Eigenwaarde door gewoon te mogen doen

Dagelijks zie ik in mijn organisatie hoeveel eigenwaarde die verstandelijk beperkte dove jongeman krijgt door iedere dag de gangen door te gaan om onze papierbakken te legen. Ik zie hoeveel eigenwaarde die dove, autistische jonge vrouw krijgt als zij haar schilderijen in onze kantoren ziet hangen en zij regelmatig een expositie mag houden. Ook zie ik hoeveel eigenwaarde die dove jongeman heeft die net met een diploma van school is gegaan en een leerwerktraject bij een schildersbedrijf aangeboden heeft gekregen.
Eigenwaarde door gewoon te mogen doen

Er is veel ophef ontstaan over het kabinetsvoorstel om werkgevers te verplichten 5 procent van hun personeelbestand te laten bestaan uit mensen met een arbeidshandicap. Werkgevers willen een dergelijk quotum niet; zij zien duizend-en-een ‘beren op de weg’ met betrekking tot dit voorstel. Want hoe baken je af wie er onder de regeling valt? Gaat het om voltijds- of deeltijdbanen? Mag je ook de mensen die je nu al in dienst hebt meetellen? De privacyregeling staat niet toe dat je mensen met een beperking telt, dus hoe kan ik checken of ik eraan voldoe? Als ik maar twee mensen in

5
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.