Home Nieuws

Nieuws

Financieel management

Accountant geeft verklaring af voor cultuur en gedrag

Accountant geeft verklaring voor cultuur en gedrag
BDO heeft drie zorgorganisaties een assurance-rapport gegeven over cultuur en gedrag. De verklaring geeft zorgbestuurders zekerheid bij de verantwoording over cultuur en gedrag.
E-health

Parnassia Groep begint volledig digitale poli

Parnassia
Ggz-instelling Parnassia Groep heeft een volledig digitale poli voor angst- en stemmingsklachten ontwikkeld. Contact tussen behandelaar en patiënt vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen of een chat.
Juridische zaken

Erasmus MC: datalek jonge patiënten

ErasmusMC
Het Erasmus MC Sophia heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens melding gemaakt van een datalek. Het gaat om een nieuwsbrief van de afdeling Kinderinfectieziekten/Immunologie.
Personalia

Jeltje Schraverus vertrekt bij Magentazorg

Jeltje Schraverus
Jeltje Schraverus doet een stapje terug bij Magentazorg. Evelyn Lindeman is op 1 maart toegetreden tot de raad van bestuur.
Innovatie

Nictiz: Digitalisering huisartsenzorg blijft achter

Quintus Bosman
In de huisartsenzorg dreigt een digitale achterstand. Huisartsen zijn weliswaar actief op ict-gebied, maar de vernieuwingen zijn ad hoc en gericht op de korte termijn. Dit stelt Nictiz-adviseur Quintus Bosman.
Ggz

De 12-minners zijn een vergeten groep in de jeugdzorg’

Lieke van Domburgh, directeur Kwaliteit van Zorg & Innovatie bij Pluryn
Volgens Pluryn-directeur Lieke van Domburgh kost het te laat inzetten van jeugdzorg de samenleving miljoenen.
Acute zorg

Nieuwe veldnorm voor ambulancezorg op het water

ambulanceboot
Er is een kwaliteitskader voor ambulancezorg op het water. Regionale ambulancevoorzieningen moeten nieuwe afspraken maken met alle partijen die zijn betrokken bij reddingsacties.
Epd

Patiëntendossier in eigen beheer: ziekenhuizen zijn er nog niet klaar voor

Patiëntenportaal ziekenhuizen en persoonlijke gezondheidsomgeving
Het duurt nog even voordat iedere Nederlander al zijn medische gegevens kan beheren in zijn eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo). Voorlopig zijn de ziekenhuizen daar nog niet klaar voor. De NVZ gokt op eind 2019.
Ouderenzorg

CBS verwacht langer leven zonder beperkingen

Zorgkosten
60-jarigen zullen in 2040 gemiddeld ruim 4 jaar langer leven zonder beperkingen, vergeleken met de verwachting in de periode 2013-2016. Dat is de nieuwste projectie van de levensverwachting door het CBS.
Best practices

Nieuwe methode vergelijkt verschillende zorguitkomsten

Een nieuwe methode maakt het mogelijk om zorguitkomsten die op uiteenlopende manieren en tijdstippen zijn gemeten, toch met elkaar te vergelijken.

Meest gelezen

Parnassia Groep begint volledig digitale poli

264

Erasmus MC: datalek jonge patiënten

119

Jeltje Schraverus vertrekt bij Magentazorg

142

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws als eerste in uw mailbox.
  • Elke werkdag voor 8 uur onze beste artikelen en het belangrijkste gezondheidszorg nieuws ontvangen? Meld u nu aan voor onze Zorgvisie nieuwsbrief.
  • Elke dinsdag onze beste artikelen over ict oplossing, domotica, e-health en meer ontvangen? Meldt u dan aan voor onze Zorgvisie ict nieuwsbrief.

Veelbesproken thema's

Welke trends in de gezondheidszorg gaan de toekomst van uw organisatie beïnvloeden? Welke maatschappelijke trends worden belangrijk? Is technologie een kans of een bedreiging? Speel de serious game TRNDR om een overzicht te krijgen van uw eigen opvattingen en vergelijking te maken met de keuzes van anderen. Door deel te nemen, vergaart u spelenderwijs kennis. En u helpt mee met het opbouwen van kennis. Hoe meer mensen meedoen des te betrouwbaarder wordt de spiegelinformatie.
Value based healthcare is waarde creëren voor de patiënt door de uitkomsten van zorg te meten.
Het externe toezicht op de gezondheidszorg door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit. Ook de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Persoonsgegevens hebben taken in het toezicht op specifieke aspecten van de gezondheidszorg.
Het persoonsgebonden budget (pgb) is voor mensen die zélf hun eigen zorg willen regelen. Het is een regeling die vaak onder vuur ligt.