Home Partnernieuws
Partnernieuws
Succesvol werken in de zorg? Ga van werving naar behoud!
Succesvol werken in de zorg? Ga van werving naar behoud! Lees in deze whitepaper hoe
High Quality Finance in de zorg
Een High Performance Financiële Functie (HPFF) heeft ten opzichte van een gemiddeld presterende financiële functie lagere operationele kosten. Tijd voor actie dus!
‘Tegenwoordig vraag ik door’
Bij ziekenhuis Tergooi, met locaties in Hilversum en Blaricum wordt sinds drie jaar specifiek gewerkt aan de kwaliteit en het professionele zelfvertrouwen van de verpleegkundigen. Het levert meer arbeidsvreugde, lager verzuim en een hogere waardering voor de zorg op.
Intrakoop: op naar nog meer ‘duurzaam samen’
Samen goede zorg betaalbaar maken. Dat is het motto van Intrakoop, al zestig jaar de non-profit inkoopcoöperatie van de zorg.
HRM Barometer 2019-2020: de staat van HRM in de zorg
Elon Musk wil ons brein met een computer verbinden, Facebook is van plan ons monetaire stelsel met een cryptomunt op zijn kop te zetten en het Helmondse Lightyear bouwt een consumentenauto die rijdt op zonne-energie. Maar welke revoluties vinden er plaats binnen het vakgebied van HRM? En wat zie je daarvan in de zorg?
Waarom dubbel onderhandelen over dure geneesmiddelen kan leiden tot hogere prijzen
Onderhandelen over middelen die al in het basispakket zitten is alleen zinvol als er meerdere therapeutische alternatieven of substituten bestaan.
‘Zorg draait om ervaring, niet alleen om het systeem’
Regulier cliënt-ervaringsonderzoek, zoals verplicht in de gehandicaptenzorg, wordt steeds populairder als basis voor zorg in de VVT, het sociaal domein en de GGZ. Daarbij gaat het om een langdurige relatie met de patiënt of cliënt.
Psychologisch kapitaal als wapen tegen burn-out en verzuim
Burn-outklachten nemen de laatste jaren flink toe. Een goed middel om uw werknemers weerbaar te maken tegen uitval is psychologisch kapitaal. Lees meer hierover in ons whitepaper.
Download resultaten onderzoek naar de ouderenzorg van morgen
De ouderenzorg zal drastisch veranderen. Hoe kunnen zorgorganisaties zich voorbereiden?
Bij ZorgAccent werd het tijd voor de werkvloer
Sinds men bij ZorgAccent met zelfsturende teams is gaan werken, zijn zowel het ziekteverzuim als het medewerkersverloop flink omlaag gegaan. “Je moet echt los leren laten en echt je mensen ondersteunen in het nemen van hun verantwoordelijkheid".
Zorgvraaggestuurd uw medewerkers inzetten
Het personeelstekort vraagt om een andere aanpak in uw interne plannings- en roosteringsprocessen. Bovendien brengt dit diverse voordelen met zich mee voor uw medewerker, organisatie én de cliënt.
‘Klachtenmanagement: van constateren en oplossen, naar leren en verbeteren’
Uit de tweede monitor van de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg) uitgevoerd door het Nivel, in opdracht van het ministerie van VWS, blijkt dat de zorg nog onvoldoende leert van klachten.
Case Study Stichting Pergamijn: multidisciplinair werken als basis voor goede zorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking, thuis en op locaties in Limburg. In navolging op de BLOG en de Whitepaper, vertellen Tammy Pagen en Petra de Feber in deze Case Study hoe Stichting Pergamijn het multidisciplinair werken geïmplementeerd heeft als voorwaarde voor goede zorg.
Ontzorg de zorgmedewerker
De seinen op de arbeidsmarkt van de zorg staan op rood. Veranderingen ingezet door de overheid om dit het hoofd te bieden, gaan simpelweg telangzaam. Daarnaast is er de grote wens van zorgmedewerkers om meer met de échte kern van de zorg bezig te zijn en het werk inhoudelijk leuker te maken. Kunnen zorgorganisaties alleen maar afwachten?
