Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Curatoren: ‘Doorstart Thebe was onmogelijk’

Mark van Dorresteijn
De doorstart van Thebe was onmogelijk door aanbestedingsregels. Daarbij wilde het moederbedrijf de verliezen van de huishoudelijkehulptak niet langer compenseren. De curatoren van Thebe schrijven dat in hun eerste faillissementsverslag.
Curatoren: 'Doorstart Thebe was onmogelijk’
Foto: ANP XTRA Roos Koole

In het verslag schrijven de curatoren dat een doorstart van de failliet verklaarde huishoudhulporganisatie eigenlijk nooit mogelijk is geweest. ‘Verkoop van de bedrijfsactiviteiten was feitelijk en juridisch niet mogelijk’, concluderen de curatoren.

Faillissement Thebe

Thebe leverde met ongeveer tweeduizend mensen huishoudhulp aan zevenduizend klanten. Het bedrijf maakte al jaren verlies en ging eind december na een korte periode van stille bewindvoering failliet.

Onvrede personeel

Ontslagen personeel procedeert nog tegen het faillissement. De werknemers zijn hun baan kwijtgeraakt maar veel doen via andere aanbieders hetzelfde werk voor loon dat 14 tot 28 procent lager ligt, zegt hun advocaat Jean-Louis van Os. Ze menen dat hun arbeidsvoorwaarden verkwanseld zijn. Er zijn volgens de advocaat bewijzen dat er kort voor het faillissement vergaand met andere zorgaanbieders is onderhandeld over een overname maar dat Thebe niet akkoord wilde gaan. ‘We willen dit tot op de bodem uitzoeken’, kondigde de advocaat aan. Het hoger beroep tegen het faillissement dient op 11 maart bij het hof in Den Bosch.

1 REACTIE

  1. Leuk dat plaatje met Het wetboek van strafrecht! Ik neem aan dat het hier gaat om het burgerlijk recht en niet het strafrecht omdat de werknemers compensatie verlangen en geen belang hebben bij een gevangenisstraf van de bestuurder. Een dreigende gevangenisstraf is natuurlijk wel sappiger…
    Los van de wensen van de werknemers is de laatste jaren helaas gebleken dat het strafrecht weinig mogelijkheden biedt om bestuurders die onrechtmatig handelen rondom een faillissement te vervolgen. Zelfs het burgerlijk recht biedt weinig aanknopingspunten, en dat weten bestuurders. Ik hoop daarom dat de werknemers niet veel geld uitgeven aan een dure advocaat die alle belang heeft om deze zaak als kansrijk te presenteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.