Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grip op tijdelijk leiderschap

Wanneer je tijdelijk wordt ingehuurd als leidinggevende of adviseur, heb je een aparte relatie met de organisatie. Het boek ‘Grip op Tijdelijk Leiderschap’ geeft interim managers inzicht in het werk dat zij vervullen. Het is een boek voor betrokken leiders die hun bijzondere positie van buitenstaander willen gebruiken om organisaties vooruit te helpen.

Nyenrode Business Universiteit en Eiffel deden gezamenlijk onderzoek naar tijdelijk leiderschap, waarvan de resultaten in het boek worden gepresenteerd. Een van de uitkomsten van het onderzoek is dat interim managers een heel ander beeld van hun werk hebben dan hun opdrachtgevers. Zo blijken opdrachtgevers een interim-manager vooral in het systeem te laten werken, in plaats van aan systeem. Ook over de mate van het succes van de opdracht bestaat een wisselend beeld. Zo claimt 87 procent van de interim managers dat het resultaat van zijn opdracht in de organisatie is ‘geland’, ten opzichte van 57 procent van de opdrachtgevers.

Onderzoeksresultaten

Naast de onderzoeksresultaten biedt het boek ook verdieping en verbreding van het thema ‘tijdelijk leiderschap’. In interviews proberen prominente sprekers als Karel Noordzij, André Wierdsma, Frank Kwakman, Paul van Os, Jaap van Muijen, Jacques Reijniers, Robert Jan Blomme en ervaringsdeskundigen de kern te raken van tijdelijk leiderschap.

Het boek wordt op 9 april gepresenteerd op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.