Zorgprofessionals leren kritisch kijken naar innovatie’

De NHL Hogeschool is gestart met de Master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn. In de studie leren ervaren zorgprofessionals hoe zij technologie en e-health in hun organisatie implementeren. Job van ’t Veer, Associate Lector bij NHL Hogeschool, vertelt over de studie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Job van 't Veer met een van de masterstudenten
Job van 't Veer met een van de masterstudenten - Foto: NHL

‘Het is geen wetenschappelijke, maar een hbo-master’, vertelt Van ’t Veer. ‘We leiden mensen niet op tot professioneel onderzoeker, maar tot onderzoekende professional.’ De master Digitale Innovatie in Zorg&Welzijn is bedoeld voor zorgprofessionals die minimaal twee jaar in de zorg werkzaam zijn en vraagstukken meenemen uit de eigen organisatie. Na een lang traject is het volgens Van ’t Veer gelukt om de urgentie van de master aan te tonen en de opleiding bekostigd te krijgen. ‘Praktisch betekent het dat we de opleiding kunnen aanbieden voor het reguliere collegegeld; dat is een fractie van de hoge sommen die particuliere opleidingen vragen.’

0
167

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.