Vernieuwend tot in de vezels

Sommige bestuurders voeren vernieuwingen door die de hele sector veranderen. Hoeveel lef komt daarbij kijken? Zorgvisie vroeg het Jos de Blok, Peter Bennemeer, Rob Hoogma en Marijke van Putten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Robert Kneschke/Fotolia.com

De terugkeer van de wijkverpleegkundige, FACT-teams voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, kwaliteitszorg op basis van dialoog met de cliënt in plaats van ‘meten is weten’, een radicale snoei van ineffectieve ziekenhuisbehandelingen. Stuk voor stuk vernieuwingen die niet meer zijn weg te denken uit de zorg, maar die in eerste instantie stuitten op verbazing en soms weerstand.
Het vraagt van de betrokken bestuurders lef om tegen de stroom in te roeien, zou je denken. Maar zelf hebben ze dat gevoel niet. ‘Ik denk dat het belangrijker is dat je mogelijkheden ziet om dingen te veranderen. Het gaat volgens mij meer

0
34

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.