Zorgvisie Zorgvastgoed congres

Nieuwe Zorg, Oud Vastgoed

Tijdens het Zorgvisie Zorgvastgoed congres 2019 hoort u de trends en oplossingen voor de care en de cure op het gebied van: levensloopbestendig wonen en zorgen, financieringsmogelijkheden, samenwerkingen en integratie van technologische ontwikkelingen en architectuur.

Nieuwe zorg, oud vastgoed
Vastgoed in de zorg is en blijft een dynamisch thema. Wensen en behoeften van (potentiële) bewoners en patiënten veranderen en sluiten niet meer aan bij verouderd zorgvastgoed.

Ouderen van nu zijn kleurrijker dan hun voorgangers en willen zelf de regie houden. Waar mogelijk wordt ‘zorg dichtbij’ en samen met de huisarts gegeven. Door zorg meer naar de eerste lijn te verplaatsen en oplossingen te bieden als e-health-toepassingen wordt het ziekenhuisgebruik verminderd. Daarnaast neemt de vraag naar levensloopbestendige woningen, extramurale zorgappartementen en intramuraal zorgvastgoed zoals moderne verpleeghuizen voor dementerenden alleen maar toe.

Slimme oplossingen om architectuur en technologie te integreren ‘Nieuwe ouderen’, nieuw (zorg) vastgoed
Prof. dr. ir Masi Mohammadi
Leider van de KIVI-leerstoel
‘Architecture in Health’ HAN University
Cees van Boven
Bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland

Op welke manier zijn deze trends te integreren in uw vastgoedportefeuille? En op welke manier kan zorg geïntegreerd worden in de infrastructuur van de maatschappij?

Tijdens dit congres hoort u de trends en oplossingen voor de care en de cure op het gebied van:

 • Levensloopbestendig wonen en zorgen
 • Financieringsmogelijkheden
 • Samenwerkingen
 • Integratie van technologische ontwikkelingen en architectuur

Doe in één dag kennis op over de laatste inzichten en trends rondom vastgoed in de zorg! Kom samen met uw collega en ontvang korting!

09.15
Ontvangst en gelegenheid tot netwerken
09.45
Lees meer Sluiten
Opening door de dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen

Opening door de dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen.
Elisabeth van den Hoogen, dagvoorzitter

09.50
Lees meer Sluiten
‘Nieuwe ouderen’, nieuw (zorg) vastgoed

Ouderen van nu zijn kleurrijker dan hun voorgangers en willen zelf de regie houden. De vraag naar levensloopbestendige woningen, extramurale zorgappartementen en intramuraal zorgvastgoed zoals moderne verpleeghuizen voor dementerenden nemen alleen maar toe. Wat zijn de belangrijkste veranderingen die Woonzorg Nederland constateert? Op welke manier speelt zij hier op in? Op welke manier zoeken zij samenwerkingen met zorgpartners?
Cees van Boven, bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland

10.25
Lees meer Sluiten
Financiering: Zorgvastgoed als belegging

Zorgvastgoed wordt inmiddels beschouwd als een volwassen beleggingsmogelijkheid, hetgeen interessante opties voor de financiering met zich meebrengt.

 • Wat zijn de verschillende mogelijkheden voor de financiering?
 • Met welke positieve en negatieve effecten gaat dit gepaard?

11.00
Ochtendpauze en mogelijkheid tot netwerken
11.30
Lees meer Sluiten
5 slimme oplossingen om architectuur en technologie te integreren

In het onderzoeksprogramma ‘Empathic Environment’, wordt doorlopend interdisciplinair onderzoek naar technologische en sociale aspecten van slimme gezonde buurten. Op welke manier is inbedding van opkomende technologieën (zoals domotica, AI, robotica). en IoT) in architectonische concepten en systemen toe te passen. Hoe creëert u een delicate balans tussen architectuur, technologie en de werkelijke behoeften en voorkeuren van (eind) gebruikers. Wat willen bewoners nu echt? Tijdens deze bijdrage hoort u 5 slimme en gefundeerde oplossingen.
Prof. dr. ir. Masi Mohammadi, voorzitter van ‘Smart Architectural Technologies’ aan de Technische Universiteit Eindhoven en leider van de KIVI-leerstoel ‘Architecture in Health’ aan de HAN University of applied sciences in Nederland

12.15
Lees meer Sluiten
Ronde tafelsessies

Ontmoet andere vastgoed professionals en deel, aan de hand van stellingen, kennis en ervaring op het gebied van uw vastgoed-uitdagingen en -oplossingen.

13.00
Lunch met gelegenheid tot netwerken
13.45
Lees meer Sluiten
Kennissessies ronde I

1.1 Toekomstbestendig zorgaanbod in de regio
1.2 Circulair vastgoed in de care
1.3 Woon- & Zorgconcepten

Lees de sessieomschrijvingen >

14.35
Korte middagpauze
14.45
Lees meer Sluiten
Kennissessies ronde II

2.1 Levensloopbestendig wonen en zorgen: De Knarrenhof
2.2 Circulair vastgoed

Lees de sessieomschrijvingen >

15.45
Lees meer Sluiten
Oud vastgoed, nieuw wonen: Samen en Anders

‘Wat doe je als een wooncomplex niet meer geschikt is voor zorgverlening? Je kunt de deuren sluiten, maar je kunt ook op zoek naar een alternatieve bestemming. – Bob Janse’

Laurens Wonen boog zich over een alternatief, een manier om deze woonomgeving aantrekkelijk te maken voor jong en oud, voor kwetsbare en niet kwetsbare mensen. Het resultaat is een nieuwe woonvorm waarbij wederkerigheid, langer thuiswonen en duurzaamheid de uitgangspunten zijn.

