Details
Datum & Locatie
ma 4 & di 5 juli 2022
Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Tarieven
- Pilottarief
- € 2699,-
- Standaardtarief
- € 2999,-
Over de masterclass Advanced Zorgmanagement
Uzelf blijven ontwikkelen als leider in het dynamische zorglandschap is essentieel.
Complexe vraagstukken als personeelskrapte, stijgende kosten, digitale transformatie, overstijgende samenwerkingen en innovatiedruk vragen om actuele inzichten en kennis. Om uzelf te blijven uitdagen is het essentieel bewust tijd te nemen om uit te zoomen en uw focus aan te scherpen.
De tweedaagse masterclass Advanced Zorgmanagement is dé kans om nieuwe inspiratie en actuele kennis op te doen. Samen met andere ervaren leiders uit de zorg maakt u een verdiepingsslag op drie thema’s:
- Complexiteit en Zorgnetwerken
- Bestuur en Boardroom
- Innovatie
Heeft u de leergang Advanced Program Zorgmanagement gevolgd? Dan is dit de perfecte vervolgstap om uw persoonlijke en professionele ontwikkeling verder te brengen.
Deze masterclass biedt u:
- Tweedaagse masterclass incl. overnachting op Nyenrode Business Universiteit
- Een dag kwalitatief hoogstaande voorbereiding (vrij in te plannen) met toegang tot literatuur, sprekers en mede deelnemers
- Waardevol netwerk van alumni, professoren en experts.
- Topsprekers aan het woord
- Inspiratie, nieuwe kennis en een solide basis voor verdere stappen op 3 relevante thema’s voor uw praktijk
- ABAN Geaccrediteerd
‘Dé kans om nieuwe inspiratie en actuele kennis op te doen en uw netwerk te vergroten’
Programma
De samenleving verandert snel en organisaties veranderen mee. Dynamiek en heftige ontwikkelingen vragen forse transities van onze zorginstellingen. De onvoorspelbaarheid en het
verandertempo nemen toe. Als het echter gaat om leiding geven en de besturing van organisaties, stammen veel structuren en gebruiken nog uit het oude, industriële tijdperk. Is het ‘klassieke bestuur’ nog wel geschikt voor het nieuwe tijdperk? En wat is het profiel van de leider van de toekomst?
U leert:
- Wat de klassieke besturingsparadigma’s in de zorg zijn en wat de huidige tijd van ons vraagt
- Hoe complexiteit de context van zorgorganisaties beïnvloedt en u steeds minder ‘in control’
bent - Wat er nodig is om een toekomstbestendige leider te zijn
Betere zorg voor minder geld: dat is het ideaal. En het kan, als we de zorg in samenwerkende
netwerken organiseren. Netwerkzorg heet dat. Zorginstellingen moeten over de muren van hun
eigen organisaties heen gaan organiseren. Dit klink eenvoudig, maar uit onderzoek blijkt dat dit uitermate lastig blijkt te zijn. Dr. Pim Valentijn legt uit hoe deze uitdaging op een strategische manier aan te gaan en u een
succesvol zorgnetwerk organiseert.
U leert:
- Hoe u waarde creëert voor alle partijen
- Hoe u de echte zorgvraag en gezondheidsrisico’s van jouw patiënten leert kennen
- Hoe u zorgkosten inzichtelijk maakt
Goed bestuur en effectief toezicht hangen sterk samen met de dynamiek en de cultuur in de bestuurskamer. Een open klimaat binnen een bestuur of raad bepaalt in sterke mate hoe zij functioneert en stuurt op lange termijn waardecreatie. Niet voor niets is er veel aandacht voor deze meer psychologische aspecten van toezicht in Raden van Bestuur, Toezicht en Commissarissen. Prof. dr. Floor Rink neemt u mee in deze dynamiek, hoe deze te herkennen, te begrijpen en vooral te ontdekken welke rol u hier zelf kunt spelen. Vanuit de wetenschap gaat zij in op onbewuste denkfouten die mensen maken, welke biases er spelen en welke besluitvormingsstrategieën bestuurders toezichthouders hanteren.
U leert:
- De dynamiek in boardrooms herkennen en begrijpen
- Welke besluitvormingstrategieën worden gehanteerd
- Welke rol uzelf inneemt
Anthonio neemt u vanuit de praktijk als bestuurder in de zorg, als wetenschapper en vanuit persoonlijke levenservaring mee op de weg van leidinggeven en duurzaam veranderen in de
zorg. Dit levert u niet alleen nieuwe inspiratie en nieuwe werkvormen op, maar ook concrete acties om morgen mee aan de slag te kunnen. Anthonio spreekt niet alleen het verstand, maar bovenal het hart van mensen aan.
U leert:
- Zicht op uw eigen kernwaarden en uw innerlijke kompas
- Inzicht in welke rol de kwaliteit van relaties bij leiderschap (invloed) speelt en hoe u dit kunt verbeteren.
- Concreet, realistisch actieplan, voor morgen: wat houd ik vast, waar laat ik los en wat ga
verder ontwikkelen.