Slimme samenwerking in gegevensbescherming
Eén jaar geleden trad de AVG in werking. Een collectieve benadering loont.
Nigra: een therapie kiezen die bij je leven past
Betere voorlichting voor mensen met Parkinson in een gevorderd stadium, en daardoor een weloverwogen keuze voor een therapie die bij hun leven past. Dat is wat de Nigra regionale zorgaanpak het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) opleverde.
10 aandachtspunten voor multidisciplinair werken in een ECD
10 aandachtspunten voor multidisciplinair werken in een ECD
Hoe zorg je dat vitaliteit niet een eenmalig feestje is?
Hoe zet je een vitaliteitsprogramma goed in de steigers? In deze whitepaper leest u uit welke fases een goed vitaliteitsprogramma bestaat én krijgt u tips voor een vliegende start.
Samen maken we goede zorg betaalbaar
Realiseer je je wel dat 30-50% van de omzet van een zorgorganisatie gekoppeld is aan facturen van toeleveranciers? En dat er geen zorg verleend kan worden zonder die leveranciers?
Patiëntgegevens zijn op meerdere manieren te misbruiken
Beveiligingssystemen die niet met elkaar communiceren, lijken op artsen die graag alleen in de schijnwerpers staan
Zo ga je AVG-proof in gesprek met zieke werknemers
Een medewerker meldt zich ziek. En dan? Door de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) lijken de handen van werkgevers gebonden. Of toch niet?
Voorkom baanonzekerheid en houd je werknemers vitaal
Reorganisaties in de zorg kun je niet voorkomen. Wel kun je zorgen dat dit niet ten koste gaat van duurzame inzetbaarheid. Door snel duidelijkheid te bieden en te investeren in employability. Dat zegt Tinka van Vuuren. Zij is senior consultant bij Loyalis én bijzonder hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan de Open Universiteit, gepromoveerd op baanonzekerheid en de gevolgen daarvan.
De digitale stand van zaken in de zorg
Alles moet digitaal, sneller of geautomatiseerd en zorginstellingen doen hun best om bij te blijven om zo efficiëntere en betere zorg te kunnen bieden. Hoe kijkt de zorgverlener naar al deze ontwikkelingen?
Versterken netwerkzorg noodzakelijk voor betere en betaalbare ouderenzorg
Ouderenzorg heeft samenwerking nodig tussen organisaties en tussen welzijn, cure en care.
Alle stappen zetten voor uitkomstgerichte en waardegedreven zorg
Hebben we nu het antwoord op deze vragen? Mijn voorzichtige conclusie; we zijn een heel eind. Ik concludeer ook dat je voor de beste zorg, gebaseerd op uitkomsten, afgezet tegen de kosten daadwerkelijk de...
Omgaan met arbeidsmarkt problematiek in de zorg
Vrijwel iedere organisatie binnen de zorg kampt momenteel
met een tekort aan gekwalificeerde zorgverleners. Hoe kan een
zorginstelling, in tijden van vergrijzing en de jacht op kwalitatief
hoogwaardig zorgpersoneel, tóch goede zorg aan de
patiënt blijven leveren? Download de whitepaper voor meer inzicht.
Met remotie zorgen voor vitale werknemers in een mobiele organisatie
Een nieuwe functie betekent meestal promotie: meer verantwoordelijkheden en meer salaris. Maar dat hoeft lang niet altijd het doel te zijn van een volgende stap. Door een stap opzij of terug te doen, krijgen werknemers andere waardevolle dingen terug. En uw organisatie trouwens ook. Hieronder leest u wat remotie oplevert en waarom het onderdeel zou moeten zijn van elk personeelsbeleid.
Kennis verpleegkundigen over toepassing technologie cruciaal
De inzet van technologie biedt veel kansen voor de ouderenzorg. Hoe ga je aan de slag?
Beter presteren door werkgeluk
Fluitend naar je werk, écht blij zijn en jezelf verbonden voelen met je werk? Trots zijn op wat je presteert en vol passie en energie er elke dag weer tegen aan gaan. Werk is fun! Herken jij jezelf hierin?
