Benchmark: Rendement in VVT wordt ‘fragiel’

Cliënten in de VVT zijn meer tevreden dan vorig jaar, de medewerkers ook. Het verwachte rendement tot 2018 gaat voor verschillende zorgaanbieders fiks naar beneden, sommige verwachten wel een lichte stijging. Dat blijkt uit de ActiZ-benchmark 2013, een vergelijkend onderzoek onder zorgaanbieders in de ouderen- en thuiszorg.
Benchmark: Rendement in VVT wordt ‘fragiel’

Hoewel het gemiddelde rendement in het boekjaar 2012 is gestegen van 2,0 naar 2,7 procent, is de marge voor de toekomst fragiel. Dit komt doordat de kapitaallasten flink stijgen door de komende leegstand, korte afschrijvingstermijn en lagere huuropbrengsten. Het goede nieuws in de ActiZ-benchmark 2013 is dat cliënten hun zorgorganisatie gemiddeld een 8 geven en dat zorgmedewerkers hun werk waarderen met een gemiddelde van 7,6; dat was vorig jaar 7,3.


Leden

Aan de benchmark deden 105 ActiZ-leden mee, waaronder een twintigtal nieuwe zorgaanbieders. De uitkomsten komen uit de Benchmark in de Zorg, gemeten door PwC in opdracht van ActiZ.Het cliënttevredenheidsonderzoek

2
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.