Congres Zelforganisatie

Sleutelfactoren voor succes

“Moeten we zelfsturing terugdraaien?” “Hoe krijgen we iedereen enthousiast?”

Veel organisaties in de zorg kampen met dezelfde vraagstukken na hun overstap op zelfsturing of zelforganisatie. Ze hebben te maken met:

  • weerstand tegen de verandering
  • medewerkers die ziek uitvallen
  • managers en medewerkers die terugvallen in ‘oud’ gedrag

Waarom lukt het andere organisaties wel om zelforganisatie in te voeren? Welke voorwaarden zijn noodzakelijk voor een succesvolle verandering?

Tijdens het congres Zelforganisatie hoort u van topsprekers en koplopers uit wetenschap en praktijk welke sleutelfactoren leiden tot succesvolle zelforganisatie:

  1. Welke ’bottom-up’ interventies zorgen voor een blijvende gedragsverandering?
  2. Hoe buigt u weerstand in de zelforganisatie om tot iets positiefs?
  3. Hoe zorgt u voor innovatieve samenwerking binnen en buiten uw organisatie?
  4. Hoe geeft u invulling aan de veranderde rol van manager naar coach?
Greet Prins Jan de Vuijst Hans Vos Anneke Offereins
Bestuursvoozitter
Philadelphia Zorg
Organisatieadviseur
Hoogleraar TIAS
Directeur
ZZG Zorggroep
Sr. Onderzoeker
Hogeschool Utrecht

Meld u nu aan voor het congres op 18 januari en ontvang het boek Het Werkt! gratis!

09.00
Ontvangst en registratie
09.30
Lees meer Sluiten
Naar de volgende stap in zelforganisatie

We gaan vandaag op zoek naar antwoorden op de volgende 4 vragen: Wat is de bedoeling? Hoe is het nu? Wat zijn de opties die u heeft? En wat is de volgende stap?
Dagvoorzitter Jan de Vuijst, bestuursadviseur, gecertificeerd executive coach, organisatieadviseur, en hoogleraar Business School TIAS

09.45
Lees meer Sluiten
Best practice: Hoe blijft regelarm werken succesvol in de praktijk?

Na de overstap in 2013 op regelarme zorg is Philadelphia in 2017 ook gestart met het toepassen van zelforganisatie. Hoe is de stand van zaken anno 2019? Welke knelpunten kwamen ze tegen en hoe gingen ze hiermee om? En wat zijn volgens Greet Prins dé sleutelfacturen voor blijvend succes
Greet Prins, bestuursvoorzitter Philadelphia Zorg

10.30
Lees meer Sluiten
Sleutelfactor 1: 'Bottom-up' interventies die gedrag blijvend veranderen

Wat zijn de onderbouwde faal- en slaagfactoren bij zelforganisatie? Wat is een praktische aanpak om met teams aan de slag te gaan om deze verandering teweeg te brengen? En op welke wijze zet u de blijvende gedragsverandering in gang? Anneke Offereins noemt het niet bottom-up organiseren, maar ‘van binnenuit’. Hoe neemt u uw mensen ‘van binnenuit’ mee in de cultuuromslag van een traditionele en hiërarchische naar een cliëntgerichtheid organisatie?
Anneke Offereins, Sr. Onderzoeker Organisatievernieuwing Ouderenzorg, Hogeschool Utrecht

11.15
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: Welke keuzes moet u maken?

In gesprek met u, Anneke Offereins en Greet Prins.

