Nog een wereld te winnen

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar de effecten van duurzame bedrijfsvoering op de financiële resultaten van zorginstellingen. Die zijn er; ze worden alleen nog onvoldoende benut.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Maria.P./Fotolia.com

Hoe kunnen instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz), gehandicaptenzorg (ghz) en verpleging en verzorging (vvt) op een duurzame manier hun bedrijfsvoering inrichten? En hoe kan die mate van duurzaamheid gemeten worden? Het lectoraat Financial Control van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft daar in het voorjaar van 2016 onderzoek naar gedaan. Het doel van het onderzoek was een scan te ontwikkelen die het mogelijk maakt de resultaten van individuele organisaties te vergelijken met de best presterende in de sector, zodat het management gericht kan werken aan verbeteringen. Onder duurzaamheid wordt in dit verband verstaan dat bij beslissingen niet

0
14

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.