Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juni 2013

Mark van Dorresteijn
In het juninummer vertelt Ruud Klarenbeek hoe hij de kwaliteit, tevredenheid en financiën van de JP van de Bent stichting op orde houdt. Lees ook meer over mobiele zorgtechnologie, regio-initiatieven, zorgen over de hervorming langdurige zorg en de risico's van het bestuurdersvak. In focus Kwaliteit onder meer het uitzonderlijke verpleeghuis Hogeweyk in Weesp.
Zorgvisie magazine

Coverartikel –
Een bijzondere organisatie

Ruud Klarenbeek, directeur van de JP van den Bent stichting, heeft de kwaliteit van zorg op orde. En er staan geen schulden op de balans.

Mobiele zorg

Van de zogeheten health apps zijn inmiddels duizenden op de markt. Toch maken zorgprofessionals er nog niet gretig gebruik van. Want wie garandeert de kwaliteit?

Hervorming langdurige zorg

De staatssecretaris heeft zijn plannen voor de caresector afgezwakt. Daarmee zijn de zorgen van de verschillende veldpartijen nog niet verdwenen.

Regio-initiatieven

Beter samenwerken binnen één budget moet de zorg verbeteren en de kosten in de hand houden. Verzekeraar en professionals delen de besparingen.

Lessen uit het buitenland

‘Transparantie is een katalysator voor verandering.’ Die boodschap gaf Gary Kaplan de Nederlandse delegatie mee tijdens het IHI/BMJcongres in Londen.

Bestuurdersvak is risicovol

De Master Class van het Erasmus CMDz leert bestuurders omgaan met dilemma’s, paradoxen en de complexiteit van hun functie.

 

FOCUS KWALITEIT

Dementia village

De halve wereld komt kijken in verpleeghuis Hogeweyk in Weesp. Buitenlandse gasten zijn onder de indruk van het leefstijlconcept voor ouderen met dementie.

Kwaliteitsregister

Het Kwaliteitsinstituut brengt alle kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten onder in een bibliotheek.

Piloten als rolmodel

Het Oogziekenhuis Rotterdam gebruikt de veiligheidsprotocollen uit de luchtvaart om de zorg voor de patiënten veiliger te maken.

Samen beslissen

De patiënt wil en kan tegenwoordig meebeslissen over zijn behandeling. Gezamenlijke besluitvorming moet gemeengoed worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.