Aan bod komen:

 • Op welke manier is oude vastgoed aangepast?
 • Welke nieuwe technologieën zijn toegepast?
 • Wat levert het op? Welke uitdagingen zijn er?
 • Wat zijn de take-aways die anderen een vliegende start kunnen geven?

Bob Janse, Laurens Wonen

16.15
Lees meer Sluiten
Levensloop bestendige woningen Homes for life

In heel Europa zijn er dezelfde uitdagingen; ouder wordende bevolkingen, ouderen die steeds langer thuis (willen) wonen, een woningvoorraad
Menno Hinkema, senior onderzoeker TNO

16.45
Afsluiting en netwerkborrel

Kennissessies ronde 1

1.1
Lees meer Sluiten
Toekomstbestendig zorgaanbod in de regio

Toekomstbestendig zorgaanbod in de regio, dat is waar Treant mee bezig is. Acute en complexe zorg concentreren in een interventiecentrum in het hart van de regio. En veelvoorkomende, laagcomplexe en planbare zorg leveren in de bestaande (poli)klinieken.

 • Welke oplossingen bieden deze ontwikkelingen?
 • Wat gebeurt er met het bestaande vastgoed?

1.2
Lees meer Sluiten
Circulair vastgoed in de care

De Vijf Havens van Aafje is het eerste duurzame verpleeghuis in Rotterdam. Er liggen 750 zonnepanelen op het dak, er zit een warmtepomp tweehonderd meter diep in de grond en er staan zonneboilers op het dak. Daarnaast is er automatische LED-verlichting in de gezamenlijke ruimtes en de speel- en beweegtuinen voor kinderen en kleinkinderen zijn helemaal gemaakt van gerecycled materiaal.

 • Wat waren de uitgangspunten bij deze verduurzamende operatie?
 • Op welke manier zijn er nieuwe technologieën toegepast?

1.3
Lees meer Sluiten
Woon- & Zorgconcepten

Visionair en zorgondernemer Ruud Slot opende de afgelopen jaren woonzorgcentra in Veenoord en Slagharen en een gezondheidscentrum , in het voormalige karmelietenklooster in Hoogeveen. Nu lanceert De Zorgzaak een nieuw concept in een vroegere tuinbouwschool. Ruud deelt zijn visies, plan van aanpak om andere ondernemers erbij te betrekken én een betere zorg/woonomgeving te creëren voor de eindgebruikers.

Kennissessies ronde 2

2.1
Lees meer Sluiten
Levensloopbestendig wonen en zorgen: De Knarrenhof

De behoeften van mensen en de maatschappij veranderen. Langer thuis wonen heeft de voorkeur. Maar, op welke manier? Stichting Knarrenhof© ontwikkelde een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen.  ‘Leuk, veilig en zelfstandig wonen’ is het motto.

 • Wat doet Stichting Knarrenhof anders dan anderen?
 • Hoe steekt het concept in elkaar?
 • Wat levert het op?
 • Wat zijn de take-aways die anderen een vliegende start kunnen geven?

Peter Prak, initiatiefnemer Knarrenhof©, eigenaar Locksley Collective

2.2
Lees meer Sluiten
Circulair vastgoed

Meer informatie volgt.

Datum
Donderdag 24 oktober 2019

Locatie
Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein (routebeschrijving)

Tarief
€ 399,- per persoon (btw vrij) | Vroegboektarief voor de primaire doelgroep t/m 1 juli 2019
€ 349,- per persoon (btw vrij) | Collega tarief voor aanmeldingen vanaf twee personen voor de primaire doelgroep
€ 499,- per persoon (btw vrij) | Standaardtarief voor de primaire doelgroep

€ 799,- per persoon (btw vrij) | Prijs voor niet-primaire doelgroep

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

 

Primaire doelgroep
Het congres is bedoeld voor alle zorgbranches. Deelnemers hebben onder meer de volgende functies: directie, bestuursleden, (facility)managers, hoofden facility, hoofden bouwzaken, controllers, hoofden financiën, projectleiders bouw, beleidsmedewerkers, vastgoedmanagers, afdelingshoofden, operationeel managers, kwaliteitsmanagers, raad van bestuur, raad van toezicht, secretarissen van raden van besturen, beleidsmanagers, financieel managers, bedrijfsanalysen, adviseurs, consultants en overige geïnteresseerden.

Accreditatie
Vraag ons naar de accreditatie mogelijkheden. Het congres Zorgvastgoed staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.

Klantenservice:
T: 030 – 6 38 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Portfoliomanager (inhoudelijke vragen)
Annemarie Kreijenbroek
T: 06 – 19 26 96 54
E: annemarie.kreijenbroek@bsl.nl

Eventcoördinator (praktische vragen)
Eva Reuvers
M: 06 – 47 94 77 39
E: eva.reuvers@bsl.nl

Annuleren
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.