Tech

Tech

Onderzoek JBZ: ChatGPT kan medische diagnostiek minstens zo goed uitvoeren als dokter

Een studie uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) trekt internationaal de aandacht. AI-toepassing ChatGPT blijkt net zo goed de medische diagnostiek op de SEH uit te kunnen voeren als een menselijke dokter. In sommige gevallen zelfs beter.
Tech

Medische apparatuur is cruciale zwakke plek in cybersecurity

Medische apparaten die zijn verbonden met internet en andere netwerken vormen een achilleshiel in de digitale beveiliging van zorgorganisaties. Meer bewustzijn en maatregelen zijn essentieel, adviseert cyberbeveiliger Pinewood in een nieuw rapport.
Tech
Digitale open netwerken

Philips: zonder open systemen prijs je jezelf uit de markt

“Als een ziekenhuis onderzoekt met welke firma ze verder gaat, zijn open systemen gewoon een standaardeis", zegt Bert van Meurs van Philips. "En dan kun je als leverancier niet zeggen dat je extra moet betalen. Dat kan niet."
Ziekenhuiszorg

St. Antonius buigt met IZA-transformatieplannen miljoenen euro’s om

Het St. Antonius Ziekenhuis is met het IZA-transformatieplan ‘Juiste zorg, juiste plaats, juiste kosten’ door de snelle toets. Met driehonderd projecten op het gebied van verdere digitalisering en samenwerking met de regio speelt het ziekenhuis in totaal 30 miljoen euro aan zorgkosten vrij om de stijgende zorgvraag op te vangen. 
Tech

Santeon-ziekenhuizen krijgen IZA-geld voor landelijk digitaal zorgplatform

Het transformatieplan Zorg bij Jou van de zeven samenwerkende Santeon-ziekenhuizen is goedgekeurd door de zorgverzekeraars. De ziekenhuizen krijgen stapsgewijs financiering tot eind 2026 om een open platform te bouwen voor zorg op afstand.
E-health
Op de foto: Steven Blees, Enterprise Sales Director BeNeLux bij Juniper Networks

De kracht van smart healthcare

Hoe maken we een einde aan inefficiëntie binnen zorginstellingen? Die oplossing is er volgens Steven Blees: smart healthcare. "Digitale innovatie is nodig voor betere zorg".
Ggz
Ggz Zorg

Arkin lanceert gratis webapp voor versterken mentale gezondheid

Ggz-aanbieder Arkin heeft maandag op het Festival van de Leefstijl een nieuwe webapplicatie gelanceerd om een gezonde leefstijl en betere mentale gezondheid te stimuleren. De webapp is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Tech

Spreken in plaats van typen

Niemand is in de zorg gaan werken uit liefde voor typen. Toch zijn zorgprofessionals vele uren kwijt aan verslaglegging en rapportages. Inspreken in plaats van opschrijven is daar een mogelijke oplossing voor, zeker als dit wordt ondersteund door de nieuwe generatie artificial intelligence.
Tech
Data Technology Background. Big Data Visualization. Flow Of Data. Information Code. Background In A Matrix Style. 4k Rendering.

Shared Service Center moet dataverzameling paramedici (eindelijk) op poten zetten

Gebrek aan vertrouwen tussen verschillende paramedici speelt de opzet van gezamenlijke data-registratie parten. Een Shared Service Center moet de impasse doorbreken, concludeert consultancybureau BeBright, dat als kwartiermaker is aangesteld.
Kwaliteit

Zonder goede standaarden geen passende zorg

Het bereiken van een consensus over passende zorg is zo makkelijk nog niet. Toch is het vaak best helder wat wel werkt en wat niet. Jaap van den Heuvel, Interim Management Crisis & Consultancy in Healthcare: Richt landelijk een goed proces in met brede betrokkenheid van zorgprofessionals en ontwikkel zorgstandaarden.

Over tech

Wat is tech?

Patiënten en cliënten zijn dankzij technologie in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Blijf op de hoogte

Ontvang eens per week een update met het laatste tech nieuws. Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en mis niets.

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Partners

Zorgvisie Tech wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners.

Philips