Van nazorg naar voorzorg

Het potentieel van e-health wordt breed onderkend, maar onvoldoende benut. De nadruk ligt op toepassingen die de bestaande zorg effectiever en (vooral) goedkoper moeten maken. Dit terwijl e-health burgers en hun zorgverleners in staat stelt om proactief te zijn, juist gezondheidsproblemen voor te blijven.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Xavier Arnau/Getty Images/iStock

E-Healthtoepassingen worden ontwikkeld voor een gezondheidszorg die zichtbaar verandert. Als de grote veranderingen in de zorg doorzetten – en veel wijst daarop – zal de nadruk verder verschuiven naar integrale zorg. Waarbij meer plaats is voor: 1. anticiperen op en voorkómen van (verergering van) ziekte, 2. begeleiding van mensen met meerdere chronische ziekten gericht op behoud van functioneren en optimale participatie in de samenleving, 3. bevordering van gezond leven en een gezonde omgeving alsook 4. maximale regie in handen van burgers en patiënten.

De huidige e-healthagenda is te beperkt. Enerzijds is het te veel gericht op consumentenoplossingen (apps) die geen

0
141

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.