AbbVie, partner in zorginnovatie

AbbVie is een jong en ambitieus biofarmaceutisch bedrijf. Het is onze missie om mensen met complexe aandoeningen te helpen met onze innovatieve geneesmiddelen. Dat doen wij in ziektegebieden als immunologie, neurologie, virologie en oncologie. Tegelijkertijd weten wij dat een behandeling met geneesmiddelen alleen vaak niet genoeg is. Daarom gaat ons werk verder.

Samen met onze partners blijven wij ontwikkelen en innoveren om de zorg rondom de patiënt te optimaliseren en daarmee de gezondheidswinst en de doelmatigheid te bevorderen. Wij willen graag aantoonbaar een verschil maken in het leven van mensen. Dit stuurt ons in wat wij doen en hoe wij dit doen.

Rijke historie
AbbVie is in 2013 opgericht. Onze herkomst ligt in Abbott, opgericht in 1888 door arts Wallace Abbott uit Chicago. Ons internationale netwerk en de rijke historie nemen we mee in de samenwerking met diverse partijen in de zorg.

Samen voor de zorg
De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. De vergrijzing en aantal chronisch zieken neemt toe. Alleen al in Nederland hebben 5,3 miljoen mensen één of meer chronische ziekten. Tegelijkertijd wordt de zorgvraag en druk op kostenbeheersing steeds groter. Nieuwe innovatieve oplossingen zijn nodig. Alleen door gezamenlijk op te trekken, komen we tot betere en duurzaam betaalbare gezondheidszorg, zonder aan innovatie in te boeten. Daar zet AbbVie op in, in partnerschappen.

Lees meer
Bekijk onderstaande pagina’s om meer te weten te komen over initiatieven waar AbbVie bij betrokken was.

Zorgdebat: minder regels, meer samenwerking

EU conferentie: Chronisch ziek en werkbehoud, het kan én moet anders