Executive Seminar Connected Care

Topsprekers op het gebied van Connected Care
Beeldmerk Connected Care

De juiste zorg op de juiste plek. De afspraken in de hoofdlijnenakkoorden dwingt ziekenhuizen steeds meer zorg te verplaatsen van het ziekenhuis naar mensen thuis. Goedkoop waar het kan, duur waar noodzakelijk. Door middel van nieuwe digitale innovaties hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Met Connected Care kunnen medisch specialisten op afstand assisteren bij complexe medische zorg. Maar wat betekent dit voor uw zorgorganisatie?

Topspreker en expert op het gebied van connected care en e-health in de VS, Dr. John Mattison, Chief Medical Information Officer en Assistant Medical Director van Kaiser Permanente, komt speciaal voor u naar Nederland. Hij leidde onder meer het ontwerp en de implementatie van het grootste geïntegreerde elektronische patiëntendossier in de VS en leidt verschillende nationale programma’s, waaronder virtuele zorg. Ook Keynote Dr. Timothy G. Buchman, Founding Director of the Emory Critical Care Center (ECCC) and Medical Director, Electronic ICU Service, Emory Healthcare en Cheryl Hiddleson, directeur van het project, ontwikkelaar van Connected Care tussen ic’s in de Verenigde Staten en Australië komen speciaal voor u naar Nederland. Tijdens het Zorgvisie Executive Seminar Connected Care delen zij ervaringen en inzichten en bieden u nieuwe handvatten om uw zorgorganisatie effectiever, beter en financieel haalbaarder in te richten.

U krijgt inzicht in:

  • Wat de voorwaarden zijn om connected care echt zorg-breed van de grond te krijgen
  • Hoe u de toegang van patiënten tot klinische zorg op afstand vergroot
  • Op welke manier u meer ruimte krijgt om complexe zorgvragen te evalueren, diagnosticeren en te behandelen
  • Welke technologie, processen bijdraagt aan de kwaliteit en de bezieling
  • En op welke manier connected care kan bijdragen aan de juiste zorg op de juiste plek!

Programma Executive Seminar Connected Care

09.00
Ontvangst
09.30
09.45
Lees meer Sluiten
Digitalisering lost problemen in de zorg op

Het tekort aan medewerkers in de zorg, de stijgende zorgvraag van de ouder wordende medemens én het gebrek aan geld. Wat kan er gedaan worden om e-health te versnellen?

  • Welke initiatieven zijn kansrijk?
  • Wat zijn de obstakels?
  • Wie moet wat doen om Connected Care echt tot een succes te maken?

10.15
Lees meer Sluiten
Keynote Dr. John Mattison: het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie

Dr. John Mattison, is de Chief Medical Information Officer en Assistant Medical Director voor Kaiser Permanente richt zich op het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie, door convergentie van exponentiële technologieën en gegevensliquiditeit.

Hij leidde het ontwerp en de implementatie van het grootste geïntegreerde elektronische patiëntendossier in de VS en leidt verschillende nationale programma’s, waaronder virtuele zorg. John deelt zijn ervaringen en oplossingen om ook in Nederland een grote stap voorwaarts te kunnen maken met connected care.

11.15
Pauze en gelegenheid om een kijkje te nemen bij de posterpanels op de informatiemarkt
11.45
Lees meer Sluiten
Vervolg Keynote Dr. John Mattison: het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie

Dr. John Mattison, is de Chief Medical Information Officer en Assistant Medical Director voor Kaiser Permanente richt zich op het transformeren van zorgverlening met informatietechnologie, door convergentie van exponentiële technologieën en gegevensliquiditeit.

Hij leidde het ontwerp en de implementatie van het grootste geïntegreerde elektronische patiëntendossier in de VS en leidt verschillende nationale programma’s, waaronder virtuele zorg. John deelt zijn ervaringen en oplossingen om ook in Nederland een grote stap voorwaarts te kunnen maken met connected care.

