Visionair, gewaagd, groot en vol risico’s

Het Karolinska Universiteitsziekenhuis is bezig met de implementatie van waardegedreven zorg. Een groep zorgbestuurders, managers en medisch specialisten was er in november 2017 op bezoek om hun succes- en faalfactoren zorg te ontdekken. Niet om te kopiëren, maar om te leren. Vier van hen doen verslag.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Foto: Carin Tellström

Patient first, de patiënt op 1, is de missie van Karolinska. Om dat daadwerkelijk in praktijk te brengen, heeft het ziekenhuis een operating model ingevoerd. Want, zo meent Karolinska, de behandeling van een patiënt met de beste uitkomsten vraagt om meer dan de beste specialist. In de zorgketen voegen veel partijen waarde toe: van verpleging en apotheek tot radiologie en van eerstelijn tot extramurale verpleging na ontslag.

Karolinkska vult de waardegedreven zorg vanuit verschillende kanten in. Zo wordt de patiënt betrokken bij het formuleren van de uitkomstmaten en het relatieve belang hiervan, zowel in klinische uitkomsten als bloeddruk, wondinfecties

0
360

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.