Hazelzet: ‘VBHC is vooral in het voordeel van de patiënt’

Het Erasmus MC hield deze maand de eerste Erasmus Summer Course ‘Value Based Healthcare, from theory to implementation’. De ruim tachtig deelnemers kregen in vijf middagen een inspirerend overzicht van alle aspecten van value based healthcare (VBHC). Hoofdspreker was Jan Hazelzet, professor in Healthcare Quality and Outcome bij het Erasmus MC.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

U bent aangewezen om VBHC in te bedden in de cultuur van het ziekenhuis. Is dat moeilijk? ‘In 2014 hebben we hier in het ziekenhuis onze strategische ambities vastgesteld, de koers richting 2018. Daarbij staat VBHC, of waardegedreven zorg, bovenaan. Sindsdien zijn we met een aantal pilotziektebeelden aan de slag gegaan om het in praktijk te brengen. Dat zijn schisis (hazenlip), borstkanker, herseninfarct, blaaskanker, keelkanker, obesitas en syndroom van Turner. Waardegedreven zorg is niet van de ene op de andere dag ingevoerd. We hebben zorgteams met een positieve grondhouding  gekozen om de eerste zorgpaden te maken. Die teams gaan heel

1
1231

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.