Ronnie van Diemen-Steenvoorde

Directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ronnie van Diemen-Steenvoorde is vanaf 2012 inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg. In haar loopbaan heeft ze de gezondheidszorg vanuit verschillende functies goed leren kennen.
Ze was kinderarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Utrecht en in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daar was ze één van de initiatiefnemers voor het competentiegericht opleiden en begon ze aan de vernieuwing van de opleiding kindergeneeskunde.
Daarna werkte ze als hoogleraar-directeur van het instituut voor onderwijs en opleiden van het VUmc te Amsterdam. In 2008 werd ze benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant en tot vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van het West Fries Gasthuis.

Met passie en overtuigingskracht zet Ronnie van Diemen zich in voor de continue verbetering van zorg. Dat doet zij vanuit twee levensmotto’s die leidend zijn in haar denken en handelen. ‘Waar angst regeert, wordt niet geleerd’ omdat een veilige en rechtvaardige organisatiecultuur een voorwaarde is voor voortdurende verbetering van de zorg. Het belang daarvan is duidelijk, want iedereen wil ‘zorg die je je eigen familie en naasten gunt’.