Zwarte lijsten breken vertrouwen af in VWS’

Het publiceren van zwarte lijsten met slecht presterende zorginstellingen is misschien logisch uit het oogpunt van kwaliteitsverbetering, maar ondermijnt de vertrouwensrelatie die VWS zo graag wil opbouwen met het veld.

Partners in samenwerkingsprojecten met de overheid moeten de mogelijkheid krijgen om een onafhankelijke derde partij aan te wijzen die tussen beide kan komen. Ook moet niet alleen de overheid maar ook de zorginstelling de samenwerking zonder nadelige consequenties kunnen opzeggen.

Vertrouwen

Dat concluderen zes onderzoekers van het ministerie zelf in hun rapport  ‘Participeren in partnerships’. De onderzoekers: ‘Het zijn begrijpelijke en logische interventies, maar tegelijkertijd staan ze op gespannen voet met de rol als partner in de samenwerking, die zij aan zij naast de instellingen probeert te staan om in gezamenlijkheid en vol vertrouwen te werken aan doelstellingen waarvoor

1
1974

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.