Executive Seminar Connected Care

Topsprekers op het gebied van Connected Care

De juiste zorg op de juiste plek. De afspraken in de hoofdlijnenakkoorden dwingt ziekenhuizen steeds meer zorg te verplaatsen van het ziekenhuis naar mensen thuis. Goedkoop waar het kan, duur waar noodzakelijk. Door middel van nieuwe digitale innovaties hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Met Connected Care kunnen medisch specialisten op afstand assisteren bij complexe medische zorg. Maar wat betekent dit voor uw zorgorganisatie?

Topspreker en expert op het gebied van connected care en e-health in de VS, Dr. John Mattison, Chief Medical Information Officer en Assistant Medical Director van Kaiser Permanente, komt speciaal voor u naar Nederland. Hij leidde onder meer het ontwerp en de implementatie van het grootste geïntegreerde elektronische patiëntendossier in de VS en leidt verschillende nationale programma’s, waaronder virtuele zorg. Ook Keynote Dr. Timothy G. Buchman, Founding Director of the Emory Critical Care Center (ECCC) and Medical Director, Electronic ICU Service, Emory Healthcare en Cheryl Hiddleson, directeur van het project, ontwikkelaar van Connected Care tussen ic’s in de Verenigde Staten en Australië komen speciaal voor u naar Nederland. Tijdens het Zorgvisie Executive Seminar Connected Care delen zij ervaringen en inzichten en bieden u nieuwe handvatten om uw zorgorganisatie effectiever, beter en financieel haalbaarder in te richten.

U krijgt inzicht in:

  • Wat de voorwaarden zijn om connected care echt zorg-breed van de grond te krijgen
  • Hoe u de toegang van patiënten tot klinische zorg op afstand vergroot
  • Op welke manier u meer ruimte krijgt om complexe zorgvragen te evalueren, diagnosticeren en te behandelen
  • Welke technologie, processen bijdraagt aan de kwaliteit en de bezieling
  • En op welke manier connected care kan bijdragen aan de juiste zorg op de juiste plek!

Programma Executive Seminar Connected Care

09:00 uur
Ontvangst
09:30 uur
09:45 uur
Lees meer Sluiten
De juiste zorg op de juiste plek door Connected Care

E-health lost problemen in de zorg op; het tekort aan medewerkers in de zorg, de stijgende zorgvraag van de ouder wordende medemens én het gebrek aan geld.

Wat kan er gedaan worden om e-health te versnellen?

  • Welke initiatieven zijn kansrijk?
  • Wat zijn de obstakels?
  • Wie moet wat doen om Connected Care echt tot een succes te maken?

10:15 uur
Lees meer Sluiten
Keynote John Mattison: het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie

John Mattison, is de Chief Medical Information Officer en Assistant Medical Director voor Kaiser Permanente richt zich op het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie, door convergentie van exponentiële technologieën en gegevensliquiditeit.

Hij leidde het ontwerp en de implementatie van het grootste geïntegreerde elektronische patiëntendossier in de VS en leidt verschillende nationale programma’s, waaronder virtuele zorg. John deelt zijn ervaringen en oplossingen om ook in Nederland een grote stap voorwaarts te kunnen maken met connected care.

11:15 uur
Pauze
11:45 uur
Lees meer Sluiten
Vervolg Keynote John Mattison: het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie

John Mattison, is de Chief Medical Information Officer en Assistant Medical Director voor Kaiser Permanente richt zich op het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie, door convergentie van exponentiële technologieën en gegevensliquiditeit.

Hij leidde het ontwerp en de implementatie van het grootste geïntegreerde elektronische patiëntendossier in de VS en leidt verschillende nationale programma’s, waaronder virtuele zorg. John deelt zijn ervaringen en oplossingen om ook in Nederland een grote stap voorwaarts te kunnen maken met connected care.

12:30 uur
lunchpauze en gelegenheid tot netwerken
13:30 uur
Lees meer Sluiten
De juiste zorg op de juiste plek door Connected Care

Innovaties en Connected Care op zo’n manier inzetten dat ze echt bijdragen aan betere zorg voor de patiënten. Dat streven ze bij mProve ziekenhuizen elke dag na.

Welke organisatorische uitdagingen en oplossingen zijn eer in de dagelijkse praktijk?

14:00 uur
Lees meer Sluiten
Toekomstbestendige zorg door Connected Care

De ziekenhuiszorg vraagt om grote investeringen in infrastructuur, ict en apparatuur. Snelle innovatie zorgt ervoor dat beslissingen steeds moeten worden bijgesteld. Tegelijk gaat de specialisatie bij medisch specialisten en verpleegkundigen door en liggen er grote uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid van personeel, financiering en gelijke toegang tot zorg. Om deze uitdagingen aan te gaan is het noodzakelijk om flexibeler om te gaan met expertise, apparatuur en infrastructuur. Hoe dit georganiseerd kan worden?

14:30 uur
Pauze
15:00 uur

Een perfect voorbeeld van connected care is de eICU. De eICU oplossing stelt experts op afstand in staat om razendsnel te schakelen tussen bedden, ICU’s en ziekenhuizen die tot 400 km van elkaar verwijderd zijn. Timothy Buchman en Cheryl Hiddleson delen hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk en de sleutel tot het succes.

Timothy Buchman: ‘professioneel partnerschap als onderdeel van het succes van connected care’  wordt vaak onderbelicht. De verbindingen tussen professionals onderling zijn net zo belangrijk als de verbinding tussen professional en patiënt.
Cheryl Hiddleson: ‘dit werd ons helemaal duidelijk op het moment dat onze teams in Australië aan het werk gingen en daar een hechter team werden’.

17:00 uur
Afsluiting en netwerkborrel

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Sprekers Executive Seminar Connected Care

Praktische informatie Executive Seminar Connected Care

Datum
Dinsdag 19 november 2019

Locatie
Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

Klik hier voor de routebeschrijving

Tarieven
499,-    per persoon (btw vrij) | Tarief abonnees Zorgvisie
599,-    per persoon (btw vrij) | Standaardtarief*

*Primaire doelgroep

Directie, raad van bestuur, raad van toezicht, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, hoofd en medewerkers kwaliteit, hoofd en medewerker inkoop, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, consultants, informatiespecialisten, juristen, controllers en toezichthouders in de zorgsector. Daarnaast artsen, medisch specialisten en specialistisch verpleegkundigen.

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep voor het congres behoort, mail dan gerust naar annemarie.kreijenbroek@bsl.nl.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervanger.

CEDEO erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Meer informatie
Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 3638
E: aanmelder@bsl.nl
Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Annemarie Kreijenbroek
T: 030 – 638 36 75
M: 06 – 19 26 96 54
E: annemarie.kreijenbroek@bsl.nl
Eventcoördinator (logistieke vragen)
Leonie van Helten
T: 030 – 638 36 59
E: leonie.vanhelten@bsl.nl
Sales (sponsormogelijkheden)
Mark van der Kooij
T: 06 – 42 20 42 31
E:  mark.vanderkooij@bsl.nl


Annuleren

Een inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van € 50 wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750 (excl. BTW) per persoon bedragen de administratiekosten € 250. De administratiekosten bedragen € 35 indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan € 100 bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.