Geluk werkt door in zorg & welzijn
In het 125-pagina tellende boek ‘Geluk werkt door’ laat Driessen zien hoe werkgeluk in zorg & welzijn doorwerkt naar onze samenleving. Aan de hand van (wetenschappelijk) onderzoek, interviews, columns en reportages.
Het Generatiepact: minder verzuim, meer formatieruimte
Het Generatiepact ontlast oudere werknemers en maakt ruimte voor jongere. Uit onderzoek blijkt dat het goed werkt,
ook in de zorg. Download de whitepaper
Harmonisatie patiëntgegevens oncologie
Betere zorg en lagere registratielast. Dat is de gouden combinatie waar de Citrienprogramma’s Registratie aan de bron en Naar regionale oncologienetwerken op mikken.
Betere zorg: maak de patiënt zélf expert
De focus van artsen ligt bij chronische ziekten veelal op de medische kant. Tegelijkertijd kan zo’n ziekte enorme impact hebben op het leven van de patiënt
Financierbaarheid van zorgvastgoed in de toekomst
Blijft zorgvastgoed in de toekomst financierbaar? Welke factoren spelen hierbij een rol? AAG organiseerde een gesprek met diverse sectorspecialisten op het gebied van (financiering van) zorgvastgoed.
Hoe de kwaliteit van netwerkzorg verbeteren?
Samenwerken wordt in de zorg steeds belangrijker. Maar ziekenhuizen zijn óók elkaars concurrenten. Welke informatie heeft de raad van bestuur nodig om goede keuzes te maken bij regionale samenwerking?
HRM, klaar voor de zorg van morgen
In deze whitepaper laten we zien hoe management- en stuurinformatie, procesoptimalisatie en prestatieverbetering bijdragen aan het succes van zorgorganisaties. Dit doen we aan de hand van onderzoek, interviews met experts en een praktijkcase.
Vragenlijst vooraf maakt spreekuur MS-patiënt effectiever
Hoe voeg je écht waarde toe aan de zorg voor patiënten met MS? MS Centrum Amsterdam laat patiënten binnenkort vooraf online een vragenlijst invullen. Dit maakt het spreekuur effectiever.
Korte en krachtige methode om teamsamenwerking te meten
Als de teamspirit goed is, gaat de kwaliteit van de zorg omhoog. Maar hoe dit te meten? Verpleegkundig wetenschapper Susanne Maassen ging op zoek naar een korte en krachtige methode.
Lagerhuisdebat over het verbeteren van patiëntenzorg
Meer sturen op kwaliteit en minder op verantwoorden. Met deze opdracht gingen ziekenhuisbestuurders met elkaar in gesprek.
‘De Brexit Impact Scan heeft ons getriggerd’
De Brexit Impact Scan heeft ziekenhuis Rijnstate goed geholpen, want van daaruit konden ze een eerste analyse maken van de mogelijke gevolgen van Brexit.
Bent u klaar voor de nieuwe wetgeving voor de GGZ?
In 2020 wordt de Bopz vervangen door de Wvggz en Wzd. In deze whitepage informeert Quasir u graag wat meer over de impact van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg.
Slim incontinentiemateriaal verlicht werkdruk in de zorg
Een proef met Abena Nova bij ‘Verpleeghuis van de Toekomst’ Evean Oostergouw bewijst dit.
Sturen op Kwaliteit in zorgnetwerken
In november wisselden zorgprofessionals uit verschillende netwerken ervaringen uit in Utrecht.
Heelkunde ontwikkelt handzame kwaliteitsinformatie
Chirurgen en kwaliteitsadviseurs uit het AMC, Radboudumc, Erasmus MC en LUMC namen het initiatief een kernset van indicatoren samen te stellen.
Casestudy Stichting Prisma: klaar voor de toekomst
Met ruim 2.400 cliënten, 2.400 medewerkers, 800 vrijwilligers en 150 zorglocaties is Stichting Prisma één van de grotere zorgaanbieders in Noord-Brabant voor mensen met een verstandelijke beperking.
