Esther Donga

Internist-endocrinoloog, vice-voorzitter CMS Midden-Brabant en (mede)trekker van het vitale thema passende zorg in het ETZ

Na haar studie Geneeskunde aan de Universiteit Leiden is Esther Donga opgeleid tot internist-endocrinoloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en het LUMC in Leiden. Tijdens haar opleiding deed zij haar promotieonderzoek naar het effect van slaap op de gevoeligheid voor het hormoon insuline. Sinds 2013 is zij met veel plezier werkzaam als internist-endocrinoloog in het ETZ. Als endocrinoloog onderzoekt en begeleidt zij patiënten met hormoonaandoeningen en stofwisselingsziekten, zoals diabetes, schildklierafwijkingen, hypofyse-, bijnier en geslachtsklieraandoeningen. Daarnaast maakt de behandeling van patiënten met osteoporose en andere botziektes een belangrijk deel uit van haar dagelijkse praktijk.

Vanuit haar rol als bestuurslid van het MSB en vervolgens vice-voorzitter van CMS Midden-Brabant is ze sinds 2018 een van de trekkers van het programma Duurzame Zorg en de samenwerking tussen de eerste en tweede lijn (Samendraads)