Niet steeds hetzelfde verhaal

De Health Deal Chronische Zorg maakt zich sterk voor ‘zuinige, zinnige en excellente zorg voor de chronische pijnpatiënt’. Met de ontwikkeling van een PGO en modules proberen de partners de patiënt de regie te geven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Health Deal Chronische Pijn

In Nederland zijn meer dan 2,2 miljoen mensen met chronische pijn. Veel patienten zien zo’n twintig zorgprofessionals in hun ‘pijncarrière’. Echter, de professionals weten vaak niet van elkaars behandeltraject. Laat staan dat patiënten weten waar ze aan toe zijn. Eind 2015 gaf voormalig VWS-minister Schippers de aftrap voor zogeheten Health Deals: afspraken tussen overheid en partners, zoals zorgaanbieders, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars, om schotten die zorginnovatie en opschaling belemmeren, te doorbreken en deuren naar nieuwe financieringsvormen te openen. Een van deze deals is de Health Deal Chronische Pijn waarin diverse organisaties samenwerken, te weten: Pijnpatiënten naar één stem, MiCare Revalidatie, The

0
18

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.