Evolutie van Medtronic in een tijd van grote veranderingen in de gezondheidszorg
Over de hele wereld zijn organisaties en overheden continu op zoek naar verbeteringen in de gezondheidszorg die niet alleen ten goede komen aan onze gezondheid maar die ook een economische meerwaarde opleveren.
5 veel gestelde vragen over het financieren van zorgvastgoed
Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet het Belastingplan 2019. Ieder jaar bundelt AAG de belangrijkste wijzigingen op het gebied van HR, personeels- en salarisadministratie in één handig overzicht.
‘Goede preventie levert meer op dan alleen daling van het ziekteverzuim’
Hoe zorg je er als werkgever voor dat je medewerkers goed voor hun cliënten kunnen zorgen, zonder zelf in de knel te komen? Ook in deze krappe tijden?
Generatiepact, goed idee voor de Zorg
‘Met het generatiepact kunnen oudere werknemers minder gaan werken, zonder dat ze daar één-op-één salaris voor inleveren.
Sterke teams en sterke medewerkers én betere zorg
Duurzame inzetbaarheid vergroten, dat is het doel van het project 'Sterke teams en sterke medewerkers' bij zorginstelling Kennemerhart. Niet alleen met aandacht voor de individuele medewerker, maar ook voor de teams. Die zijn minstens zo belangrijk voor een vitale organisatie. Hoe pakken zij dit aan?
Eigenrisicodragerschap: goed voor je werknemers én je organisatie
Uit onderzoek van het UWV blijkt dat werknemers sneller uit de WGA stromen en de kans op volledige arbeidsongeschiktheid wordt verkleind als je eigenrisicodrager bent. Hoe zit dat?
Zorgcontrol | Verbinder tussen patiënt, wetgeving en finance
De afgelopen jaren zie ik de afdeling Zorgadministratie in zorginstellingen steeds vaker plaatsmaken voor de afdeling Zorgcontrol. De naamswijziging van de afdeling lijkt een kleine verandering...
Wat je moet weten bij de aanschaf van een ECD
10 selectiecriteria die je moet weten bij de aanschaf van een ECD.
Hoe houd je vitaal bedreigde patiënten 24/7 in de gaten?
Dé oplossing: continue monitoring door contactloze sensoren in het bed
Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg
Wat is de impact is van ontwikkelingen in de zorg op uw organisatie? En hoe speelt u hierop in? Download ons stappenplan Scenarioplanning in de zorg.
Whitepaper Merkbare & Meetbare kwaliteit in de Zorg
Hoe krijgen we kwaliteit van het papier af? Dit vraagt om anders denken en anders doen. Zeven praktische bouwstenen om een balans tussen merkbare en meetbare kwaliteit te bereiken.
Ziekenhuiszorg verandert sterk voor patiënten én medewerkers
Minder en kleinere ziekenhuizen, veel meer concurrentie en personeel dat minstens 20% buiten het ziekenhuis werkt, zo blijkt uit onderzoek door adviesbureau Morgens naar de ziekenhuiszorg over 10 jaar.
Download de uitkomsten van het onderzoek naar het ziekenhuis van morgen en ga aan de slag!
Planning is het fundament van elke zorgorganisatie, maar heeft zelden prioriteit.
De juiste medewerker op het juiste moment bij de juiste patiënt; dat bepaalt het succes van een zorgorganisatie. Goede planning is cruciaal om goede zorg te verlenen, en verdient prioriteit.
Kwaliteit als medicijn
Besparen op zorgkosten kan door de kwaliteit te verbeteren. Strategy& nodigt zorgverleners uit om initiatieven in te brengen die onnodige en vermijdbare zorg voorkomen.
Data, data en nog eens data
Een goed voorbeeld van buiten de zorgsector is dat van Facebook. Bekend is dat Facebook dagelijks 300 miljoen foto’s en 2,3 miljard likes verwerkt, waarbij ook de locaties via GPS worden opgeslagen.
Leren we wel voldoende uit calamiteitenonderzoek?
Quasir heeft in 2017 en dit jaar al meer dan 100 calamiteitenonderzoeken geleid. Quasir ervaart daarbij een stijging van het aantal meldingen omtrent geweld in de zorgrelatie.
