Details

Info

Meld u aan en ontdek hoe u leidinggeeft in tijden van transformatie.

Datum & Locatie

Vanaf 12 nov 2024

15:00 -19:30

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Tarieven

Investering
€ 2799,-
Excl. btw
Inclusief maaltijden
Inclusief deelnamecertificaat

Over

Innovaties in de zorg volgen elkaar razendsnel op. Om aan de verwachtingen van patiënten en cliënten te voldoen is het noodzaak om te blijven innoveren. Hoe speelt u als leider in op deze complexe veranderingen, zoals: digitalisering, robotisering en andere technologische ontwikkelingen? Hoe geeft u leiding aan de ethische vragen die dit oproept? Welke rol speelt u bij het implementeren van innovaties? Welke leiderschapsstijl is noodzakelijk? En hoe brengt u als leider veranderingen in uw organisatie teweeg? Innovatie management is een must om een zorgorganisatie van de toekomst te zijn.  

Leidinggeven aan verandering

Tijdens de collegereeks Innovatie management in de zorg krijgt u inzicht in de wijze waarop u leiding geeft aan digitalisering en transformatie binnen uw organisatie. U leert denken vanuit de toegevoegde waarde en u gaat zich strategisch (her)oriënteren. Er wordt ruimte geboden voor interactie om concreet in te gaan op uw eigen praktijksituatie. Onze academische en praktijkgerichte aanpak biedt een waardevolle impuls voor het strategisch denkvermogen.

Een innovatieve zorginstelling is een organisatie die”future-proof” is. Daarnaast is het een aantrekkelijke plek om er te werken. Het ontdekken en benutten van innovatiekansen vergt een mindset, cultuur en leiderschap die daarvoor ondersteunend zijn. Deze reeks biedt u de praktische kennis en adviezen om een permanent innoverende zorginstelling te creëren.
Prof. dr. Jeff Gaspersz, hoogleraar Innovatie

Uw winst

 • Nieuwe, creatieve, innovatieve vormen van leiderschap voor de zorgorganisatie van de toekomst
 • Leer scherp in te spelen op alle complexe technologische ontwikkelingen in het zorglandschap
 • Bepaal uw eigen positie in het debat over ethiek en zorg-technologische innovaties
 • Handvatten om adaptief leiderschap toe te passen in uw organisatie
 • Antwoord op concrete vraagstukken uit uw eigen praktijksituatie

Met toonaangevende hoogleraren en topsprekers

Toonaangevende hoogleraren en topsprekers dagen u uit met nieuwe, creatieve en innovatieve vormen van leiderschap. Lef, creativiteit en adaptief leiderschap zijn onmisbaar om een zorgorganisatie van de toekomst te zijn.

Interview Annemieke Roobeek

Prof. dr. Annemieke Roobeek, hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit, geeft haar visie over de belangrijkste ontwikkelingen in de zorgsector.

Programma

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Sprekers

Prof. dr. Bob de Wit

Hoogleraar Strategisch Leiderschap, Nyenrode Business Universiteit
Lees meer

Prof. dr. Jaap van Muijen

Hoogleraar psychologie en leiderschap, Nyenrode Business Universiteit
Lees meer

Prof. dr. Jeff Gaspersz

hoogleraar innovatie, Nyenrode Business Universiteit
Lees meer

Prof. dr. Annemieke Roobeek

Professor Strategie en Transformatiemanagement, Nyenrode Business Universiteit
Lees meer

Prof. dr. Edgar Karssing

Hoogleraar filosofie, beroepsethiek en integriteitsmanagement, ‎Nyenrode Business Universiteit
Lees meer

Reviews

‘Als bestuurder is het van belang om steeds opnieuw je kennis te verbreden en op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen. De technologische ontwikkelingen en ontwikkeling van digitale informatie gaan snel en hebben consequenties voor de wijze waarop je leiding geeft. Gezien eerdere ervaringen bij Nyenrode hield ik hun website daarom al een tijdje in de gaten. Deze collegereeks sprak me aan: we lezen in tijdschriften en kranten veel over blockchains, algoritmen, transformatie, maar wat is het precies en wat is hun invloed op het zorglandschap? Het lijkt alsof we daar geen invloed meer op hebben, terwijl dit alles veel (ethische) vragen oproept. En hoe zet je daar je leiderschap op in? Daar was ik wel benieuwd naar. De cursus was excellent. In de colleges schetsen de – uitstekende – sprekers alle nieuwe technologische ontwikkelingen inhoudelijk en geordend. Ook plaatsen ze deze in een breder perspectief: wat kan er technisch allemaal, wat zijn de consequenties, wat is er al gaande, én hoe kun je ze implementeren in je eigen organisatie? Wat deze collegereeks extra waardevol maakt, is dat de sprekers ook stilstaan bij aspecten en tools die je in je leiderschap nodig hebt om innovatie te stimuleren en te realiseren. Ze ondersteunen je met het stellen van de juiste ethische vragen en geven je zicht op context en cultuur. Een cultuuromslag verloopt langzamer dan technologische vernieuwingen en daar moet je aandacht voor hebben. Je wilt immers het stuur in handen houden, gericht op de belangen van de cliënt.’