11.40
Ochtendbreak
12.00
Lees meer Sluiten
Sleutelfactor 2: Positief omgaan met conflicten, weerstand en confrontatie

Er zijn steeds meer verhalen dat het werken met zelforganiserende teams tot teleurstelling of stagnatie leidt. Soms door het opleggen van bovenaf, want “Gij zult zelfsturend zijn!” blijkt niet altijd te werken. Daarnaast gaan medewerkers met elkaar en met u in discussie om hun doel te bereiken, wat soms kan leiden tot conflicten. Maar is dat erg? Hoe gaat ú om met deze weerstand binnen en tussen uw zelforganiserende teams? Geven u en uw medewerkers elkaar eigenlijk wel feedback? Jan de Vuijst zegt dat we moeten leren ‘ruziemaken’. De vraag daarbij is hoe u conflicten kunt ombuigen tot iets positiefs?
Jan de Vuijst, bestuursadviseur, gecertificeerd executive coach, organisatieadviseur, en hoogleraar Business School TIAS

12.40
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: Wat is beter? Stoppen, doorzetten, of..?

In gesprek met u, Jan de Vuijst en een zorginstelling.

13.00
Lunchbreak
13.50
Lees meer Sluiten
Sleutelfactor 3: Innovatief samenwerken tussen teams en ondersteunende diensten

‘Zelforganisatie is een middel om van een productiegerichte organisatie in een cliëntgerichte organisatie te veranderen,’ zegt Hans Vos, directeur ZZG Zorggroep. Wat betekent dat voor de organisatie van het primaire proces en ondersteunende diensten? Moeten deze diensten bijvoorbeeld ook zelforganiserend zijn? Hij ziet daarnaast dat het werken en organiseren over de diverse domeinen heen de grootste uitdaging van de komende jaren wordt. Tijdens het congres geeft hij antwoord op de vraag hoe zelforganisaties in deze nieuwe zorgnetwerken juist innovatief kunnen zijn.
Hans Vos, Directeur, ZZG Zorggroep

14.35
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: Hoe enthousiasmeert u uw mensen?

In gesprek met u en Hans Vos, directeur ZZG Zorggroep.

15.00
Middagbreak
15.20
Lees meer Sluiten
Sleutelfactor 4: Het nieuwe leidinggeven in de zelforganisatie

Leidinggevenden hebben in de zelforganisatie vaak de nieuwe rol van coach gekregen. In plaats van zeggen hoe het zit, worden zij nu geacht mensen te verleiden bepaald gedrag te vertonen. Hoe doorbreekt u oude patronen? Hoe geeft u vertrouwen aan het team het zelf te doen? En wanneer beseft u dat u het zelf ook anders moet doen?
Jan de Vuijst, organisatieadviseur en hoogleraar en Aleid Wolting, coach van teamcoaches bij Accolade Wonen, Zorg en Welzijn

16.00
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: Valkuilen en leermomenten

In gesprek met u en Aleid Wolting, Accolade Zorg.

16.20
Lees meer Sluiten
Conclusies en prioriteiten
16.30
Napraat- en netwerkborrel

Datum
Vrijdag 18 januari 2019

Locatie
Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein (routebeschrijving)

Tarief
€ 599,- per persoon (btw vrij) | Standaardtarief voor de primaire doelgroep
€ 499,- per persoon (btw vrij) | Collega tarief voor aanmeldingen vanaf twee personen voor de primaire doelgroep

€ 899,- per persoon (btw vrij) | Prijs voor niet-primaire doelgroep

CRKBO geregistreerd
Bohn Stafleu van Loghum is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hier staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Naast een kwaliteitskeurmerk betekent dit voor deelnemers dat wij ons onderwijsaanbod btw vrij mogen aanbieden.

Primaire doelgroep
Bestuurders, managers, leidinggevenden, professionals en overige geïnteresseerden in de volgende branches en sectoren: zorg en Zorg +Welzijn sector alsmede overige sectoren: publieke sector, overheid, gemeentes, politiek, onderwijs, bankensector en bedrijfsleven.

Accreditatie
Vraag ons naar de accreditatie mogelijkheden. Het congres Zelforganisatie staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.

Klantenservice:
T: 030 – 6 38 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Portfoliomanager (inhoudelijke vragen)
Hellen Dankers
E: hellen.dankers@bsl.nl

Eventcoördinator (praktische vragen)
Manouk Mens
E: manouk.mens@bsl.nl

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.