Congres Zorg HOT Topics

Topsprekers over dé zorgtrends
Website700x250

Op het congres Zorg HOT Topics gaan topsprekers als Daan Dohmen en Mieke Reynen in op dé zorgtrends en hoe u zich vandaag moet voorbereiden, zodat u morgen niet achter de feiten aan loopt.

Mensen worden ouder, zorgkosten rijzen de pan uit, schotten verdwijnen, technologische innovaties buitelen over elkaar heen en tegelijkertijd is de arbeidsmarkt krap en goed uitgerust zorgpersoneel schaars. 

Hoe gaat u om met deze ontwikkelingen in de zorg? Wat betekenen de trends voor uw kwaliteit, beleid, personeel en financiering? Waar moet u zich vandaag op voorbereiden, zodat u morgen niet achter de feiten aan loopt? Welke keuzes maakt u en met welke innovatieve voorbeelden kunt u uw voordeel doen?

Wilfrid
Opheij
Daan 
Dohmen
Mieke
Reynen
Joep
de Groot
Kansrijke
innovatieve zorgnetwerken
Keuzes maken in
technologische
zorginnovaties
Focus op preventie
door Positieve Gezondheid
Betaalbaarheid intensievere zorgvraag organiseren

Deze onderwerpen en nog veel meer presenteren wij in één dag. U krijgt duiding, samenhang en praktijkvoorbeelden van de meest inspirerende trendwatchers, experts en koplopers uit de zorg.

Meld u vandaag nog aan en kom er in één dag achter of uw organisatie op het goede spoor zit!

Eerdere deelnemers over dit congres:

 • “Een congres waar je goed zicht krijgt op wat er op ons afkomt in de zorg. Legt de zere vinger op de noodzaak om samen vraagstukken op te pakken”
 • “In één dag bijgepraat over wat ons de komende jaren te doen staat: vol energie en geïnspireerd naar huis”
 • “Hier moeten veel meer zorgbestuurders naar toe”
09.00
Ontvangst en registratie
09.30
Lees meer Sluiten
Welke trends komen als een muur op de zorg af?

Een spetterende opening van de dag. Dagvoorzitter Esther van der Voort gaat in gesprek met Daan Dohmen. Hoe zien zorginstellingen er over 25 jaar uit en hoe kunnen we daar nú op anticiperen? 3 verschillende scenario’s en agenda voor de toekomst.
Esther van der Voort, dagvoorzitter en Daan Dohmen, CEO FocusCura

10.00
Lees meer Sluiten
Trend 1: keuzes maken in technologische zorginnovaties

We zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om technologische ontwikkelingen. Wat brengt de toekomst aan hightech in de zorg? En wat zijn de ethische grenzen van zorgtechnologie? Maar laten we het eens omdraaien. Hoe kan technologie bijdragen aan duurzame diensten en hoe schetst u hiervoor de juiste voorwaarden? Welke technologie past bij uw type organisatie en wat betekent dat voor uw bedrijfsvoering?
Daan Dohmen, CEO FocusCura en Raadslid voor Volksgezondheid en Samenleving

10.45
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: waar zet u op in?

De ThuismeetService van zorgorganisatie Sensire, zorginnovatiebedrijf FocusCura en het Slingeland ziekenhuis voorkomt 28 procent heropnames in het ziekenhuis onder mensen met COPD en hartfalen. Patiënten kunnen met de ThuismeetApp zelf hun metingen thuis verrichten, in plaats van naar het ziekenhuis te gaan.

 • Waar zet u op in en waarom?
 • Hoe kunt u nu gaan opschalen?
 • Heeft u de juiste mankracht?

In gesprek met u en Maarten van Rixtel, voorzitter Raad van Bestuur, Ouderenzorgorganisatie Sensire

11.10
Ochtendbreak
11.40
Lees meer Sluiten
Trend 2: kansrijke zorgnetwerken van de toekomst

Door ontschotting in de zorg vervagen grenzen tussen domeinen en organisaties. We gaan van ‘healthcare naar homecare’. Welke allianties, zorgnetwerken en partnerships leiden tot moderne zorg? Wat is hierbij de meerwaarde van co-creatie en samenwerking over de schotten heen? Wat zijn condities die u kunt creëren om die zorgnetwerken met, voor en rond de zorgvrager en de mantelzorger kansrijker te maken? Hoe ontwikkelt u het vermogen om te verbinden?Wilfrid Opheij, bestuursadviseur, Common Eye, en auteur managementboek “Leren samenwerken tussen organisaties”

12.25
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: welke keuzes moet u maken?

‘Beter worden doe je thuis’ is een zorgvernieuwing van Stichting Dimence. Deze werkwijze zorgt ervoor dat een psychiatrisch patiënt niet altijd opgenomen hoeft te worden. De werkwijze vervangt de ziekenhuisopname en is altijd beschikbaar. ‘Beter worden doe je thuis’ was genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2017 van VGZ.