Prof. dr. Marcel Levi, is na 5 jaar aan de university College London Hospitals te hebben gewerkt, weer terug in Nederland. Dit keer als hoogleraar geneeskunde aan de UvA en internist in het Amsterdam UMC. De combinatie van praktijk en onderzoek is een bewuste keuze, hij wil interdisciplinair onderzoek stimuleren. Hij wil laten zien dat wetenschap geen kostenpost is maar een investering in oplossingen. Want wetenschap is het antwoord op bijna iedere maatschappelijke vraag, zo stelt hij. In deze fireside sessie verteld Marcel Levi op een persoonlijke en unieke manier, de wijze lessen die hij meeneemt vanuit zijn tijd in Londen, maar ook wat zijn drijfveren zijn om zich weer op de zorg in Nederland te richten.
De essentie van innoveren ligt in het permanent responderen op nieuwe behoeften vanuit de markt en cliënten. Innovatie is daarom cruciaal voor het lange termijn succes van een organisatie. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat maar een gering percentage van de organisaties vindt dat ze goed zijn in innovatie.
Dus we hebben inspiratie nodig om onze innovatiekracht duurzaam te versterken en de juiste keuzes daarin te maken. Deze Masterclass is bedoeld om u die inspiratie te geven. Om daarna met kennis en wijsheid de innovatiekracht van uw zorginstelling duurzaam te vergroten en de juiste keuzes te maken.
U leert:
- Kansen herkennen om de innovatiekracht in uw organisatie te vergroten
- Strategische keuzes te maken om uw organisatie future-proof te maken
- Welke rol u als leider hierin speelt
Innoveren klinkt flitsend en hot, maar het is toch vooral ploeteren. Prachtig ploeteren dat wel. Zij pleit voor innovatievere zorg en onderzoek gericht op de complexiteit van de echte praktijk. Die complexiteit maakt wel dat innoveren met elkaar weerbarstig is, kleine stapjes zetten. Het vraagt om een cultuur van leren in plaats van weten, van collectieve intelligentie en bescheidenheid in plaats van individuele excellentie. Alleen samen kunnen we dit waarmaken. Met sprekende praktijkvoorbeelden uit de GGZ afdeling in het UMC Utrecht, illustreert zij op kleurrijke wijze haar boodschap.
U leert:
- De stappen in het proces van innovatie te duiden
- Hoe een klimaat van innovatie te creëren
- Hoe vooruit te komen bij innovatie in een complexe zorg omgeving
Aan deze Masterclass gaat een dag voorbereiding vooraf. U verdiept zich in de 3 thema’s aan de hand van beschikbaar gestelde literatuur. Op basis hiervan formuleert u uw eigen vragen.
Begin van de middag van dag 2 kiest u het thema waar u mee aan de slag wilt. Er worden groepen samengesteld en per groep worden de vragen uitgewerkt en afgestemd. Het laatste deel van de middag wordt besteedt aan het integraal bespreken van de vragen uit de groepen met de Raad van Advies. U krijgt praktische tips, advies en toegang tot relevante netwerken.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Sprekers
Julia van Elten
Dr. Pim Valentijn
Prof. dr. Gabriël Anthonio
Prof. dr. Jeff Gaspersz
Prof. dr. Freek Peters
Floor Rink
Prof. dr. Marcel Levi
Prof. dr. Floortje Scheepers
Praktisch
Datum & Locatie
Datum
4 & 5 juli 2022
Tijden
Dag 1 | 09.00 – 21.00 uur
Dag 2 | 09.00 – 17.00 uur
Locatie
Nyenrode Business Universiteit (routebeschrijving)
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Vooropleiding
Deelnemers aan de masterclass Advanced Zorgmanagement zijn oud-deelnemers van de leergang Advanced Program Zorgmanagement.
Studiebelasting
De masterclass Advanced Zorgmanagement staat gelijk aan een studiebelasting van 22 uur (8 uur voorbereiding en 14 uur bijeenkomst).
Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact op met Joanne Bijleveld via 030 – 638 37 11 of joanne.bijleveld@bsl.nl
Wie nemen er deel?
De masterclass Advanced Zorgmanagement is de perfecte vervolgstap om uw persoonlijke en professionele ontwikkeling
verder te brengen.
Maximaal aantal deelnemers
Interactie tussen docenten en deelnemers onderling staat bij dit intensieve programma voorop. Door de diversiteit van de groep is er veel onderlinge uitwisseling van ervaring en deskundigheid. Er is daarom een maximum van 24 deelnemers per editie.
Accreditatie
- ABAN accreditatie aangevraagd
Heeft u andere andere accreditatie nodig? Vraag ons naar de mogelijkheden.
Certificaat
Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat van Zorgvisie Academy i.s.m. Nyenrode Business Universiteit.
Heeft u vragen over dit programma?
Heeft u vragen over de masterclass Advanced Zorgmanagement? Laat het ons weten. Opleidingscoördinator Joanne Bijleveld staat u graag persoonlijk te woord.
Joanne Bijleveld
Opleidingscoördinator
T: 030 – 638 37 11
E: joanne.bijleveld@bsl.nl
Extra
Contact
Bekijk ook
Bekijk het complete aanbod
Nieuwsgierig naar het complete aanbod van Zorgvisie Academy?
Bekijk alle programma’s hier.