Karin Breuker, Raad van bestuur, Zorgorganisatie Norschoten

‘In Noordwest zijn veel digitale ontwikkelingen al gaande of ze staan voor de deur. Maar door alle grote interne projecten van de afgelopen jaren, zoals de fusie, het epd en het msb, was mijn aandacht vooral daarop gericht geweest. Nu wilde ik mijn horizon weer verbreden en vooruit kijken. Deze collegereeks sprak me aan omdat het ook in ons ziekenhuis speelt. In de eerste colleges schetsen gedreven sprekers welke innovaties eraan komen, en in het tweede deel hoe je als organisatie op die veranderingen kunt inspringen. Met name hoe je medewerkers daarin mee kunt nemen, vond ik echt een meerwaarde. Zij moeten omgaan met wezenlijke veranderingen. De praktische handvatten die ik kreeg, gaan mij daar zeker bij helpen. Maar ook op het gebied van innovaties kreeg ik inzichten mee. Ik dacht dat we aardig op weg waren, maar we staan pas aan het begin. Zo maakt videobellen met patiënten een opmars. Maar je moet ook nadenken over de mogelijkheden – kan de arts bijvoorbeeld ook een wond beoordelen? – en de gevolgen. Patiënten hoeven bijvoorbeeld minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Dat betekent dat er minder parkeerplaatsen en capaciteit voor huisvesting nodig is, maar er ook Maar minder horeca- en parkeerinkomsten zijn. Daar een balans in vinden, zijn voor ons uitdagingen. Ik hoop dan ook dat mijn collega – die al nieuwsgierig was naar de cursus – nu ook gaat. Dan spreken we straks in verandertrajecten dezelfde taal.’

Jos van Helvoirt, Hoofd Zorgadministratie bij de Noordwest Ziekenhuisgroep

‘Voor mij is het lastig om geaccrediteerde en relevante nascholingscursussen te vinden, maar bij Zorgvisie had ik al eerder goede ervaringen met Management in de Zorg. Maar deze collegereeks bevalt me eigenlijk nog beter. Dat komt omdat hij niet zozeer op uitvoering is gericht, als wel op het vormen van een visie op de veranderingen die eraan komen en hoe daarmee om te gaan. Ik heb goede ideeën gekregen, bijvoorbeeld over het behandelen van verslaafde cliënten met virtual reality.’

Alina Dobre, Verslavingsarts bij een ggz-interventieteam

‘Inspiratie: dat was de reden dat ik me heb aangemeld. Als consultant ben ik benieuwd naar wat eraan komt, en ook welke kennis en ervaring we de komende jaren nodig hebben om daar handen en voeten aan te geven. Deze collegereeks is breed van opzet. In een aantal avonden word je geprikkeld en uitgedaagd om verder te denken. Voor mij is dit een goede basis geweest om me nu verder te verdiepen in specifieke onderwerpen.’

Strategisch adviseur Consultancybureau
7
topsprekers
179
deelnemers gingen u voor
8,1
beoordeeld met een

Praktisch

Datum & Locatie

Datum
12, 19, 26 nov & 3, 10, 17 december 2024 (dinsdagen)

Tijden
15.00 uur – ontvangst
15.30 uur – aanvang college
17.00 uur – pauze (inclusief maaltijd)
19.30 uur – afsluiting college

Locatie
Nyenrode Business Universiteit (routebeschrijving)
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vooropleiding

De opleidingen van Zorgvisie Academy worden gegeven op Post HBO-niveau. U hoeft echter geen vooropleiding op HBO-niveau voltooid te hebben. U kunt het programma goed volgen als u opereert op HBO werk- en/of denkniveau. U kunt dit ook verkregen hebben door relevante werkervaring.

Wie nemen er deel?

De collegereeks Innovatie management in de zorg is bedoeld voor senior managers, zoals: raad van bestuur, directie, managers, artsen en overige professionals werkzaam voor een cure- of care instelling en aan de zorg gelieerde organisaties als zorgverzekeraars, overheid en consultancy.

Investering

Investering 2799,-

 • Inclusief: deelnamecertificaat
 • Inclusief: maaltijden
 • ABAN accreditatie: 18 punten (in aanvraag)

Alle tarieven zijn excl btw. Bekijk de annuleringsvoorwaarden hier.

Accreditatie

Accreditatie is in aanvraag bij:

 • ABAN (18 punten)
 • Openbaar apothekers (18 punten)
 • FGzPt (18 punten)

Heeft u andere andere accreditatie nodig? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Certificaat
Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat van Zorgvisie Academy i.s.m. Nyenrode Business Universiteit.

Heeft u vragen over dit programma?

Heeft u vragen over de collegereeks Innovatie management in de zorg? Laat het ons weten. Programmamanager Joanne Bijleveld staat u graag persoonlijk te woord.

Joanne Bijleveld
Programmamanager
T: 030 – 638 37 11
E: joanne.bijleveld@bsl.nl

Joanne Bijleveld

Extra

Contact

Joanne Bijleveld

Voor inhoudelijke vragen
06-12 96 47 98 joanne.bijleveld@bsl.nl

Klantenservice

Voor vragen over uw aanmelding
030-638 36 38 aanmelder@bsl.nl

Bekijk ook

Bekijk het complete aanbod

Nieuwsgierig naar het complete aanbod van Zorgvisie Academy?

Bekijk alle programma’s hier.

Volg ons

op social media

Kwaliteit

partner-image