waar hij of zij aan toe is. Kan de gewenste zorg (verlener) inkopen.
      Geen chaos.
      Gemeenten moeten loslaten volgens filmpje VNG.

    2. Lees alle reacties
    3. Zouden cliënten straks nog de weg in dit administratieve doolhof weten te vinden?
      Het is toch ‘prachtig’ om te zien hoe vanuit de beste bedoelingen en met de slimste mensen, zo’n ingewikkeld en inefficiënt systeem wordt bedacht. Zouden alle doelstellingen worden bereikt van het nieuwe beleid? betere zorg, beheersbare kosten en meer zorgen voor elkaar. Misschien noodgedwongen alleen de laatste.

    4. Ik sluit me graag bij Petrus aan, met nog de aanvulling dat ook de extramurale behandeling apart wordt aanbesteed, evenals de zorg voor zintuiglijk gehandicapten en dan hebben we nog de GGZ-C die overgaat naar de gemeenten. Voor ons als VVT-aanbieder een kleine groep cliënten, waar wel het complete traject voor moet worden gelopen, terwijl dit tot nu toe in één keer via de intramurale AWBZ ging. Ik voorzie dat de onrust en chaos nog wel een paar jaar zal overheersen voordat er gesproken kan worden over minder administratieve last. Denk alleen maar eens aan alle verschillende systemen waar nu cliëntgegevens voor moeten worden aangeleverd, terwijl we net de AZR-procedure hadden afgerond… Allemaal geld en inspanning die gaan zitten in de systeemwereld en waar voorlopig nog geen enkele inwoner van dit land in de leefwereld werkelijk beter van wordt!

    5. Zeg maar gerust dat het gewoon een chaos is, niet alleen voor de bestuurders, maar zeker ook voor degenen die al deze documenten moeten doorspitten plus bijbehorende eisen. Het is overigens niet alleen WMO (met alle betrokken gemeentes), Ook de GRZ die dit jaar bij elke zorgverzekeraar apart moet worden ingekocht (met elk ander eisen), de wijkverpleging die (zonder goed uitgewerkt te zijn) door de representant apart in gekocht moet worden en waar weer andere eisen aan gesteld worden. Neem daarbij in acht dat natuurlijk iedereen andere termijnen stelt, dan kan ik u garanderen dat deze inkoophel geen pretje is, zeker niet als u weet dat veel inhoudelijk betrokkenen reeds op vakantie zijn. Lang leve de versnippering van de zorg. Het zijn zotten die in de bureaucratie van de zorg werken….En maar zeggen dat de amdinistratieve last naar beneden gaat. Degene die dit nu nog kan zeggen met een stalen gezicht, leeft echt op een andere planeet…

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.