Home Podcast Voorzorg

Podcast Voorzorg

De podcast over de gezondheidszorg in Nederland, gemaakt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. In Voorzorg vragen redacteuren zorgbestuurders en beslissers in de zorg naar wat hen bezighoudt, naar bestuurlijke dilemma’s en meer.

23 januari 2023 Tech

‘In 2035 hebben we het niet meer over individuele gegevensuitwisseling maar over databeschikbaarheid’, schetst Bianca Rouwenhorst in de podcast Voorzorg. De CIO en directeur Informatiebeleid bij het ministerie van VWS vertelt wat deze doelstelling vraagt van overheid, zorgorganisaties en ict-leveranciers.

10 januari 2023 Tech

De nieuwe aflevering van de podcast Voorzorg is opgenomen in het medisch regiecentrum van het UMC Utrecht. Directeur digital health Hermen Jan van Ree en programmamanager continue monitoring Martine Breteler delen hun visie op telemonitoring via sensoren en de voordelen en uitdagen van een continue datastroom.

5 januari 2023 Financiën

Reguleren was jarenlang een vies woord, maar inmiddels is dat beeld gekanteld. Die conclusie trekt zorgstelsel-kenner Martien Bouwmans in de podcast Voorzorg. ‘Nu is de tijd er rijp voor om de balans te herstellen.’

30 december 2022 Leiderschap

Op de laatste werkdag van het jaar kijkt de redactie van Skipr en Zorgvisie terug op een jaar vol oude en nieuwe onderwerpen die de zorg bezighielden.

23 december 2022 Leiderschap

Leiderschap draait niet alleen om zenden, richting kiezen en mensen meenemen in een koers, maar ook om stilstaan bij zaken waar de schoen wringt. Dat zegt Gabriël Anthonio, (gedrags)wetenschapper, bestuurder en auteur in de podcast Voorzorg.

19 december 2022 Eerstelijnszorg

De nieuwe huisartsenpraktijk in Amsterdam Zuidoost heeft de deuren geopend voor patiënten. In een nieuwe aflevering van de podcast-reeks De Nulpraktijk vertellen huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal hoe ze blijven innoveren terwijl ze hun praktijk draaiende houden en voor lastige obstakels komen te staan.

25 november 2022 Ziekenhuiszorg

Het Radboudumc in Nijmegen en het Maastricht UMC+ zijn klaar voor een ‘versnelling’ van hun Academische Alliantie. Samen zijn ze beter in staat de uitdagingen uit het integraal zorgakkoord aan te gaan. In de podcast Voorzorg spreken de bestuursvoorzitters Bertine Lahuis en Helen Mertens over preventie, passende zorg, concentratie en spreiding, hoge inflatie en een kostbare cao.

27 oktober 2022 Tech

De toekomst van thuismonitoring is een puzzel en het leggen daarvan gaat nodeloos moeizaam. Versnippering bedreigt de opschaling, waarschuwt Zorgvisie-redacteur Sytse Wilman in de podcast Voorzorg.

21 oktober 2022 Leiderschap

Compassievol leiderschap is niet altijd ‘zacht’. Als er ‘stront aan de knikker is’, kan compassievol leiderschap streng en snel ‘onzin doorklieven’. Dat komt naar voren in de podcast Voorzorg over compassievol leiderschap met Carina Hilders, Maurice van den Bosch en Barbara Doeleman-Van Veldhoven.

14 oktober 2022 Leiderschap

Vrouwelijke bestuurders hebben de zorg een wending gegeven. ‘De focus ligt meer op inhoud, samenwerking en besturen in teams’, vertelt ziekenhuisbestuurder Anita Wydoodt in de podcast Voorzorg. Zij schreef Mevr. De Bestuurder; een boek over nieuw leiderschap en de reis van twintig powervrouwen die hun stempel op de zorg hebben gedrukt.

Nooit een aflevering missen?

Abonneer u nu op Voorzorg via uw favoriete podcastplatform.

Deze pagina wordt nog aangevuld met eerdere afleveringen. Voor een volledig overzicht, ga naar de pagina van Voorzorg op Soundcloud.