Home 2024

Magazines

Een gesprek met Amsterdam UMC-bestuursvoorzitter Hans van Goudoever over de kinderhartchirurgie als splijtzwam tussen de umc's, de toekomst van de NFU en de meerwaarde van de fusie tussen VUmc en AMC | Het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate gaat de concurrentie aan met zbc’s. “Soms moet je anders tegen dingen aankijken. Dat vraagt lef en ambitie.” | Volgens Cathy van Beek mag een bestuur geen besluiten nemen zonder rekening te houden met verspilling | Hoog eigen vermogen en zwarte cijfers betekenen niet per se dat een organisatie financieel gezond is | Bart Berden, bestuursvoorzitter van het ETZ, over het IZA, preventie en de PVV, de juiste zorg op de juiste plek en pionieren
Cover Zorgvisie magazine
De bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht, Margriet Schneider, praat met bestuurders uit alle zorgsectoren en wethouders van gemeenten. Want, zo vertelt zij in het decembernummer, “de uitdagingen in de gezondheidszorg zijn zo gigantisch, dat zorginstellingen die niet meer vanuit hun  eigenbelang kunnen oplossen." Verder onder andere artikelen over de sociale benadering van Buurtzorg, de verkeerdebeddenproblematiek, de toekomstige regelgeving voor zzp'ers en de mislukte fusie tussen Erasmus MC en het Leids UMC.
Cover Zorgvisie magazine nr. 7/2023
'Wij willen grenzeloos buiten de muren kijken.' Dat vertelt Tamara Kroll. Het coverinterview van het novembernummer is met deze ambitieuze bestuurder van het Groningse Martini Ziekenhuis. Verder onder andere in dit nummer een verslag van de innovatietrip, een artikel over de zoektocht van zorgorganisaties hoe zij het volledig pakket...
Cover Zorgvisie magazine nr. 6/2023
'Je moet het dak repareren als de zon schijnt', is het motto van Karin Leferink, bestuursvoorzitter van IJsselheem. Daarom is de ouderenzorgorganisatie al in 2019 gaan voorsorteren op een toekomst van personeelsschaarste, stijgende zorgvraag en minder geld. Verder in het septembernummer artikelen over de onvrede van de ouderenzorgorganisaties, technologische...
Cover Zorgvisie magazine nr. 5
In het julinummer van Zorgvisie magazine leest u onder andere over de existentiële uitdaging van het personeelstekort volgens Amerikaanse kwaliteitsexpert Don Berwick. Gezondheidsdoelen, moeten die in de wet verankerd worden of niet? Redacteuren Suzanne Bremmers en Frits Baltesen zochten uit hoe de bureaucratie bij IZA de uitvoering blokkeert.
Cover Zorgvisie magazine nr. 4
In het juninummer van Zorgvisie magazine onder meer een artikel over de haken en ogen van de te vormen zorgcoördinatiecentra. En de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Niels Mulder, over wat het IZA betekent voor de geestelijke gezondheidszorg en zijn visie op de wachtlijsten.
Met op het cover de scheidend bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, Marian Kaljouw. Verder in het nummer een artikel over het Kwaliteitskompas en over regionale samenwerking: hoe Achterhoekse ziekenhuizen de eerste hulp in de lucht houden.
In het maartnummer van Zorgvisie magazine onder meer een overzicht van de belangrijke deadlines in het IZA. En Rob Dillmann deelt zijn ervaring met de grote bestuurlijke issues in de cure en vertelt hoe cardiologen bij het Isala Hartcentrum zo konden ontsporen.
Een nieuw jaar, een nieuwe columnist: Anita Wydoodt beseft dat zorgbestuurders professionals geen andere keuze laten dan parttime werken. Ook nieuw is Anneke Westerlaken als bestuursvoorzitter van Actiz. Zij heeft haar tanden gezet in lastige dossiers en gaat zorgen dat afspraken worden nagekomen.
Cover Zorgvisie magazine
Wouter Bos, bestuursvoorzitter van Menzis, vindt dat zorgverzekeraars minder met elkaar moeten concurreren op visie. Anders komt regionale samenwerking niet goed van de grond, vertelt hij in het cover-interview. Na een WOB-verzoek heeft de Zorgvisie-redactie samen met Follow the Money de discussie rond de concentratie van de kinderhartchirurgie in...
Abonneren