Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top-10: Best gelezen blogs 2015

Mark van Dorresteijn
Welke weblogs zijn in 2015 het meest gelezen door bezoekers van de website van Zorgvisie? Wat vonden onze lezers belangrijk? Hieronder de top-10 best gelezen weblogs.
trofee.jpeg

1. Zorgverzekeraars belemmeren toegang tot zorg
Over zes weken doet de rechter uitspraak in de zaak van Open State Foundation tegen de NZa. Het is te hopen dat de rechter haar verzoek tot openbaarmaking van de ziekenhuistarieven afwijst. Dit is niet in het belang van de burger.
Lees de weblog van Koen Mous en Steef Verheijen

2. Wees terughoudend met update naar Windows 10    
Wie Windows 10 installeert, geeft standaard toestemming om allerlei privacygevoelige gegevens naar Microsoft te verzenden. Dit houdt een aanzienlijk risico in voor zorgprofessionals en -bestuurders.
Lees de weblog van Willem Balfoort

3. Nieuw zorgplan is lege huls
Minister Schippers heeft met haar plannen om de Zorgverzekeringswet te veranderen bakzeil moeten halen. Die conclusie kun je trekken uit de nieuwe plannen die zij afgelopen vrijdag presenteerde.
Lees de weblog van Wim Groot en Henriëtte Maassen van den Brink

4. Verwarring over de ggz             
De afgelopen week werd bericht over een toenemend aantal contacten van de politie met verwarde personen. Eerder werd gemeld dat het aantal intramurale plaatsen in de geestelijke gezondheidszorg afneemt. Heeft het een met het ander te maken?
Lees de weblog van Frank van Hoof

5. Een op de vijf ouderen wil wonen in verzorgingshuis oude stijl
Twintig procent van de huidige 70-plussers woont graag in een verzorgingshuis, blijkt uit een evaluatie van het All-inclusive experiment.
Lees de weblog van Guus Schrijvers

6. Het verpleegkundig succes     
Verpleegkundigen genieten volop belangstelling van politici en beleidsmakers. Verpleegkundigen moeten het mede mogelijk maken dat we ons allemaal langer thuis redden.
Lees de weblog van Wilma van der Scheer

7. 9 tips voor zorgmarketing anno 2015   
Zorgprofessionals vinden de vraag of zij de patiënt centraal zetten overbodig. Maar voor zorgaanbieders, verzekeraars en patiënten is het nog zoeken naar hun houding in het veranderende zorglandschap.
Lees de weblog van Erik de Gier

8. Werkt de markt?
Nu de marktwerking doorzet, klinken tegengeluiden steeds harder. Zorgaanbieders komen in opstand tegen het contracteerbeleid van zorgverzekeraars.
Lees de weblog van Carina van Aartsen
              

9. Wkkgz is goed voor cliënt én instelling             
Met het Wetsvoorstel kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verschuift de nadruk van formele klachtenbehandeling naar een informele oplossing van klachten. Dit biedt voordelen voor cliënt en instelling, alhoewel er ook negatieve gevolgen aan zitten.
Lees de weblog van Carla Buil

10. Wat is eigen regie?
We hebben met elkaar gestreden, getrokken, gesjord en nog was het niet genoeg. Met zijn allen zijn we ervoor gegaan, dank daarvoor! Helaas is het toch niet gelukt. De handtekeningen stonden al onder het besluit en dan is het heel erg moeilijk om het teruggedraaid te krijgen. Het maakt me boos. Maar terugkijken heeft weinig nut; fase twee is aangebroken en daarmee zijn we weer vol aan de bak.
Lees de weblog van Aline Saers
              

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.