Home Partnerpagina IZZ

IZZ

Over Stichting IZZ

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Als belangenbehartiger van mensen in de zorg wil IZZ de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het Gezond werken in de zorg programma. IZZ heeft ruim 410.000 leden en wordt aangestuurd door vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de zorg.

De IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg

De IZZ Zorgverzekering wordt door IZZ samengesteld zodat belangrijke zorg voor mensen in de zorg, zoals fysiotherapie en mantelzorg, optimaal verzekerd is. Want werken in de zorg vraagt nu eenmaal iets anders van je, zowel lichamelijk als psychisch.

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekeringen maken we namens de leden afspraken over de inhoud, premie en service met de uitvoerend zorgverzekeraar (VGZ voor de Zorg).

De collectieve IZZ-regeling is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao´s. Via de zorg-cao’s betalen de meeste werkgevers een werkgeversbijdrage voor de IZZ Zorgverzekering. Ongeveer 1 miljoen mensen in de zorg vallen onder deze cao’s.

Gezond werken in de zorg

Via onze projecten en onderzoeken naar Gezond werken in de zorg werkt IZZ samen met werkgevers in de zorg aan oplossingen om de gezondheid op het werk verbeteren. Hiervoor gebruiken we de analyses die we doen naar het zorggebruik van mensen in de zorg van bijvoorbeeld fysiotherapie, psychische zorg en chronische ziektes.

De inzichten en kennis rond Gezond werken in de zorg deelt IZZ met zorgorganisaties en andere partners. We bekijken de verschillen en zoeken naar verklaringen hiervoor. Deze inzichten vertalen we naar oplossingen in de dekking van de IZZ Zorgverzekering, het ledenvoordeel of bijvoorbeeld in de aanpak van het werkklimaat. Zo versterken Gezond werken in de zorg en de IZZ Zorgverzekering elkaar.

Artikelen door en in samenwerking met IZZ

Nieuwsbrief Abonneren