Home Nieuws

Laatste nieuws

Personeel

Directeur Randstad: ‘Plannen overheid treffen 80 à 95 procent van zzp’ers in zorg’

De maatregelen van de overheid om schijnzelfstandigheid uit te bannen, treffen 80 à 95 procent van de zzp’ers in de zorg, zegt directeur Zorg Saskia van Wieringen van uitzendorganisatie Randstad. “Zorgorganisaties en zzp’ers moeten zich daarop voorbereiden.”
E-health

IZA-plan gezamenlijke monitoring Santeon weer een stap verder

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam zijn gestart met gezamenlijke thuismonitoring van gezondheidsklachten van astmapatiënten. Ze gebruiken daarvoor onder meer het digitale platform Zorg bij jou, een project van de Santeon-ziekenhuizen. Het Catharina Ziekenhuis zal later ook aansluiten.
Personeel
Op de afbeelding: verschillende kleurrijke illustraties van 'zogenaamde' medewerkers in de zorg

Sociale Zaken: ‘Impact nieuwe zzp-wet is beperkt’

Ex-minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) stelt dat haar anti-zzp-wet “beperkt” invloed heeft voor zzp’ers. Ze schat dat 200.000 van de miljoen zzp’ers schijnzelfstandig zijn. Voor 80 procent van de zzp’ers verandert er dus niets.
Personeel
Een Philadelphia-collega met een bewoner van woonzorglocatie De Moerberg tijdens het openingsfeest

Philadelphia-cliënten springen bij in de ouderenzorg

Huishoudelijke taken, familieontvangst, wandelen met een bewoner of samen knutselen. Sinds de komst van Philadelphia-cliënten heeft Zorgbalans er een nieuwe groep collega’s bij. “Zij zijn de Haarlemmerolie in de zorg”, vertellen Marko van den Dool, locatiemanager bij Zorgbalans en Philadelphia-directeur Martijn van Lobenstein.

Arend Jan Poelarends: ‘Schep de juiste voorwaarden, dan gaat duurzaamheid vanzelf’

Was duurzaamheid eerst iets van vastgoed en facilitair, inmiddels vormt het het hart van de strategie van St. Jansdal. Met het motto ‘Dit doen wij, wat doe jij?’ en een duurzaamheidsfonds wil het ziekenhuis de hele werkvloer mobiliseren. “We moeten geroutineerd worden in verandering.”

Poll-uitslag: besluit over ziekenhuis niet aan één partij overlaten

Er is volgens Zorgvisie-lezers geen eenduidig antwoord te geven op de vraag “Wie moet beslissen over het (voort)bestaan van ziekenhuizen?”

Zorginstituut niet in beroep tegen fabrikant Verzenios

Zorginstituut Nederland heeft laten weten het vonnis te accepteren dat de rechter onlangs uitsprak over het medicijn Verzenios. De rechter draagt het Zorginstituut op het onderzoek naar het medicijn van farmaceut Eli Lilly opnieuw te doen.
jeugd

Jeugdautoriteit: Eenvoudige oplossing voor jeugdzorgtarieven is er niet

De Jeugdautoriteit vergelijkt het bepalen van een tarief tussen zorgaanbieder en gemeente met de finish van een “hordenloop op een zachte ondergrond”.
Nieuwsbrief Abonneren