Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek van SenterNovem

Onderzoek dat SenterNovem door TNO heeft laten uitvoeren, toont aan dat de airco en klimaatinstallatie veel te veel energie verbruiken door achterstallig onderhoud en een onjuiste afstelling. Goed beheer en onderhoud verminderen het elektriciteitsgebruik fors, tot wel 35 proces van het jaargebruik.

De Installatie Performance Scan van SenterNovem helpt om klimaatinstallaties zuiniger te gebruiken. Zowel de opwekker (cv-ketel, koelmachine), de regelingen (stooklijnen, bedrijfstijden, overwerkschakeling), distributiesysteem (inregeling) en het afgiftesysteem (radiator, koelplafond) worden onder de loep genomen.

De Installatie Performance Scan is te downloaden op slimme-energie.nl.

Op de site slimme-energie.nl geeft SenterNovem meer tips en adviezen om in een gebouw ‘slim’ om te gaan met energie. Facilitymanagers en beheerders van gebouwen kunnen hier bijvoorbeeld terecht voor hulpmiddelen, maatregelen en toepassingen op het gebied van koeling, ventilatie en verwarming.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.