‘Patiënten willen meer’
In het project ‘Wat vinden patiënten en zorgverleners van MijnRadboud’ is onderzocht hoe het patiëntportaal van het Radboudumc bevalt bij patiënten en professionals. Projectmanager Tijn Kool vertelt.
“Ik sport vier keer in de week én ben goed verzekerd”
In de ziekenhuisapotheek van MUMC+ is het bijna altijd druk . “Patiënten die de poli bezocht hebben, patiënten die met ontslag gaan of mensen uit de buurt die het liefst hier hun medicijnen halen....
Ouderenzorg kan bereikbaar en betaalbaar blijven
Een woonconcept voor ouderen in de eigen leefomgeving met gescheiden zorg- en woonkosten heeft een gunstig effect op de Wmo, Wlz en Zvw.
Lees de whitepaper over een nieuwe vorm van samenwerking in de keten...
‘Patiënten raken beter geïnformeerd over hun ziekte’
“Wat wij zien”, vertelt ziekenhuisapotheker en onderzoeker aan het VUmc Joanna Klopotowska, “is dat het veel patiënten niet goed lukt om hun medicatie juist en volledig te benoemen tijdens een spreekuur op de polikliniek...
UMCG kiest eHRM van AFAS Software
Academisch ziekenhuis professionaliseert HR-processen
Leusden, 31 mei 2018 – Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), een van de grootste zorgorganisaties in Nederland, gaat de eHRM-software van AFAS inzetten. Het UMCG wil daarmee de HR-processen digitaliseren...
De zorg in een veranderende wereld
Zorgprofessionals krijgen in toenemende mate te maken met patiënten welke, mede op basis van zelf verkregen informatie, expertise en een mening ontwikkelen over hun eigen gezondheidstoestand en aandoening(en).
Horizontaal Toezicht in de praktijk
In dit whitepaper beschrijven wij de belangrijkste stappen die genomen moeten
worden en geven wij tips en praktische handvaten voor alle betrokkenen bij
Horizontaal Toezicht.
Resultaatverbetering ziekenhuis is mogelijk – vier perspectieven
Veel ziekenhuizen moeten hun resultaat verbeteren, maar kan dat wel? Het antwoord is positief: het kan – mits het ziekenhuis de diepte in durft te gaan en een breed perspectief hanteert.
AVG goed geregeld? En hoe nu verder?
Wie AVG-proof is heeft dus tenminste geregeld dat:
verwerkersovereenkomsten met verwerkers zijn gesloten,
een privacyverklaring en privacybeleid beschikbaar zijn
een datalekregister aanwezig en kennis over wanneer sprake is van een datalek
een verwerkingsregister wordt...
Verandermanagement vaak onderschat bij VBHC
Het is een misvatting dat je het realiseren van verandering er even bij doet, naast je dagelijkse werkzaamheden. Zeker bij een concept als VBHC. De valkuil die hierbij bestaat is dat de inhoudelijke expert,...
Zelfmanagement dankzij online platform
Gemeenschap bouwen
Dat kan door een online gemeenschap te bouwen van patiënten met eenzelfde aandoening. Lotgenoten hebben soms antwoorden op vragen die een specialist niet heeft. Het is belangrijk dat mensen op een laagdrempelige manier...
Hulp bij aanvraag van subsidie voor opleidingen?
Door de vele veranderingen voor het tweede tijdvak SectorplanPlus is de administratieve druk steeds groter geworden. Zodoende is een slimme administratie van nog groter belang door de bewijslast, maar ook om het stapelen van...
‘Er is directe gezondheidswinst te behalen’
“Als het over e-Health gaat, heeft men het vaak vooral over technologie en wat die allemaal mogelijk maakt. The sky lijkt daarbij the limit”, vertelt Marco Boonstra, in het dagelijks leven PhD-onderzoeker bij het...
‘Huisartsen reageren toch wel heel enthousiast’
“In Leiden hebben wij het Medical Dashboard ontwikkeld”, vertelt Paul van der Boog, nefroloog aan het Leids UMC. “Een ‘viewer’ waarin we de medische informatie van een patiënt uit zowel het ziekenhuis-EPD als de...
