Arduin krijgt 20 miljoen euro voor concentratie van 150 naar 6 locaties

Vorige week kreeg Arduin groen licht voor het continuïteitsplan dat samen met ’s Heeren Loo is opgesteld. Het rijk steunt de Zeeuwse instelling voor gehandicaptenzorg met 20 miljoen euro om het voortbestaan zeker te stellen. Met dit geld kan het gezamenlijke plan versneld uitgevoerd worden. De ruggengraat daarvan is de concentratie van de zorg van 150 naar 6 locaties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De huidige 150 kleinschalige woonvoorzieningen van Arduin zijn verspreid over een groot deel van Zeeland. Er zijn vestigingen in Zeeuws-Vlaanderen en op Zuid-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Het continuïteitsplan behelst een vergaande concentratie van de zorg naar 6 locaties, zo meldt ’s Heeren Loo.

Niet langer houdbaar

De spreiding over de gehele provincie werkt kostenverhogend en is niet langer houdbaar. ‘Het levert roosterproblemen op en de medewerkers en cliënten moeten heel veel reizen’, vertelt Arduin-woordvoerder Paul Vermeij. Slechts twee van de bestaande locaties blijven bestaan: een in Middelburg en een in Vlissingen. Daarnaast komt er nieuwbouw op vier grotere woonpleinen.

0
683

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.