Details
Aanmelden
Meld u aan en ontdek alle invalshoeken van het acute zorgnetwerkInfo
3 november 2022
09.00 – 16.30
Van der Valk Hotel Utrecht
Winthontlaan 4 A
3526 KV Utrecht
Prijs
- Regulier tarief
- € 499
- Vroegboek tarief
- € 399
Over dit congres
De acute zorg staat aan de vooravond van grote veranderingen. Meer samenwerking en meer concentratie lijken onafwendbaar. De optie van het afschaffen van de beschikbaarheidsbijdrage voor de spoedeisende-hulpafdelingen (SEH’s) van ‘gevoelige ziekenhuizen’ ligt inmiddels op tafel. Slimme keuzes moeten er gemaakt worden om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.
Er wordt ingezet op ‘regionalisering’ en ‘passende zorg’. Maar wat houdt dat precies in? Hoe veel omvattend is dit begrip? En hoe ziet dit er binnen de dagelijkse praktijk in het acute zorgnetwerk uit?
Deze onderwerpen en nog meer komen aan bod tijdens het 4e congres Acute zorg.
Meld u vandaag nog aan en doe kennis op van laatste inzichten en trends over de acute zorg!
Programma
Donderdag 3 november 2022
Het meedenken aan het toekomstbestendig maken van de (acute) zorg is een van de taken van het LNAZ. De goede samenwerkingen tussen huisartsen, verpleeghuizen, thuiszorginstellingen, ziekenhuizen en ambulancediensten die tijdens de coronapandemie zijn ontstaan moeten verder uitgebouwd worden. Tijdens deze bijdrage vertelt de nieuwe voorzitter wat het plan van aanpak wordt.
‘Domein overschrijdend samenwerken rond en mét de cliënt en diens naasten is nodig om de versnippering in de zorg tegen te gaan en vooral de hulverlening aan mensen met meervoudige problematiek te verbeteren’. Dat is het uitgangspunt van Niels Mulder, psychiater, bijzonder hoogleraar en voorzitter van de NVVP. Daarom moeten de systemen naadloos elkaar gaan sluiten. Hoe ziet dat er in theorie en in de praktijk uit?
Na haar promotieonderzoek bij de afdeling Vasculaire geneeskunde in het AMC Amsterdam naar de invloed van hormonen op de bloedstolling vertrok Danka Stuijver naar Zuid-Afrika om 1,5 jaar te werken in een klein district ziekenhuis. Haar ervaringen daar schreef ze op voor de rubriek ‘over de grens’ van het blad Medisch Contact. Nu is ze huisarts en schrijft zij sinds maart columns voor de Volkskrant.
Zoals bekend is een bezoek aan de SEH risicovol voor oudere patiënten. Zij hebben meer kans op functionele achteruitgang, opname in een instelling en overlijden. De SEH kan een sleutelpositie innemen bij het identificeren van deze patiënten. Maar hoe zou dat er in de praktijk uitzien? En binnen het complete netwerk van zorg?
Kennissessies
Sprekers
Prof. dr. Mark Kramer
Dr. Danka Stuijver
Prof. dr. Prabath Nanayakkara
Prof. dr. Niels Mulder
Meike de Jong
Praktisch
Voor wie?
Dit congres is geschikt voor professionals in de zorg, die betrokken zijn bij advies en beleid in de zorg.
Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep van dit congres behoort? Mail dan gerust naar annemarie.kreijenbroek@bsl.nl.
Accreditatie
Dit congres is geaccrediteerd door:
- Kwaliteitsregister V&VN – 5 punten
- Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (categorie Algemene scholing cluster 1, 2 en 3) – 6 punten
- Verpleegkundig Specialisten Register – 5 punten