Zes tips op weg naar het ziekenhuis van Morgen
Het ziekenhuis van Morgen staat voor de deur. Hoe snel deze veranderingen gaan, is nog onzeker. Tijd voor ziekenhuizen om af te wachten is er echter niet. Sterker: het is cruciaal om nu al...
Praat mee over Integrated Care op wereldtop in Utrecht
De International Foundation of Integrated Care (IFIC) presenteert samen met RIVM, ZonMw en kenniscentrum voor de langdurende zorg Vilans de 18e internationale conferentie over geïntegreerde zorg en ondersteuning, onder der noemer ‘Value for People...
OLVG kiest ERP van AFAS Software
Verbinding ERP en EPD domein
“Wij hebben gekozen voor AFAS omdat zij aangetoond hebben aanspreekbaar en bereikbaar te zijn voor onze wensen. Naast moderne software is een goed partnership onmisbaar voor een strategische keuze als...
Arbeidstekort in de Zorg, wat gaat u doen?
Actieplan: Werken in de Zorg, welke acties moet uw organisatie nemen?
‘De patiënt en diens praktische noden zijn het uitgangspunt’
“Het gesprek tussen dokter en patiënt gaat veelal over medisch-technische zaken. Niet onlogisch, maar willen we het zelfmanagement van patiënten met een chronische aandoening ondersteunen, dan is er iets anders nodig. Dan moeten we...
VBHC implementatie in Nederland; de VBHC Prize 2018
Dit jaar ben ik wederom onder de indruk van de kwaliteit van de initiatieven en de ontwikkelingen die plaatsvinden. De twaalf genomineerden voor hebben allen hun eigen invalshoek waar we veel van kunnen leren.
VBHC...
Maasstad Ziekenhuis toont Value Based Healthcare in de praktijk
‘Reumatologen zien het van oudsher als hun taak om het ziekteproces te behandelen en sturen op de activiteit van de ziekte,’ vertelt Angelique Weel, reumatoloog in het Maasstad Ziekenhuis, als aftrap van het bezoek....
Defensie zet AnStat in op OK’s Centraal Militair Hospitaal
Het Centraal Militair Hospitaal werkt nauw samen met het UMC Utrecht dat al vele jaren op zo’n 100 (anesthesie) werkplekken AnStat inzet. AnStat is gekoppeld aan het EPD HIX en biedt een aantal unieke...
Aan de slag met communicatie & marketing? Vijf tips
Kies voor specialisten
Als u met een marketing & communicatie-bureau in zee gaat, let er dan op of ze ervaring hebben in de zorg. Communicatie ontwikkelen voor een accountantskantoor of wasmiddelen is echt iets anders...
Binden en boeien van verpleegkundigen: wat werkt?
Onderzoek onder 3500 verpleegkundigen
We berekenden van welke mogelijke verbetermaatregelen je een gunstig effect mag verwachten op het plezier en de betrokkenheid bij verpleegkundigen in ziekenhuizen. Daarvoor gebruikten we de resultaten uit een aantal medewerkersonderzoeken...
AFAS Foundation en Prinses Máxima Centrum starten Outreach-programma om genezingskans bij kinderkanker ruim te…
Aanleiding van het Outreach-programma
In Nederland is de genezingskans voor kinderen met kanker gemiddeld 75 procent. De kans op genezing van kinderkanker in ontwikkelingslanden daarentegen is minder dan 10 procent. Belangrijke oorzaken hiervan zijn een...
Leer van calamiteiten. Wees voorbereid op het uitvoeren van een daadkrachtig, deskundig en onafhankelijk…
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan elke zorgaanbieder te maken krijgen met calamiteiten. Onder een calamiteit wordt een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis verstaan, die betrekking heeft op de kwaliteit van de zorg en die tot de...
Waardevolle zorg voor de patiënt – Uitkomsten meten is waarde weten
Tien sprekers en een zaal vol ambities zorgden voor een praktisch en interactief programma. Dat de patiënt klant is, lijkt vanzelfsprekend, maar hoe gaan we daar daadwerkelijk naar handelen?
