Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nederlanders liggen niet wakker van H1N1

Nederlanders halen hun schouders op over de Mexicaanse griep en lijken te denken: laat maar komen. Zeker 90 procent van de Nederlanders, stelt onderzoeksbureau Synovate, maakt zich ook weinig zorgen over het feit of ze zelf de Mexicaanse Griep krijgen.

Synovate, een bundeling van de onderzoeksbureaus Interview-NSS, Censydiam en Market & More, vroeg aan vijfhonderd Nederlanders hoe ze tegen de pandemie aankijken. De overgrote meerderheid ligt er vooralsnog niet wakker van, concludeerde het bureau.

Ook al halen veel ondervraagden hun schouders op over de griep, toch nemen sommigen wel extra maatregelen om besmetting te voorkomen. De maatregelen die zij nemen, zijn onder meer het vaker wassen van de handen (33 procent), het gebruiken van papieren in plaats van katoenen zakdoeken (12 procent), plekken vermijden waar veel mensen bij elkaar komen, het vaker niezen en hoesten in een papieren zakdoek en het aanschaffen van antibacteriële gel (alle 8 procent). (ANP)

Lees ook:

Resistentie groeit tegen gratis griepmiddel
Zorg wil compensatie voor grieppandemie
Vraag en antwoord over de griep

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.