Tech

Tech

Algoritme kan met 1 miljoen vaccins de ziekenhuisopnames halveren

Met een beperkt aantal vaccins kan het aantal ziekenhuisopnames gehalveerd worden. Als de prik maar naar juiste patiënten gaat. Vijfhonderd huisartsen gaan daarvoor een algoritme gebruiken.
Tech

Zorgrobot Maatje re-activeert kinderen met kanker

De kleine beweeglijke robot Maatje wordt in het Medisch Spectrum Twente voor het eerst gekoppeld aan wearables en sensoren. Daardoor kan de robot zijn gedrag aanpassen op fysieke reacties van kinderen, zoals een versnelde hartslag.
Tech

tanteLouise vindt nieuwe toepassingen voor slimme brillen

Zorgorganisatie tanteLouise gebruikt 36 smart glasses en zet ze onder meer in bij re-integratietrajecten en examinering van leerling-verpleegkundigen.
Tech

Sint Maartenskliniek en SyncVR lanceren app store voor zorg-VR

Virtual Reality (VR) is aan een opmars bezig in de zorg. Om zowel zorgorganisaties als ontwikkelaars te helpen, lanceren Sint Maartenskliniek en SyncVR Medical een app store speciaal voor Virtual Reality-toepassingen in de zorg. ‘We moeten de technologie duurzaam inzetten in het zorgproces’, zegt mede-initiatiefnemer Robbert Brouwer.
Tech
operatie

New kid on the block: klinisch technoloog

Er is een new kid on the block: de klinisch technoloog. Dit jaar studeerden de eerste tien masterstudenten af aan de TU Delft. Zij gaan de medische wereld veranderen, denkt mede oprichter van de studie Frank Willem Jansen.
Kwaliteit

Hoe slimme studenten de zorg meerwaarde kunnen bieden

In de zorgsector zit veel potentie om data slim toe te passen. Binnen de gezondheidszorg is de laatste jaren de bewustwording omtrent de mogelijkheden van data toegenomen. Veel toepassingen staan ver af van verpleegkundigen, specialisten en managers. Dit belemmert de toepassing van data in hun werkveld. Dat is jammer, want ook kleinere en minder complexe initiatieven kunnen van toegevoegde waarde zijn. Eli Goedegebure en Luc Oudenes over de winst van slimme studenten. 
Tech
meebeslissen belanghebbenden

Meepraten over inzet van technologie in gehandicaptenzorg in vier stappen

Denk na over welke rol je precies wil vervullen, formuleer een helder eigen idee op de visie van de organisatie, wees alert op belangrijke aandachtspunten, en toets het beleid hier vervolgens aan. Dat zijn vier essentiële stappen voor cliëntenraden om meer invloed te hebben binnen gehandicaptenzorgorganisaties als het gaat om de inzet van technologie.
Tech

Zorgvisie tech magazine is verschenen

Het eerste nummer van 2021 van Zorgvisie tech magazine is vandaag uitgekomen.
Tech

‘Maak een strategische keuze’

Medisch-specialistische zorg moet vaker buiten het ziekenhuis worden geleverd, daar zijn de meeste bestuurders het wel over eens. Maar hoe doe je dat? Een overzicht aan de hand van drie praktijkvoorbeelden in het eerste deel van het coververhaal.
Tech

Geen pillen meer is het doel

Huisarts Peter Vonk ontwikkelde samen met e-healthontwikkelaar Therapieland een programma dat mensen helpt met zelfvertrouwen het gebruik van hun antidepressiva af te bouwen.

Over tech

Wat is tech?

Patiënten en cliënten zijn dankzij technologie in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Blijf op de hoogte

Ontvang eens per week een update met het laatste tech nieuws. Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en mis niets.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Partners

Zorgvisie Tech wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners.

Neem een abonnement

Elk kwartaal presenteert Zorgvisie tech magazine innovatieve cases, trends, marktcijfers, onderzoeken en interviews met koplopers.

Wekelijks krijgt u de ook Zorgvisie tech nieuwsbrief, waarvoor u zich ook kan inschrijven zonder Zorgvisie abonnement.