Tech

Leiderschap

Anna van Poucke: ‘Politiek moet zich beter laten informeren’

De transitie van de zorgsector zou enorm geholpen zijn als de politiek beter is geïnformeerd over nut en noodzaak van de verandering’, zegt Anna van Poucke, wereldwijd hoofd van de zorgdivisie van adviesbureau KPMG.
Tech

Data-uitwisseling: banken doen het anders en bereiken resultaat

Omdat het niet echt lekker loopt met gegevensuitwisseling in de zorg gaan Zain Ishfaq en Nico van Weert van Nictiz te rade bij andere sectoren. Ze starten bij de banken.
Tech

Hoe groot is het gevaar van Russische cyberaanvallen op de Nederlandse zorg?

Een groep pro-Russische cyberterroristen die opereert onder de naam Killnet heeft het voorzien op Nederlandse ziekenhuizen. De eerste aanvallen zijn uitgevoerd en daar is het UMCG het voornaamste slachtoffer van. De gevolgen van de aanval zijn te overzien, maar toch zit de schrik er goed in.
Tech
David Ikkersheim KPMG

KPMG ziet platformtechnologie als reddingsboei voor zorgsector

Platformtechnologie heeft tal van sectoren drastisch veranderd en kan een oplossing bieden voor veel problemen in de zorgsector, staat in een nieuw rapport van KPMG. Bestuurders en beleidsmakers doen er verstandig aan daar de weg voor vrij te maken om te profiteren van de voordelen en de zorg te behoeden voor de nadelen, zegt partner David Ikkersheim.
Personeel
Personeelsinzet

In het Verpleeghuis van de Toekomst zijn geen functieomschrijvingen

Een ‘Verpleeghuis van de Toekomst’ starten. Een prachtig idee natuurlijk, maar hoe vind je in deze tijd zeventig nieuwe medewerkers? Dat is ZorgSpectrum gelukt door een nieuwe kijk op personeelsinzet. ZorgSpectrum is een van de genomineerden voor de Nationale HR Zorg Award die volgende week wordt uitgereikt. 
Tech
Navin Sewberath Misser

Succesvolle implementatie van technologie vraagt om goede voorbereiding

De implementatie van technische hulpmiddelen blijkt in de praktijk een uitdaging te zijn. Voor een goede implementatie is het belangrijk dat een team van medewerkers getraind is in het in gebruik nemen van een nieuw hulpmiddel.
Leiderschap

DOT’s zijn de enige blokkade voor slimme en goedkopere zorg

KPMG publiceerde weer zijn jaarlijkse analyse over de staat van de zorg: Healthcare Horizons. Ziekenhuisbestuurder Jaap van den Heuvel neemt de highlights door.
Tech

Podcast: VWS gaat voor databeschikbaarheid in 2035

‘In 2035 hebben we het niet meer over individuele gegevensuitwisseling maar over databeschikbaarheid’, schetst Bianca Rouwenhorst in de podcast Voorzorg. De CIO en directeur Informatiebeleid bij het ministerie van VWS vertelt wat deze doelstelling vraagt van overheid, zorgorganisaties en ict-leveranciers.
Tech
chaos

KPMG: ‘Zorgsector is rijp voor disruptie’

Zorgverlening uitsluitend via fysieke ziekenhuizen en ggz-instellingen is een hopeloos verouderd concept. De zorgsector benut een fractie van de kansen die technologie biedt. ‘Snelle radicale verandering’ is nodig om te voorkomen dat de zorg vastloopt’, stelt adviesbureau KPMG.
Tech
Innovatieve technologie in het ziekenhuis

Hulp bij gebruik van nieuwe technologie in operatiekamer

De toepassing van nieuwe technologische hulpmiddelen in ziekenhuizen kent veel haken en ogen. Navin Sewberath Misser schiet ziekenhuizen te hulp. Hij ontwikkelde voor zijn promotieonderzoek een gevalideerd raamwerk voor implementaties van nieuwe technologische hulpmiddelen in de operatiekamer.

Over tech

Wat is tech?

Patiënten en cliënten zijn dankzij technologie in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Blijf op de hoogte

Ontvang eens per week een update met het laatste tech nieuws. Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en mis niets.

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Partners

Zorgvisie Tech wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners.

Philips

Neem een abonnement

Elk kwartaal presenteert Zorgvisie tech magazine innovatieve cases, trends, marktcijfers, onderzoeken en interviews met koplopers.

Wekelijks krijgt u de ook Zorgvisie tech nieuwsbrief, waarvoor u zich ook kan inschrijven zonder Zorgvisie abonnement.