Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

WRR wil af van focus op sociaal-economische verschillen

Bert Bukman
Bert Bukman
De WRR stelt in de beleidsbrief 'Van verschil naar potentieel' voor om het preventiebeleid een nieuwe impuls te geven. Dit door niet langer gezondheidsverschillen tussen groepen in de samenleving te verkleinen maar het gezondheidspotentieel te vergroten.
WRR
Rido / stock.adobe.com
RAPPORT

De Wetenschappelijke Raad voor het

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Het is een goede zaak dat de WRR af wil van de focus op sociaaleconomische verschillen. Behalve de absolute verbeteringen die hij al noemt, speelt bij een gezonde levenswijze de zelfdiscipline een belangrijke rol.

    Ook laagopgeleiden kunnen een gezonde leefstijl hebben. Daar heb je geen bijzondere intelligentie voor nodig, en groente en fruit zijn in Nederland alleszins betaalbaar. Verder is met mate eten en weinig tussendoortjes goedkoper dan veel eten en veel tussendoortjes.

    We zouden in Nederland dan ook een zorgpremiekorting voor mensen met een gezond voedings- en beweegpatroon moeten invoeren. Dat patroon zou goed af te lezen moeten zijn aan bepaalde biomarkers. Zie https://gezondezorg.org/preventiebeleid voor meer informatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.