12.30
lunchpauze en gelegenheid tot netwerken
13.30
Lees meer Sluiten
De juiste zorg op de juiste plek door Connected Care

Innovaties en Connected Care op zo’n manier inzetten dat ze echt bijdragen aan betere zorg voor de patiënten. Dat streven mProve ziekenhuizen elke dag na. Welke organisatorische uitdagingen en oplossingen zijn er in de dagelijkse praktijk?

13.50
Lees meer Sluiten
De digitale strategie voor het ziekenhuis van de toekomst

Rijnstate heeft een ambitieuze digitale strategie geformuleerd en werkt samen met Philips aan verschillende projecten om het ziekenhuis klaar voor de toekomst te maken. De ambitie is dat over tien jaar alleen patiënten naar het ziekenhuis komen als de behandeling of controle niet thuis kan gebeuren. Dit wordt met wetenschappelijk onderzoek ondersteund. Welke stappen worden er gezet om dit alles te realiseren?

14.10
Lees meer Sluiten
Máxima MC: de Flow hartrevalidatie

Flow is een nieuw centrum binnen Máxima MC, dat gericht is op revalidatie, telemedicine en preventie van chronische ziekten. Met telerevalidatie als belangrijk speerpunt is FLOW  de afgelopen jaren één van de kartrekkers geweest bij het tot stand brengen van de nieuwe NVVC richtlijn en opname in de basisverzekering van deze zeer effectieve behandeling. Tijdens dit congres wordt u op de hoogte gebracht van innovaties en wetenschappelijk onderzoek op dit terrein.

14.30
Pauze en gelegenheid om een kijkje te nemen bij de posterpanels op de informatiemarkt
15.00

Persoonlijke gezondheidsadviezen op basis van data analytics in de zorg wordt binnen UMC Utrecht toegepast. Wouter van Solinge vertelt wat het concreet oplevert en aan welke voorwaarden er voldaan moet worden om het succesvol toe te passen.

15.30

Een perfect voorbeeld van connected care is de eICU. De eICU oplossing stelt experts op afstand in staat om razendsnel te schakelen tussen bedden, ICU’s en ziekenhuizen die tot 400 km van elkaar verwijderd zijn. Timothy Buchman en Cheryl Hiddleson delen hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk en de sleutel tot het succes.

Timothy Buchman: ‘professioneel partnerschap als onderdeel van het succes van connected care’  wordt vaak onderbelicht. De verbindingen tussen professionals onderling zijn net zo belangrijk als de verbinding tussen professional en patiënt.
Cheryl Hiddleson: ‘dit werd ons helemaal duidelijk op het moment dat onze teams in Australië aan het werk gingen en daar een hechter team werden’.

17.00
Afsluiting en netwerkborrel

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Sprekers Executive Seminar Connected Care

Praktische informatie Executive Seminar Connected Care

Datum
Dinsdag 19 november 2019

Locatie
Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

Klik hier voor de routebeschrijving

Tarieven
499,-    per persoon (btw vrij) | Tarief abonnees Zorgvisie
599,-    per persoon (btw vrij) | Standaardtarief*

*Primaire doelgroep

Directie, raad van bestuur, raad van toezicht, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, hoofd en medewerkers kwaliteit, hoofd en medewerker inkoop, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, consultants, informatiespecialisten, juristen, controllers en toezichthouders in de zorgsector. Daarnaast artsen, medisch specialisten en specialistisch verpleegkundigen.

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep voor het congres behoort, mail dan gerust naar annemarie.kreijenbroek@bsl.nl.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervanger.

CEDEO erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Meer informatie
Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 3638
E: aanmelder@bsl.nl
Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Annemarie Kreijenbroek
T: 030 – 638 36 75
M: 06 – 19 26 96 54
E: annemarie.kreijenbroek@bsl.nl
Eventcoördinator (logistieke vragen)
Leonie van Helten
T: 030 – 638 36 59
E: leonie.vanhelten@bsl.nl
Sales (sponsormogelijkheden)
Mark van der Kooij
T: 06 – 42 20 42 31
E:  mark.vanderkooij@bsl.nl


Annuleren

Een inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van € 50 wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750 (excl. BTW) per persoon bedragen de administratiekosten € 250. De administratiekosten bedragen € 35 indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan € 100 bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.