Tech

Tech
Danish Royal Visit To The Netherlands 2022

Denemarken-Nederland: waarom we deze wedstrijd steeds verliezen

Het staatsbezoek van het Deense kroonprinselijke paar Frederik en Mary staat voor een deel in het teken van zorginnovatie en wat de twee landen van elkaar kunnen leren. Een paneldiscussie zoomde in op de rol van ziekenhuizen bij digitalisering en zorg thuis. Wie goed luisterde, hoorde de brute ontleding van de vele opgaven in de Nederlandse zorg.
Tech
Eddy van de Werken, voorzitter OIZ

Geef ict-leveranciers reële realisatietermijn

Zorgaanbieders moeten erop kunnen rekenen dat ict-oplossingen voldoen aan de laatste wet- en regelgeving. Daarom stemt brancheorganisatie OIZ deze ontwikkelingen af tussen ict-leveranciers en beleidspartijen.
Tech

Deze AI-app helpt personeel slimmer in te zetten

Algoritmes klaar, roosteren maar. De AI-app van TONOS Care ondersteunt de langdurige zorg bij het slimmer inzetten van personeel. ‘Daardoor wordt zorgcapaciteit vrijgespeeld, reistijd beperkt en de werkdruk beter verdeeld’, vertelt CEO Martijn Rademakers. Afgelopen week won de startup de ActiZ-WDTM Innovatieprijs voor hun ‘mensvriendelijke’ AI.
Tech
Ontwerp Zonder Titel (40)

Michel van Schaik: ‘Preventie is nog steeds het stiefkindje binnen de…

Directeur gezondheidszorg bij de Rabobank Michel van Schaik vindt het onbegrijpelijk dat met het toenemen van de coronabesmettingen de discussie over de beschikbaarheid van IC-bedden oplaait, terwijl de aandacht voor preventie achterblijft. Innovatieve manieren om gezondheid te ondersteunen in plaats van alle pijlen op reparatiegeneeskunde te richten, zijn een speerpunt voor het investeringsbeleid van de Rabobank.
Duurzaamheid
Pharmaswap

Het succes van PharmaSwap: schaalbaarheid is key

Het blijft prijzen regenen voor PharmaSwap. Vorige week heeft de marktplaats voor geneesmiddelen de Samen Voorop Award gewonnen. De VGZ-prijs luidt een nieuwe fase in. ‘De award is een opening om bij zorgverzekeraars voor duurzame contractering te lobbyen’, aldus apotheker en medeoprichter Jelmer Faber. Hij vertelt over de hobbels, bereikte besparing en de buitenlandplannen.
Tech
Datacentrum Ecg

De robot ziet hartfalen beter

AI kan hartfalen beter diagnosticeren, verwacht cardioloog in opleiding en onderzoeker Thomas Mast, van het Catharina Ziekenhuis.
Tech
Cloud Technology Concept: Cloud Whis Key On Digital Background

Tech nieuwsbrief voortaan van de redactie van Zorgvisie én Skipr

Deze nieuwsbrief heette tot voor kort de Zorgvisie Tech nieuwsbrief. Daarin stond al een overzicht van de laatst verschenen tech-artikelen van Skipr. Om u voortaan nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij op de redactie van Skipr en Zorgvisie deze nieuwsbrief omgedoopt tot Tech, gemaakt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. Hierdoor kunnen wij u nog beter laten zien wat er speelt en wat het laatste nieuws is.
Tech
Ernst Kuipers Door Martijn Beekman 2 Zv

Kuipers wil ingrijpen in markt voor zorg-ict

Minister Ernst Kuipers van VWS gaat zich actief bemoeien met de problemen op de markt voor zorg-ict. Hij onderzoekt hoe zijn ministerie de onderhandelingspositie van zorgorganisaties kan versterken. Dat laat Kuipers schriftelijk weten in antwoord op Kamervragen over misstanden op de epd-markt.
Tech
OptiVu

Amphia ziet toekomst in mixed reality-ondersteuning bij operaties

Een chirurg die tijdens de operatie ondersteuning krijgt van een specialist die honderd kilometer verderop zit. Ziekenhuis Amphia zette een mixed reality headset in om dat voor elkaar te krijgen en ziet veel toekomst in de technologie.
Tech
Ontwerp Zonder Titel (38)

Netwerkdossier moet als stekkerdoos gegevensuitwisseling regionaal regelen

Zorgorganisaties in de regio Noord Holland Noord bouwen een regionale ‘stekkerdoos’ voor gegevensuitwisseling. Als alles volgens plan verloopt, gaat het zogeheten netwerkdossier in oktober van dit jaar live. ‘Als je hier geen werk van maakt, bouw je op drijfzand’, zegt Jurgen Sernee, bestuurder van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Over tech

Wat is tech?

Patiënten en cliënten zijn dankzij technologie in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Blijf op de hoogte

Ontvang eens per week een update met het laatste tech nieuws. Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief en mis niets.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Partners

Zorgvisie Tech wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners.

Philips

Neem een abonnement

Elk kwartaal presenteert Zorgvisie tech magazine innovatieve cases, trends, marktcijfers, onderzoeken en interviews met koplopers.

Wekelijks krijgt u de ook Zorgvisie tech nieuwsbrief, waarvoor u zich ook kan inschrijven zonder Zorgvisie abonnement.