Congres Medisch Leiderschap in de coronacrisis

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke leiders

Wegens onvoorziene omstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt dit congres te annuleren. Wij bieden u graag een passend alternatief. Op 28 oktober 2020 organiseert onze kennispartner Skipr de Expert Class Topsprekers over adaptief leiderschap. Bekijk de website voor meer informatie.

Zor 0390 Header Medischleiderschap 2480x1299 V2

In crisistijd ontstaat er extra druk op medewerkers, resources, maar ook op uw leiderschap. Er zijn tal van initiatieven met verschillende spelers wat zorgt voor versnippering en verwarring. Conventionele en vaak hiërarchische verhoudingen kunnen onder druk komen te staan. Stevig en toekomstbestendig leiderschap is belangrijker dan ooit. Maar wat vraagt dit van u als leider? Hoe ziet medisch leiderschap eruit? En hoe past u dit toe in uw organisatie, regionale samenwerkingen en in contacten met de belangrijkste stakeholders?

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke leiders
Het congres Medisch Leiderschap in in de coronacrisis neemt u mee in toekomstbestendig leiderschap. U verdiept zichzelf in de leiderschapsthema’s van nu, leert de lessen uit crisistijden vanuit de frontlinie en ontdekt noodzakelijke competenties voor de leiders van nu.

Keynotes
U krijgt de unieke kans om te leren van topsprekers en experts op het gebied van medisch leiderschap in de coronacrisis:

Sophia de Rooij_Congres Medisch Leiderschap_Zorgvisie_2020 Armand Girbes_Congres Medisch Leiderschap_2020_Zorgvisie
Prof. dr. Bart Berden,
voorzitter raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
Prof. dr. Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG Prof. dr. Sophia de Rooij, voorzitter raad van bestuur MST Prof. dr. Armand Girbes,
hoofd afdeling intensive care volwassenen

 

Tijdens het Zorgvisie congres Medisch Leiderschap in de coronacrisis:

  • Leert u van ervaringen uit de frontlinie van de coronacrisis
  • Hoort u de essentie van medisch leiderschap in crisissituaties
  • Ontvangt u handvatten om uw leiderschap toekomstbestendig te maken
  • Ontdekt u noodzakelijke competenties voor crisisbestendige leiders
  • Leert u het belang van communicatie op alle niveaus

Programma | Medisch Leiderschap

09.00
Ontvangst
09.30
Opening
09.45

Bart Berden moest noodgedwongen leiderschap nemen tijdens de corona-crisis. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kreeg als eerste met corona-patiënten te maken en daarmee inzicht in de ernst van de situatie. Wat zijn de belangrijkste informatiebronnen geweest? Op welke data werd gekoerst? En wat zijn de grootste struikelblokken geweest?

10.30

In Amsterdam werd de situatie in Brabant nauwlettend in de gaten gehouden. Nooit moest er in zo’n korte tijd zóveel gebeuren om de extra patiënten in het ziekenhuis op te kunnen nemen. Hoe verliep dit in de praktijk? Wat deed het met de medewerkers? Welke middelen zijn ingezet? Wat leverde de ingezette corona check app op? En hoe bewaakt een bestuurder de balans tussen alle belangen?

11.15
Netwerkpauze
11.45
Lees meer Sluiten
Grensoverschrijdende samenwerkingen in Twente

Het Medisch Spectrum heeft al een jarenlange samenwerking binnen de Nederlands-Duitse grensstreek met de ziekenhuizen in Duitse stad Münster. Hoe verloopt deze samenwerking buiten maar ook tijdens crisissituaties. Wie neemt waarbij leiderschap? Welke resultaten worden meegenomen naar de toekomst en welke niet?

12.30
Lunchpauze en gelegenheid tot netwerken
13.30
Lees meer Sluiten
Noord-Nederland en eigenzinnig leiderschap

Noord-Nederland is opmerkelijk succesvol in de aanpak van de coronacrisis. Deels een toevallige samenloop van omstandigheden en deels door een beleid te voeren van indammen en opsporen. Dat laatste was soms tegen de wil van de nationale beleidsmakers in. Welke elementen waren koersbepalend bij deze strategie? Welk schaakspel was er nodig? Op welke manier is er consensus in de regio gevonden?

14.10

Het ziekenhuisbestuur betrekt verpleegkundigen over het algemeen onvoldoende bij het crisismanagement in de coronacrisis. Wat levert het op om de invloed van verpleegkundigen te vergroten? Hoe kan deze invloed steviger geborgd worden bij het ziekenhuisbestuur? Pieterbas Lalleman deelt zijn visie en oplossingen.

14.50
Korte break
15.20

Armand Girbes, hoofd afdeling intensive care van het Amsterdam UMC, stond aan de frontlinie tijdens de coronacrisis. Door de enorme toestroom van patiënten moesten vaste structuren en procedures en het team acuut aangepast worden. Daarnaast was de onzekerheid enorm groot over zelf besmet raken, het gebrek aan medische hulpmiddelen, de kwaliteit van de geleverde zorg en als meest belangrijke de vraag: ‘Hoe gaan we dit volhouden’. Tijdens deze bijdrage hoort u de ervaringen en over de voorbereidingen voor een eventuele opleving van de crisis.

16.00

In crisistijden worden in samenwerking tussen zorgorganisaties muren geslecht die eerder onverwoestbaar leken. Anderzijds legt de crisis ook de stroefheid bloot. Welke lessen zijn er geleerd en hoe worden deze bij een nieuwe crisissituatie en daarbuiten toegepast?

16.40
Afsluiting en gelegenheid tot netwerken

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Sprekers | Medisch Leiderschap

Praktische informatie | Medisch Leiderschap

Wat ‘coronaproof’ nascholen bij ons betekent 
Lees hier meer over de maatregelen die wij op de congressen treffen.

Datum
Dinsdag 27 oktober 2020

Locatie
Omgeving Utrecht

Tarieven
499,-    per persoon (btw vrij) | Standaardtarief

 

Doelgroep

Dit congres is geschikt voor directie, raad van bestuur, raad van toezicht, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, hoofd en medewerkers kwaliteit, hoofd en medewerker inkoop, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, informatiespecialisten, juristen, controllers van zorgorganisaties. Daarnaast artsen, medisch specialisten, specialistisch verpleegkundigen en leden van patiënten- en cliëntenraden.
Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep van dit congres behoort, mail dan gerust naar annemarie.kreijenbroek@bsl.nl.

Accreditatie
Accreditatie voor het congres Medisch Leiderschap wordt aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

CEDEO erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

 

Heeft u vragen over..

..uw inschrijving of aanmelding?
Neem contact op met de klantenservice
T: 030 – 638 3638
E: aanmelder@bsl.nl
..de inhoud of het programma?
Neem contact op met Annemarie Kreijenbroek (projectleider)
T: 030 – 638 36 75
M: 06 – 19 26 96 54
E: annemarie.kreijenbroek@bsl.nl
..bereikbaarheid of andere logistieke vragen?
Neem contact op met Eefje Korten (eventcoördinator)
T: 030 -638 36 53
M: 06 – 21 35 57 59
E: eefje.korten@bsl.nl


Annuleren

Een inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van € 50 wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750 per persoon bedragen de administratiekosten € 250. De administratiekosten bedragen € 35 indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan € 100 bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.