Tech

Tech
Elver

Nieuw zorgdossier Elver: primaire proces is rode draad

Gehandicaptenorganisatie Elver ontwikkelde een nieuw elektronisch zorgdossier dat volledig zorggericht is. Bestuurder Irma Harmelink maakte zich hier persoonlijk sterk voor.
Tech
VIPP 5

De valkuilen en kansen van VIPP 5

Er gaat 400 miljoen euro naar het VIPP-programma voor een betere digitale communicatie tussen zorginstellingen en de patiënt. Wat is de meerwaarde van dit programma? En wat zijn de kansen en mogelijkheden van het onlangs gelanceerde programma VIPP 5?
Tech
Bart van Pinxteren

Waarom je als huisarts e-health moet aanmoedigen

Veel huisartsen bieden digitale communicatie aan, maar het loopt nog niet storm. 'Dat het bij e-health om een normale vorm van zorg gaat, moet je in de spreekkamer benadrukken. Anders kun je wachten op een wonder tot iemand het gebruikt', zegt huisarts Bart van Pinxteren. 
Tech

AI leidt tot nuttige inzichten maar blijft een belofte

Informatie-architect John van Rooij begrijpt de hypes rond Artificiële Intelligentie (AI) en big data. Maar de ontwikkeling en toepassing ervan vereisen volgens hem de nodige natuurlijke intelligentie, tijd en inspanning.
Tech
Mark Van Houdenhoven, bestuursvoorzitter Sint Maartenskliniek. Genomineerde Zorgmanager van het Jaar 2018

Hackers houden topman Maartenskliniek wakker

Hebben ziekenhuizen te weinig oog voor ict-risico’s? Of stelt de digitale revolutie in de zorg ziekenhuizen voor een onmogelijke opgave? Bestuursvoorzitter Mark Van Houdenhoven van de Maartenskliniek: 'De mogelijkheden in de zorg groeien exponentieel, maar daarmee ook de dreigingen en dus de maatregelen die je moet nemen.' 
Tech

Patiëntveiligheid in het geding bij uitval van ict-systemen

De risico’s van ict-uitval in ziekenhuizen moeten beter in beeld worden gebracht. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het rapport ‘Patiëntveiligheid bij ICT-uitval in ziekenhuizen’. De Raad doet een aantal aanbevelingen, waaronder het in kaart brengen van de risico's en training van medewerkers.
Toezicht

Regelmatig ruis op de lijn tussen zorgverleners en zorgcentrales

Als zorgverleners een centrale inschakelen om op afstand cliënten te monitoren, vraagt dat om veel vertrouwen en een goede afstemming. Dat gaat niet altijd goed. 'Regelmatig komen alarmeringen niet aan en worden vitale waarden niet doorgegeven aan de zorgcentrales', stelt WDTM-voorzitter Tonko Wedda. Wie is er verantwoordelijk als er iets mis gaat?
Tech

Centrale24 weerspreekt chaos en risico voor patiënten

Centrale24, een zorgcentrale die voor twaalf instellingen in de regio Eindhoven de patiënten op afstand monitort, herkent zich totaal niet in de kritiek die een groep (oud-)medewerkers in de lokale media naar buiten bracht.
Tech
BlueDot

AI voorspelt de verspreiding van het coronavirus

Artificial Intelligence kan een belangrijk wapen worden bij de bestrijding van het coronavirus. De eerste successen zijn al geboekt. Dit onder meer met gebruik van medische berichten in 65 talen, posts op social media en gegevens over de verkoop van vliegtickets.
Tech
Prisma-app

Een betere huisarts door appen met de specialist

In plaats van bij de specialist telefonisch in de wacht te staan, kunnen huisartsen een casus ook digitaal posten. Met de Prisma-app verandert fysieke anderhalvelijnszorg in netwerkgeneeskunde. 

Over tech

Wat is tech?

Patiënten en cliënten zijn dankzij technologie in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Blijf op de hoogte

Ontvang eens per week een update met het laatste tech nieuws. Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en mis niets.

Partners

Zorgvisie Tech wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners.

Neem een abonnement

Elk kwartaal presenteert Zorgvisie tech magazine innovatieve cases, trends, marktcijfers, onderzoeken en interviews met koplopers.

Wekelijks krijgt u de ook Zorgvisie tech nieuwsbrief, waarvoor u zich ook kan inschrijven zonder Zorgvisie abonnement.