Home Nieuws

Nieuws

Juridische zaken

Stichting ZorgRecht: ‘David wint van Goliath’

Rechter-AdobeStock-400.jpg
De rechter stelt Stichting ZorgRecht op alle punten in het gelijk in het kort geding over de eisen die Zilveren Kruis stelt aan niet-gecontracteerde zorgaanbieders.
Gehandicaptenzorg

Mismatch met bestaande technologie in gehandicaptenzorg’

hackathon technologie in gehandicaptenzorg
De gehandicaptenzorg organiseert de eerste landelijke hackathon, om technologie beter te laten aansluiten op de behoeften van cliënten.
Personeel

Ook in gehandicaptenzorg neemt ziekteverzuim toe

ziekte verzuim gehandicaptenzorg
De frequentie van het aantal ziektemeldingen in de gehandicaptenzorg is in 2017 gedaald. Toch is het totale ziekteverzuim gestegen.
Toezicht

Westfriesgasthuis heeft zorg weer op orde

Westfriesgasthuis zorg
Het ziekenhuis kreeg in juli 2017 een aanwijzing van de IGJ. Die is nu opgeheven.
Ggz

Vakbonden en Jeugdzorg Nederland sturen brandbrief aan gemeenten

brandbrief jeugdzorg
De situatie in de jeugdzorg is onhoudbaar en toekomstige gemeenteraden zouden hier iets aan moeten doen, stellen Jeugdzorg Nederland en de vakbonden.
Personeel

VUmc en AMC benadrukken belang van opleiding tot tropenarts

opleiding-tropenarts
Tropenartsen hebben unieke kennis en ervaring die ook belangrijk is voor de Nederlandse gezondheidszorg en het geneeskundeonderwijs, stellen VUmc en AMC.

Zorgvisie magazine, maart 2018

Zorgvisie magazine nr. 3 verschijnt vandaag. Daarin onder meer drie artikelen over zorginkoop. In het interview vertelt bestuursvoorzitter Leon van Halder waarom Radboudumc niets ziet in fusies.
Innovatie

SJG Weert start app voor patiënt met behandelvragen

SJG Weert app
SJG Weert start met een proef waarbij patiënten berichten kunnen sturen naar een zorgmedewerker in hun behandelteam.
Best practices

Rekenmodel voorkomt veel onnodige darmkankeroperaties

Inzet van een nieuw rekenmodel kan het aantal aanvullende darmoperaties in een vroeg stadium terugbrengen van 65 naar 32 procent per jaar.
E-health

Ggz-instelling Emergis sluit zich aan bij netwerkorganisatie Gx

Emergis Gx
De Zeeuwse ggz-instelling Emergis heeft zich aangesloten bij de Gx. Dit is een netwerk van instellingen dat is gericht is op opschaling van e-health.

Meest gelezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws als eerste in uw mailbox.
  • Elke werkdag voor 8 uur onze beste artikelen en het belangrijkste gezondheidszorg nieuws ontvangen? Meld u nu aan voor onze Zorgvisie nieuwsbrief.
  • Elke dinsdag onze beste artikelen over ict oplossing, domotica, e-health en meer ontvangen? Meldt u dan aan voor onze Zorgvisie ict nieuwsbrief.

Veelbesproken thema's

Welke trends in de gezondheidszorg gaan de toekomst van uw organisatie beïnvloeden? Welke maatschappelijke trends worden belangrijk? Is technologie een kans of een bedreiging? Speel de serious game TRNDR om een overzicht te krijgen van uw eigen opvattingen en vergelijking te maken met de keuzes van anderen. Door deel te nemen, vergaart u spelenderwijs kennis. En u helpt mee met het opbouwen van kennis. Hoe meer mensen meedoen des te betrouwbaarder wordt de spiegelinformatie.
Value based healthcare is waarde creëren voor de patiënt door de uitkomsten van zorg te meten.
Het externe toezicht op de gezondheidszorg door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit. Ook de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Persoonsgegevens hebben taken in het toezicht op specifieke aspecten van de gezondheidszorg.
Het persoonsgebonden budget (pgb) is voor mensen die zélf hun eigen zorg willen regelen. Het is een regeling die vaak onder vuur ligt.