Tech

Tech

Daan Dohmen: ‘We laten medisch professionals zelf de toekomst van de…

Zorgbedrijf Luscii heeft een appstore voor thuismonitoring gelanceerd. Daarmee kunnen artsen zelf programma’s ontwikkelen, aanpassen en met elkaar delen. ‘Wij maken de technologie, de medisch professionals gebruiken die vervolgens om impact te maken’, zegt Luscii-oprichter Daan Dohmen.
Ziekenhuiszorg
reumazorg, reuma, Santeon, Maasstad Ziekenhuis, St. Antonius Ziekenhuis, MST, Medisch Spectrum Twente,

Met de billen bloot: uitkomstdata die de reumazorg verbetert

Drie Santeon-ziekenhuizen werken samen aan het personaliseren en verbeteren van de reumazorg. Hiervoor verzamelen zij reallife data, bespreken uitkomsten met elkaar en zetten verbeteringen in gang met lokale multidisciplinaire verbeterteams. Om de ontwikkeling van reumazorg in een stroomversnelling te brengen, deelt Santeon dinsdag op Wereld Reuma Dag haar verworven kennis.
Tech

De tractor, de deurkruk en de draagbare patiëntenmonitor

Wat hebben een draagbare patiëntenmonitor, een inklapbare tafel, een tractor, en een deurkruk met elkaar gemeen? Ze maken allemaal kans op een DesignEuropa Award in de categorie industrie tijdens de Dutch Design Week. VieCuri Medisch Centrum gebruikt de genomineerde monitor en ziet de meerwaarde van het goede ontwerp.
Personeel

Nationale HR Zorgaward: Smart glasses

Vijf finalisten strijden om de Nationale HR Zorg Award. In deze serie vertellen de zorgorganisaties wat ze doen om hun medewerkers nieuwe energie te geven. Misschien nog belangrijker: zetten ze een duurzame beweging in gang? In deze editie de toepassing van smart glasses in de verpleeghuizen van tanteLouise.
Tech
Eddy van de Werken, voorzitter OIZ

Blog: We moeten blijven zoeken naar een echte game changer

Eddy van de Werken raakte geïnspireerd door initiatieven die een beeld schetsen van zorgverlening in de toekomst. Er zullen slimme keuzes gemaakt moeten worden om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden.
Tech

Zo komt begrijpelijke digitale zorg dichterbij

Digitale zorg is onmiskenbaar in opkomst, maar voor iedereen ermee uit de voeten kan, moet er nog een hoop gebeuren. Petra Hoogendoorn van het National eHealth Living Lab (NeLL, onderdeel van het LUMC) vindt dat de zorg oog voor de grote groepen patiënten voor wie digitale toepassingen lastig te gebruiken zijn.
Tech
Dianda Veldman

‘IGJ moet controleren op digitale toegankelijkheid van de zorg’

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zou controleurs moeten inzetten om erop toe te zien of digitale zorg wel toegankelijk genoeg is. Dat vindt Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland.
Tech

Toepassing e-health in verpleeghuizen en ggz kan beter

E-health kan cliënten in de geestelijke gezondheidszorg meer eigen regie geven op de zorg en behandeling die zij krijgen. Veel met e-health gaat goed, maar soms moet het beter, aldus de IGJ.
Tech

Informatie via app zorgt voor tevreden patiënt die minder zorg consumeert

Voor onder meer value based healthcare, samen beslissen en patient empowerment is informatievoorziening cruciaal. Een app die gedoseerd begrijpelijke informatie aanbiedt kan de kennis van de patiënt vergroten, waardoor deze meer betrokkenheid ervaart en minder zorg consumeert. Dat blijkt uit onderzoek van zorgondernemer Thomas Timmers, die vrijdag aan de Radboud Universiteit zijn proefschrift over dit onderwerp verdedigt.
Tech

OLVG steekt miljoenen in slimme bedden

De aanschaf van 744 nieuwe bedden is een miljoeneninvestering waar een hoop bij komt kijken. Het OLVG gaat over naar 100 procent smart bedden, die volgens het ziekenhuis toekomstbestendig zijn. De meeste bedden zijn inmiddels geplaatst, maar de ict-afdeling heeft de handen er nog aan vol, vertelt operationeel manager Carolien Vinkesteyn.

Over tech

Wat is tech?

Patiënten en cliënten zijn dankzij technologie in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Blijf op de hoogte

Ontvang eens per week een update met het laatste tech nieuws. Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en mis niets.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Partners

Zorgvisie Tech wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners.

Neem een abonnement

Elk kwartaal presenteert Zorgvisie tech magazine innovatieve cases, trends, marktcijfers, onderzoeken en interviews met koplopers.

Wekelijks krijgt u de ook Zorgvisie tech nieuwsbrief, waarvoor u zich ook kan inschrijven zonder Zorgvisie abonnement.