Duitsland verhoogt uitgaven ouderenzorg met 25 procent

Duitsland verhoogt de uitgaven voor de ouderenzorg, Engeland worstelt met draconische bezuinigingen en in Amerika exploderen de zorguitgaven opnieuw. Nederland presteert opmerkelijk goed als het gaat om de beheersing van de uitgaven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Brandenburger Tor-450.jpg
De Duitse ouderenzorg is sober in vergelijking met Nederland.

Beheersing van de zorguitgaven is een hot issue in alle Westerse landen. Maar er zijn grote verschillen in de manier waarop landen ermee omgaan, blijkt op de conferentie ‘Steeds meer zorg, een betaalbare oplossing?’, voorafgaand aan de oratie van Patrick Jeurissen, hoogleraar betaalbaarheid van zorg, op 1 juni in de aula van het Radboudumc. Voor de conferentie, georganiseerd door de Celsus Academie voor Betaalbare Zorg en het Talma Institute, zijn drie wetenschappers uit Amerika, Engeland en Duitsland uitgenodigd.

Duitse ouderenzorg is sober
Opmerkelijk is dat Duitsland flink de buidel trekt bij een hervorming van de ouderenzorg. De uitgaven zullen

1
377

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Wat niet verteld wordt is dat ons land het enige is, waar de onderhoudsplicht volgens het BW kon vervallen door het optuigen van de AWBZ(aardgasbaten) Veel Duitsers verplaatsen hun geliefde ouders dan ook naar Polen en Tsjechie waar de zorg veel goedkoper is. En wel eens een uitzending gezien op de BBC over de gezondheidszorg? zelden of nooit dit in tegenstelling tot de hypochonders in het oosten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.