Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisies best gelezen blogs van 2017 op een rijtje

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Met het nieuwe jaar voor de boeg blikt Zorgvisie terug. Welke blogs zijn het afgelopen jaar het best gelezen? De bezettingsnorm in verzorgingshuizen en het nieuwe regeerakkoord waren onder meer hot issues. Lees hieronder de meest gelezen blogs van 2017.
Spijkman
Jan Willem Spijkman

1. Het verzorgingshuis komt terug – Jan Willem Spijkman

De behoefte aan beschermd wonen met diensten en zorg zal de komende jaren enorm toenemen. Om dergelijke huisvesting voor ouderen te realiseren, zullen zorginstellingen, gemeenten, woningbouwcorporaties, bouwers, beleggers, pensioenverzekeraars, dienstverleners, zorgverzekeraars en banken de handen ineen moeten slaan om de achterstand in ‘senior housing’ op tijd in te lopen.
Lees hier verder.

2. ‘Hoe besteden we die 2,1 miljard als er geen personeel te vinden is?’ – Jeroen van den Oever

Meer geld klinkt mooi maar leidt niet meteen tot meer goed opgeleid personeel in de verpleeghuizen. Jeroen van den Oever, directeur van Fundis, geeft zijn visie over alternatieve mogelijkheden om meer aandacht voor zieke ouderen te bereiken.
Lees hier verder.

3. Zware kritiek van de Raad van State op WNT – Hans van Mens

De Raad van State (RvSt) heeft op 13 april 2017 een advies uitgebracht over het zogenoemde wetsvoorstel WNT-3. Hierin wordt de maximale bezoldiging die nu in de WNT-sector voor topfunctionarissen geldt, uitgebreid naar alle werknemers in de WNT-sector.
Lees hier verder.

4. De emancipatie van de seh-arts – Bart Kiers

Op het slagveld doet de meest ervaren specialist de triage. Dat principe zou ook in de seh moeten gelden. Het is de hoogste tijd dat seh-artsen de leiding krijgen op de seh.
Lees hier verder.

5. Combi-msb kan fiscaal ondernemerschap in gevaar brengen – Sanne Koster

Er leven vele ideeën over hoe medisch specialistische bedrijven hun fiscaal ondernemerschap veilig kunnen stellen. Bij de belastingdienst kunnen vragen rijzen of het combi-msb wel een zelfstandig opererende onderneming is.
Lees hier verder.

6. ‘RVS-advies is onsamenhangend en tegenstrijdig’ – Wim Groot

Het rapport van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) over het afschaffen van selectieve zorginkoop is onsamenhangend en tegenstrijdig, vindt hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot.
Lees hier verder.

7. ‘Krimp’ van zorguitgaven? 23 procent groei! – Ivo Knotnerus

Ivo Knotnerus slaat het zorghoofdstuk van het regeerakkoord op om er de grote lijnen uit te vissen.
Lees hier verder.

8. Zorgverzekeraars: stop met selectieve zorginkoop – Vincent Weijers

Terwijl per jaar een kleine 7 procent van de mensen van ziektekostenverzekeraar wisselt, is dit onder chronisch zieken maar de helft. Desondanks worden jaarlijks gebruikers van medische hulpmiddelen gedwongen over te stappen naar een andere gecontracteerde aanbieder. Dit is het gevolg van selectieve en exclusieve inkoopprocedures die zorgverzekeraars hanteren.
Lees hier verder.

9. Het tekort aan uitkomstindicatoren – Prismant

Value based healthcare vraagt om goede uitkomstindicatoren. De ontwikkeling daarvan gaat echter traag. Slechts 2 procent van de indicatoren gaat over uitkomsten van zorg, constateren onderzoekers van Prismant.
Lees hier verder.

10. ‘Willen alle bestuurders met lef nu opstaan’ – Erik Buskens

Kwaliteit mag wat kosten, maar de hamvraag is: hoeveel? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Wellicht is daarom die vraag eigenlijk nooit echt gesteld in Den Haag.
Lees hier verder.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.