 • Welke keuzes maakt u en wat betekent dit voor uw strategie en beleid?
 • Waarom is samenwerken over schotten heen zo lastig?
 • Hoe maakt u het succesvol als instelling?

In gesprek met u en Sabien Raams, Directeur Bedrijfsvoering, GGZ-instelling Dimence

12.50
Lunchbreak
13.50
Lees meer Sluiten
Trend 3: Preventieve zorg en een nieuwe kijk op (positieve) gezondheid

Limburg stond voor een grote sociale opgave. Er is vergrijzing, er zijn relatief veel chronisch zieken en de arbeidsparticipatie blijft achter. Om het tij te keren nam de provincie in 2017 Positieve Gezondheid als uitgangspunt voor het realiseren van de Sociale Agenda 2025. Mieke Reynen deelt haar ervaringen met het project Limburg Positief Gezond. Zij laat zien welke initiatieven hebben geleid tot een nieuwe, meer mensgerichte kijk op gezondheid: het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Hoe kan deze positieve gezondheid ook uw zorgaanbod verbeteren? Hoe kan preventie in dit kader van een bedreiging een kans worden?
Mieke Reynen, zorgbestuurder en adviseur Instituut for Positive Health (iPH)

14.30
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: zit u op het goede spoor?

 • Welke strategie is nodig?
 • Wat vraagt dit van bestuurders in het sociaal domein?
 • Wat levert deze nieuwe kijk u op?

In gesprek met u en Mieke Reynen

14.50
Middagbreak
15.10
Lees meer Sluiten
Trend 4: radicale organisatie- en financieringsvormen die de mens centraal stellen

Het zijn interessante tijden voor de gezondheidszorg. Aan de ene kant staat de zorg onder druk; mensen worden ouder en mondiger, u wordt gedwongen geld te besparen en goede zorgprofessionals zijn schaars. Aan de andere kant komen er steeds meer innovaties beschikbaar die de mens centraal stellen en kosten kunnen reduceren. Hoe kunt u met nieuwe, radicale organisatie- en financieringsvormen de intensievere zorgvraag het hoofd bieden? Joep de Groot heeft een sterke visie op waardebepaling van behandelingen en de financiering van innovatie door alle betrokkenen in en rond de zorg. Aan de hand van verschillende voorbeelden in diverse sectoren laat hij zien hoe zorginstellingen daarmee een bijdrage kunnen leveren aan betere en duurzame zorg.
Joep de Groot, Bestuursvoorzitter CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ

15.55
Lees meer Sluiten
Interactieve Q&A: wat betekent dit voor uw kwaliteit, beleid en financiering?

Sociaal Hospitaal loopt voor op het gebied van preventie op het laatste nippertje. Door het opzoeken van samenwerking over schotten heen en het vinden van creatieve financiering draagt dit voorbeeld bij aan de positieve gezondheid in de maatschappelijke zorg.

 • Welke keuzes maakt u en wat betekent dit voor kwaliteit, finance en beleid?
 • Welke organisatiestrategie verbindt de kansrijke ontwikkelingen?

In gesprek met u en Eelke Blokker, Sociaal Hospitaal, Gemeente Den Haag en zorgverzekeraar CZ

16.20
Lees meer Sluiten
Conclusies en prioriteiten door de dagvoorzitter

Hoe kunnen zorgnetwerken, technologische innovaties, positieve gezondheid en radicale organisatie- en financieringsvormen bijdragen aan ‘Zorg 5.0’? Waar begint u morgen mee binnen úw organisatie?
Dagvoorzitter Esther van der Voort

16.30
Napraat- en netwerkborrel

Datum
Vrijdag 5 april 2019

Locatie
Van der Valk hotel
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal (routebeschrijving)

Tarief
€ 499,- per persoon (btw vrij)
€ 425,- per persoon (btw vrij) | Collega tarief vanaf twee personen voor de primaire doelgroep

Doelgroep
Alle zorgbranches van VTT, gehandicaptenzorg, GGZ, ziekenhuizen, verzekeraars, beleidsmakers bij de overheid tot zorg en welzijn, gemeenten en sociaal domein.
Functies: directeuren en managers, afdelingshoofden, operationeel managers, kwaliteitsmanagers, raad van bestuur, raad van toezicht, secretarissen van raden van besturen, beleidsmanagers, ICT managers, HR managers, financieel managers, bedrijfsanalisten, medisch en verpleegkundig specialisten, juridisch medewerkers, adviseurs en overige geïnteresseerden.

CRKBO geregistreerd
Bohn Stafleu van Loghum is een onderdeel van Springer Media B.V. Springer Media B.V. is vanaf 01-01-2019 als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.

Accreditatie
Vraag ons naar de accreditatie mogelijkheden. Het congres Zorg HOT Topics staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.

Klantenservice:
T: 030 – 6 38 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Portfoliomanager (inhoudelijke vragen)
Hellen Dankers
E: hellen.dankers@bsl.nl

Eventcoördinator (praktische vragen)
Manouk Mens
E: manouk.mens@bsl.nl

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.