BovenIJ: minder ziekenhuiszorg, meer verbinding sociaal domein

Het BovenIJ ziekenhuis zoekt samenwerking met het sociale domein om ervoor te zorgen dat de juiste zorg op de juiste plek wordt gegeven. Minder patiënten bezoeken dan het Amsterdamse ziekenhuis. Het BovenIJ voert momenteel afrondende gesprekken met zorgverzekeraar Zilveren Kruis over de inzet van de transformatiegelden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
BovenIJ ziekenhuis
Foto: ANP XTRA/KOEN SUYK

Onder de noemer ‘Beter samen in Noord’ heeft het BovenIJ ziekenhuis samen met het sociale domein programma’s ontwikkeld voor kwetsbare ouderen, mensen die leven in armoede en mensen met problematiek op meerdere domeinen. De programma’s zijn bedoeld om de verbinding tussen de tweede, eerste en nulde lijn te verbeteren en de patiënten op de juiste plek te krijgen. Op die manier geeft het BovenIJ gehoor aan de afspraken van het Hoofdlijnenakkoord medisch specialistische zorg. Bestuursvoorzitter Edwin van der Meer: ‘We kennen voorbeelden uit het buitenland waarbij patiënten uit achterstandswijken veel gebruikmaken van zorg, terwijl ze eigenlijk baat hebben

0
3102

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.