Partneren met de patiënt is cruciaal,...
AVG 1 voor 12 – veiligheid topprioriteit – Actueel
AVG 1 voor 12 – veiligheid topprioriteit!
Veilige uitwisseling van data en informatie is tegenwoordig een belangrijk thema.
De politiek, de zorg, de zakelijke dienstverlening: geen enkele sector kan het nog langer negeren.
Whitepaper
In deze whitepaper leest...
Philips Azurion: iedere dag één extra patiënt behandelen
Het St. Antonius ziekenhuis nam deel aan dit uitgebreide onderzoek om de effecten van het nieuwe interventieplatform en de bijbehorende klinische werkstromen op de angiokamer te beoordelen. Patiënten worden op een interventiesysteem behandeld voor...
eHealth maakt je een betere dokter
‘Hoe mooi zou het zijn als je het consult kunt beginnen met: zullen we samen eens kijken naar hoe het de afgelopen tijd met u gegaan is? En dat dat consult ook echt veel...
Waarde van specialisatie: wat kunnen we leren in Manchester?
In Nederland wordt op kleine schaal gewerkt aan zorgpaden voor reumapatiënten waarbij de apotheker een meer centrale rol speelt. Maar de Stepping Hill Clinic en het Countess of Chester Hospital zijn al verder. Hun...
Data, technologie en mensen met elkaar verbinden
Innovatie. Transformatie. Samenwerking. Dat zijn begrippen die gezondheidsinstellingen inspireren om met ons samen te werken. Wij koppelen toonaangevende technologieën aan een aanpak die nieuwe paden mogelijk maakt in de zorgverlening. Ons streven is het...
GGZ en VV&T, krijg grip op uw accountantskosten!
In VV&T worden de hogere kosten veroorzaakt door het toenemende aantal financierders waarmee een instelling zaken moet doen. Het lijkt alsof de verhoogde accountantskosten niet vermeden hadden kunnen worden, maar het tegendeel is waar!
Gemeenten, graag een realistische parkeernorm bij ouderenhuisvesting
Deze is bij verzorgingshuizen al aan de hoge kant, maar zodra er van onzelfstandige kamers zelfstandige woningen worden gemaakt, schrijven veel gemeenten, met de CROW-norm in de hand, minimaal een dubbele hoeveelheid parkeerplaatsen voor. Terwijl de doelgroep dezelfde is en blijft: namelijk 85plussers die nauwelijks nog auto rijden. Reden voor bbn, Pro Senectute en Habion om dit probleem aan te kaarten.
Patiënt centraal? Voor 5,5 miljoen Britten een feit!
’s Werelds eerste patiënt-gestuurde elektronisch medisch dossier Patients Know Best (PKB) (www.patientsknowbest.com)
Medisch Centrum Leeuwarden creëert 360 graden patiëntbeeld door VNA 2.0
MCL kiest voor VNA: “In een ziekenhuis moet ICT altijd innoveren; stilstand is achteruitgang.”
Over Medisch Centrum Leeuwarden
Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, voor acute, hoog complexe én basiszorg...
Waar koop jij bloemen voor jouw collega?
Organisaties komen vaak pas laat in beweging: als de factuur betaald moet worden.
Uitbesteden of in huis houden: zo houdt u grip op uw zorgadministratie!
Voortdurende veranderingen in de wet- en regelgeving maken het declareren en factureren van zorg steeds ingewikkelder.
VBHC moeilijk in praktijk te brengen
Value Based Healthcare is een aansprekend concept, maar te vaak weten bestuurders van zorginstellingen niet precies hoe ze het in hun organisatie moeten invoeren.
Governancecode Zorg 2017
De governance zodanig inrichten zodat deze bijdraagt aan het waarborgen van goede zorg, het realiseren van de maatschappelijke doelstelling en daarmee aan het maatschappelijk vertrouwen in de zorg: dat is waar de Governancecode Zorg 2017 voor staat.
Zijn zorgorganisaties in staat de transitie succesvol te realiseren?
Wat weten we op dit moment over het resultaat op zorgvastgoed? In 2016 deed AAG hier al onderzoek naar.