Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Azivo betrekt klanten bij zorginkoop

De wensen en behoeften van cliënten worden bij zorgverzekeraar Azivo het uitgangspunt van de zorginkoop. Hierover sluit Azivo een overeenkomst met consumentenplatform Zorgbelang Zuid-Holland.
Azivo betrekt klanten bij zorginkoop

Zorgbelang zorgt voor het in kaart brengen van deze wensen en behoeften van zorgvragers en Azivo betrekt deze informatie bij het contracteren van zorgaanbieders. Ook gaan beide organisaties samenwerken aan goede informatie over de verschillende mogelijkheden van zorg en onderzoek naar de mening van de klant over de geboden zorg.

Kwaliteit van zorg

“Wij kennen de zorgvrager en weten wat er leeft”, zegt Robert Boersma, directeur van Zorgbelang Zuid-Holland. “Wij streven naar een betere kwaliteit van zorg en afstemming op de behoeften van de cliënt. Wij werken samen met een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor mensen die zorg of voorzieningen nodig hebben, zoals verenigingen van patiënten, gehandicapten, ouderen en mantelzorgers.” Aad de Groot, directeur van Azivo Zorgverzekeraar: “Wij willen onze verzekerden helpen gezond te zijn, worden en blijven, daarom vinden wij de kwaliteit van geleverde zorg voor onze verzekerden van essentieel belang. De samenwerking met Zorgbelang maakt dat wij beter in staat zijn om deze kwaliteit mee te nemen in de zorgcontractering omdat we de belangen en wensen van onze klanten nu beter kennen.” Door samenwerking tussen Azivo en Zorgbelang worden deze afspraken aangescherpt. Wensen en behoeften van cliënten gaan een centrale rol spelen bij zaken als kwaliteitscriteria, prestatieafspraken, informatievoorziening en advies, toetsingsmodellen en klanttevredenheidsonderzoek. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Tergooi organiseert ‘zorginkoopdag’

Zorginkoop AWBZ later dan normaal

Klink: ‘Zorginkoop kan beter’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.