Alle ziekenhuizen moeten uiterlijk 2019 gegevens kunnen uitwisselen

Uiterlijk 2019 moet er een landelijk netwerk gereed zijn waarin alle ziekenhuizen en klinieken onderling medische gegevens kunnen uitwisselen.
hoofdlijnenakkoord, gegevensuitwisseling innovatie ict en e-health
iStock

In 2020 moet er een plan liggen om diagnostische gegevens met de eerste lijn te kunnen uitwisselen om zo dubbele diagnostiek tegen te gaan. Dat staat in het hoofdlijnenakkoord medisch specialistische zorg dat vorige week is getekend.

Elektronische gegevensuitwisseling

Belemmeringen in het vastleggen, koppelen, ontsluiten en uitwisselen van patiëntengegevens moeten zo snel mogelijk worden weggenomen. De standaarden voor elektronische gegevensuitwisseling zijn ontwikkeling. De partijen die zijn betrokken bij het hoofdlijnenakkoord medisch specialistische zorg hebben hier afspraken over gemaakt.

Ict-Standaarden

Ze implementeren de afgesproken standaarden (Basisgegevensset Zorg (BgZ), Zorginformatie bouwstenen (ZIB’s), de MedMij) en committeren zich daarbij aan de realisatie van

0
1698

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.