Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Oudere patiënt hard geraakt in portemonnee’

Oudere chronisch zieken met een laag inkomen worden onevenredig hard geraakt in hun portemonnee door de plannen van het kabinet. Door het afschaffen van zorgregelingen zoals de compensatie van het eigen risico zou een ouder echtpaar er tot 888 euro per jaar op achteruit kunnen gaan. Dat zegt directeur van de ouderenbond ANBO Liane den Haan.
‘Oudere patiënt hard geraakt in portemonnee’

Deze ouderen lopen volgens haar ook nog eens geld mis door de voorgenomen afschaffing van de fiscale aftrek voor zorgkosten. ‘Dit komt heel hard aan bij ouderen die alleen AOW hebben of slechts een klein aanvullend pensioen. Zij hebben niet de mogelijkheid dit nog bij te spijkeren’, zegt Den Haan.Afschaffing zorgregelingen

De ANBO vraagt de Kamer, die de komende week praat over de afschaffing van zorgregelingen en tegemoetkomingen, aandacht voor de gevolgen hiervan voor ouderen. Den Haan roept de Kamer op om niet alleen te kijken naar het bruto inkomen, maar naar de draagkracht van mensen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.