Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Verzekerden met budgetpolis onvoldoende op de hoogte van de consequenties’

Hester Hinloopen
In Nederland kiest driekwart van de verzekerden voor een polis met beperkende voorwaarden. Velen zijn echter niet goed op de hoogte van de consequenties van een dergelijke polis, blijkt uit onderzoek van het Nivel.
Flying Euros
Nivel-onderzoek: ‘Verzekerden met een budgetpolis vaak niet goed op de hoogte van de consequenties’.
RAPPORT

In Nederland kunnen verzekerden kiezen

Premium

Wilt u dit rapport lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Een beperkt onderzoek omdat alleen de ziekenhuiszorg is meegenomen waar het niet zo erg speelt omdat de meeste ziekenhuizen wel een contract aangaan. Ze hebben verzuimd om de sectoren GGZ en wijkverpleging mee te nemen waar het percentage niet gecontracteerde zorgaanbieders veel groter is en mensen daar veel eerder en vaker mee te maken krijgen.
   Dus de uitkomst “Ik ben over het algemeen tevreden met mijn huidige basisverzekering’. Daarmee lijkt een polis met beperkende voorwaarden voor deze verzekerden aan te sluiten bij hun behoeften.” is alleen van toepassing voor de ziekenhuiszorg en niet de andere sectoren van de verzekerde zorg in Nederland.
   De budgetpolissen zijn de bijl aan de wortel van ons solidair zorgsysteem, veel jonge en gezonde mensen kiezen voor een budgetpolis.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.