Zorgbestuurders moeten het lef hebben om te experimenteren’

Wat vinden de externe toezichthouders op de zorg goede bestuurders? Moeten die lef hebben of liever niet? Wat is voor hen besturen met lef? En hebben zijzelf in hun functie lef moeten tonen?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM. Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Chris Fonteijn: ‘Lef betekent dat je durft tegen te spreken en een eigen oordeel vormt. Dat je je rug rechthoudt en vasthoudt aan jouw idee, ook als een meerderheid tegen jouw beslissing is.

De zorg is naar mijn idee van nature een vrij conservatieve branche, terwijl tegelijkertijd gevraagd wordt dat hij vooruitgaat. Voor zorgbestuurders geldt dat wat op dag één lef is, op dag twee falen kan zijn. Een bestuurder met lef is niet bang om risico’s te nemen, maar gaat daar wel verantwoord mee om. Ik zie dat zorgbestuurders de neiging hebben te terughoudend te zijn. Vooral de laatste

0
34

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.