Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, augustus 2011

Eindredacteur
In het coververhaal van het augustusnummer analyseert Zorgvisie hoe de AWBZ-zorg anno 2013 eruitziet: het plaatje is vooral nog niet compleet. Verder de gevolgen van de veranderingen in de bekostiging van ziekenhuizen voor onder meer de verhouding tussen bestuurders en specialisten. Ook voor de zorgverzekeraars verandert er van alles. Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop en vice-voorzitter van Achmea Zorg, heeft er zin.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

‘Dit komt echt uit mijn hart’

Marjolein Verstappen vertelt enthousiast over de uitdagingen waarvoor zij staat in haar nieuwe functie als directeur zorginkoop en vice-voorzitter van marktleider Achmea Zorg & Gezondheid.

Diagnose 2025

Zorgvisie, Rabobank en Bebright organiseerden op 22 juni een congres over de toekomst van de gezondheidszorg. Een fotoverslag van een geslaagd evenement.

AWBZ nieuwe stijl

De plannen van de staatssecretaris voor de langdurige zorg zijn nog niet volledig uitgewerkt. De partijen die de AWBZ gaan organiseren en uitvoeren, wachten in spanning de concretisering af.

Verdeling van het ziekenhuisbudget

Specialisten beslissen mee over het budget. Voor hen een kans om inkomens eerlijker te verdelen en een prikkel om kosten te beperken. En bestuurders verbinden kwaliteitseisen aan de verdeling.

De Orde van Medisch Specialisten heeft twee manieren om het geld te verdelen uitgewerkt in haar Witte Boek deel IV; veranderingen per 2012

Make my day

Bestuurder Lex Roseboom van AxionContinu viert zijn verjaardag met het managementteam en alle medewerkers. Daar verzamelt hij input voor het meerjarenbeleidsplan van zijn ouderenzorgorganisatie.

Focus veiligheid

Over veiligheid is goed nagedacht in de gezondheidszorg. Maar de praktijk blijft achter bij de programma’s en maatregelen. Het onderwerp vraagt voortdurende aandacht.

  • Vasthouden aan fixeren

    Om vallen te voorkomen, wordt in de ouderenzorg nog steeds vrijheidsbeperking toegepast. Met averechts effect, terwijl er goede alternatieven zijn.
  • Prikaccidenten

    In 2013 wordt de Europese richtlijn ter preventie van prikaccidenten van kracht. Zorgorganisaties kunnen zich het beste nu al voorbereiden.
  • Medicatieveiligheid

    De meeste fouten met medicatie in ziekenhuizen ontstaan door menselijk handelen. Hier ligt een schone taak voor de ziekenhuisapotheker.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.