Vivian Broex

Voorzitter raad van bestuur ZorgSpectrum

Vivian Broex is sinds 1 april 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur bij ZorgSpectrum, dat met ruim 1800 medewerkers thuis-, verpleeghuis- en revalidatiezorg biedt in de regio Utrecht. Vivian werkt haar hele carrière in de gezondheidszorg. Zo begon zij haar loopbaan bij de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, werkte enkele jaren bij een zorgverzekeraar en vanaf 2002 is zij directeur/bestuurder bij diverse zorgorganisaties. Sinds 2010 is zij werkzaam in de ouderenzorg.

De grootste uitdaging in de zorg begint bij de vraag: ‘Wie zorgt er straks waar voor mij?’

Uitdagende ontwikkelingen zoals een tekort aan zorgprofessionals, de grotere vraag om eigen regie van mensen en de kansen die digitalisering bieden, zijn voor mij redenen op zoek te gaan naar nieuwe zorgconcepten. Juist omdat ik erin geloof dat we alleen met slimme, digitale oplossingen en nieuwe businessmodellen in de zorg recht doen aan de behoefte van mensen. Een complexe opgave, maar juist daar waar het complex wordt, zit ik op mijn plek.

Vivian is lid van de kerngroep wonen & zorg bij Actiz en lid van de redactieraad ICT & Health. Zij vervult divers toezichthoudende functies bij maatschappelijke organisaties.