Wie zwijgt …

Het is stil op onze site rond het onderwerp zorg op de ACM-agenda voor 2014-2015. Dat vind ik opvallend want mij bereiken ook geluiden dat de Autoriteit Consument & Markt niet openstaat voor vragen en onduidelijkheden over fusies en samenwerking in de zorgsector. Dat misverstand mag nu wel eens de wereld uit. ACM discussieert graag over haar werk en gaat de dialoog aan.
Wie zwijgt ...

Neem de recente bijeenkomsten met het ministerie van VWS en de Nederlandse Zorgautoriteit over samenwerking in de zorgsector. Hierbij waren enkele honderden vertegenwoordigers van ziekenhuizen, zbc’s, eerstelijns zorgaanbieders en ggz-instellingen aanwezig. Aanleiding voor deze bijeenkomsten was dat minister Schippers signalen had gekregen dat samenwerking in de zorg bemoeilijkt zou worden door mededingingsregels. Met de aanwezigen zijn we de dialoog aangegaan aan de hand van vragen en concrete situaties, zoals ‘hoe kunnen wij als zelfstandig ondernemer aan tafel komen bij de zorgverzekeraar?’ Wij hebben onder andere aangegeven dat de mogelijkheid om je als niet-concurrerende aanbieders te verenigen een uitkomst zou kunnen

3
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.