Hoofdlijnenakkoord medisch specialisten ‘krachteloos’ en ‘voor elk wat wils’

De minister bespaart 1,5 miljard euro en verder heeft elke partij wel iets binnengehaald. Maar een stok achter de deur ontbreekt. Dat zeggen deskundigen.
hoofdlijnenakkoord medisch specialisten
BVMed-Bilderpool

Zorgeconoom Wim Groot denkt dat iedere partij bij het hoofdlijnenakkoord een goed verhaal kan houden naar de achterban. ‘Zorgverzekeraars hebben de vrijheid gekregen om regionale afspraken te maken met de ziekenhuizen, ziekenhuizen krijgen hun loonstijging volledig gecompenseerd en de minister heeft op papier een flinke besparing bereikt van 1,5 miljard euro.’

Looncompensatie

Meest opvallende punt vindt Groot de compensatie van de loonstijging. ‘Ze hadden daar een maximumgroei voor kunnen afspreken. Dat is niet gebeurd: de loonstijging wordt volledig gecompenseerd. Dit is een vrijbrief voor een forse salarisverhoging waar ook de vakbonden blij mee zullen zijn.’ Deze loonstijging zullen de

0
3167

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.